De când mă știu, am urâtul obicei de a-mi roade unghiile. Cel mai probabil o fac când sunt stresată, îmi amintesc și acum tezele la informatică, unde nu știam să fac nimic și stăteam o oră întreagă și-mi rodeam unghiile până la sânge. Rosul unghiilor are și un nume – onicofagie, știați? 

Roșul unghiilor s-a oprit atunci când am început să-mi fac manichiura cu gel. Chiar de voiam, nu aveam cum să rup unghia, și pur și simplu, n-am mai simțit acea nevoie. Apoi am luat decizia să renunț la manichiura cu gel, iar la ultima vizită la salon (când mi-am scos gelul de pe unghie), manichiurista mi-a atras atenția că roșul unghiilor poate duce la infecții bacteriene sau fungice și mi-a zis că am fost foarte norocoasă că n-am avut probleme toți anii în care am făcut asta. 

Așa încât, după renunțarea la gel, am avut o motivație suplimentară să nu revin la roșul unghiilor, în afară de cea că poate deteriora unghia, că aceasta arată urât și că doare. Îmi plac unghiile cât mai scurte, așa că pentru a le ține în frâu am ales o forfecuță unghii profesională si un clește unghii pedichiură, ambele de la Solingen.ro, brand de care v-am mai povestit în urmă cu câteva săptămâni. Solingen.ro este un brand specializat în producția de ustensile de cosmetică și manichiură-pedichiură, sunt renumiți pentru performantă și calitatea produselor. Ustensilele Solingen.ro nu ruginesc, nu se pătează, nu se zgârie, putând fi folosite toată viața.

Îmi place că nu trebuie să fiu mare expertă în manichiură și pedichiură ca să-mi întrețin unghiile frumos, încerc să le tai pe măsură ce cresc, ca nici să nu-mi permit tentația de a ajunge să le rod. Ustensilele de la Solingen.ro rămân ascuțite, taie unghia, fără s-o rupă și sunt complet sterilizabile. Lasă unghia netedă, nu rămân colțuri, firișoare de unghie, care să te ispitească. Rezultatul este unul profesional, care necesită minimă îndemânare.

Așa că, dacă sunteți ca mine, și apelați la roșul unghiilor ca metodă antistres, opriți-vă, pentru că riscați mai mult decât o simplă manichiură urâtă. Tăiați unghiile cu foarfeca, aranjați-le cum vreți voi și păstrați-le așa. Încercați să le mențineți cât mai frumoase și sănătoase. Spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.