De câţiva ani mi-am creat un adevărat ritual, de care am nevoie în fiecare dimineaţă, altfel parcă nu-mi încep bine ziua. Îmi place să-mi fac o cafea bună, să mă aşez în faţa calculatorului şi să citesc ziarele sau să mă uit peste mailuri.

Dacă vă vine să credeţi (de fapt cred că am mai scris pe aici), obişnuiam să mă “răsfăţ” dimineaţa cu cafele 3 în 1. Între timp mi-au venit minţile la cap şi am renunţat la aşa ceva şi încerc să cumpăr cafea cât mai bună. Inclusiv la serviciu primim cafea de calitate. Fiind însă mulţi, e mai dificil să ne mulţumeşti pe toţi, majoritatea beau cafele tari, mie în schimb îmi plac cafelele cu mult lapte, mai slabe, şi mai sunt şi fani de cappuccino.

De ce este important să alegi o cafea de calitate?

  • nu bagi în corp chimicale şi zahăr la greu. O cafea pe zi este chiar recomandată: îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt, alungă oboseala şi conţine polifenoli care prezintă proprietăţi antioxidante şi ajută la lupta împotriva radicalilor liberi.
  • o cafea fără zahăr şi lapte conţine foarte puţine calorii. Având în vedere că mulţi dintre noi bem mai mult de o cafea pe zi, e de preferat să nu băgăm pe lângă cafeină şi o mulţime de zahăr.
  • gustul deosebit. Nu poţi compara gustul unei cafele bune cu cea a uneia mediocre. Dacă de-abia ai început să bei cafea poate nu-ţi dai seama, dar pentru cei care au încercat mai multe tipuri este foarte clar. Şi odată ce ai băut o cafea bună nu mai este aşa uşor să revii la una de duzină.

O cafea apreciată este cea boabe, Lavazza Super Crema. Producătorii o descriu ca o cafea cu un corp uşor, aromă delicioasă de alune şi note fructate. Se poate folosi inclusiv la automate de cafea profesională. Este mai avantajos să cumperi cafeaua boabe Lavazza Super Crema la 1 kg, îţi ajunge pentru mai mult timp şi are şi un preţ ok: 49.5 lei.

Voi ce cafea beţi acasă/la serviciu? Ce brand, ce tip de cafea?

10 Comments on Importanţa unei cafele bune

  1. Eu sunt dependenta de cafea, nici nu pot sa ma dezmesticesc bine daca nu-mi beau inainte de toate. 😀 Chiar acum savurez o ceasca de latte si-ti citesc blogul. Beau cafeaua fara zahar, cu lapte, atat. Am un espressor care foloseste cafea boabe si sunt mega incantata de el, a meritat investitia.
    Lavazza am incercat si eu si mi-a placut, dar obisnuiesc sa schimb cafeaua in fiecare luna, imi place sa incerc mereu noi sortimente. 😀

    • Mie imi este cam greu sa beau cafeaua fara zahar. 🙂 Mai incerc din cand in cand, acum am ajuns sa pun doar o lingurita de zahar in loc de 2. Si cu lapte, bineinteles. Imi placea si cu frisca, dar am renuntat, ca nu se poate chiar asa bomba calorica. :))

      • Eu o fac la espressor si iese buna, laptoasa, deloc tare, asa ca nu mai e nevoie sa-i pun zahar. Cafea simpla nu pot sa beau deloc. 😀

  2. Hei, te- am citit chiar la momentul magic al cafelei de dimineata, cafea pe ….tableta, cu ” favoritele”.
    De acord intru-totul, doar ca eu nu pot pune frisca sau lapte dimineata. Mai pe dupa-amiaza merg si plicurile, imbunatatite cu un adios de lapte, frisca, etc. dupa gust, ca un fel de desert.Inca sunt in cautarea marcii ideale pentru mine.
    Beau Fortuna verde, macinata foarte fin.In principiu prefer o cafea cinstita, ne- cosmetizata cu cine stie ce gusturi si arome conexe. Cafeaua trebuie sa fie cafea, nu alta inventie cu gust si arome de capsuni, zapada …trandafiri?

  3. Eu nu pot bea cafea din păcate, deși îmi place gustul. Cofeina ma face foarte agitata.
    Ii fac însă zilnic soțului. In loc de zahar, folosesc miere de albine și de asemenea, adaug o linguriță de ulei nerafinat de nuca de cocos. Are foarte multe beneficii pt.organism și nici nu se simte foarte tare gustul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.