Acum câteva luni am văzut una-două postări pe Instagram despre platforma allright.com, o școală online de limba engleză pentru copii cu vârste începând de la 4 ani. Mi s-a părut foarte interesantă treaba, mai ales că Ilinca începuse să facă un pic de engleză la grădiniță, dar nu au mai continuat, și mi-aș fi dorit să reluăm, să înceapă să învețe engleză cât de repede se poate.

Menționez de la început că acest articol nu este unul plătit, doar am fost foarte mulțumită de platformă și m-am gândit să vi-o prezint și vouă. O folosim de la început de septembrie, deci am avut timp să îmi fac o părere.

Din start m-au cucerit prin faptul că ofereau o lecție de încercare gratuit. Din platformă îți poți alege cu ce profesor vrei să faci lecții. Sunt profesori nivel Standard, nivel Premium și nivel Nativ. Standard înseamnă că profesorul vorbește fluent limba engleză, Premium înseamnă că profesorul are certificat internațional și Nativ înseamnă că profesorul este din Statele Unite sau Marea Britanie. Profesorii din platformă sunt din toată lumea, am văzut din țări precum Armenia, Slovacia, Moldova, Serbia, Italia, Grecia, s.a. Eu am vrut neapărat să fie o profesoară din România, ca să poată vorbi și în română cu fetița mea. Fiecare profesor are un video de prezentare, m-am uitat la câteva și am ales o doamnă care mi s-a părut drăguță. Doamna pe care am ales-o se pare că este nivel Premium. În general, din câte văd, profesorii români de pe platformă sunt nivel Premium, toți au certificare internațională. Eu nu am găsit nivel Standard (contează la prețul/lecție).

Am făcut rezervare pentru lecția gratuită, mi-a plăcut că poți vedea calendarul, cu ce zile și ce ore are liber profesorul. O lecție pentru copii de 4 ani durează 25 de minute (lecțiile pentru copii mici sunt de 25 minute, doar de la 8 ani în sus sunt de 55 minute). Lecția a decurs foarte bine, Teacher Maria a fost drăguță, a știut cum să vorbească cu un copil mic, cum să-i atragă atenția, cum să se facă plăcută. Platforma e drăguță, cu diverse animale care vorbesc, cu cântece, cu jocuri. Eu am stat lângă Ilinca, am mai ajutat-o cu calculatorul, pentru că până acum nu a interacționat așa mult cu el, nu știa să dea click, să miște mouse-ul și altele. Cu ocazia asta învață ușor ușor și engleză, dar și să utilizeze un computer.

În general ei recomandă 2 lecții/săptămână, dar noi am reușit să facem doar una pe săptămână. Am ales inițial un pachet cu 8 lecții, pentru care am avut și o reducere consistentă (un voucher oferit chiar de ei, dar au mai oferit vouchere de reducere și fete de pe Instagram). Pentru cele 8 lecții am plătit 292 lei.

Ce mi-a plăcut în mod deosebit:

  • ședințele plătite nu au un termen de expirare, le faci când poți
  • poți anula ședința cu minim 6 ore înainte, fără să fie vreo problemă (am anulat o dată, când Ilinca era bolnavă)
  • ți se trimit remindere cu ora de începere a lecției. Și pe mail și pe whatsapp. Eu în permanentă uit când am programat lecția de engleză, așa că îmi sunt foarte utile.
  • platforma e la dispoziția abonaților, pot face și eu lecții cu Ilinca, dacă vreau să mai exerseze. Am acces la video-uri, la toate lecțiile. Inclusiv putem reface lecția pe care a făcut-o cu Teacher.
  • după fiecare lecție, teacher trimite câteva cuvinte despre cum a decurs lecția, dacă trebuie să insistăm cu ceva, câteva cuvinte de încurajare pentru copil.

În aceste 8 ședințe de până acum Ilinca a învățat culorile, să numere până la 10, a învățat să spună cum se simte “i’m good, i’m happy, i’m sad, i’m bad”, a învățat câțiva termeni folosiți într-o sală de clasă (pencil, chair, table, bag, eraser, book, precum și open the book, close the book, stand up, sit down, point to the chair), a învățat cum să se prezinte, cum să spună câți ani are. Eu sunt mulțumită de progresul ei, mai ales pentru că în afară de engleză, învață și cum să aibă răbdare la o astfel de lecție, să o asculte pe teacher și cum spuneam și mai sus, să utilizeze un computer.

Din toate aceste motive am ales să continui ședințele de limba engleză, tocmai am cumpărat alte 4 ședințe, pentru care am achitat 192 lei. Nu mai beneficiez de vouchere acum iar ședința este mai scumpă pentru că este un profesor Premium. Dar din punctul meu de vedere se merită.

Platforma allright are și cluburi de conversație (care sunt gratuite, dacă ai lecții cumpărate – eu de exemplu am cumpărat 4 ședințe, pot participa la 4 cluburi de conversație). Nu le-am încercat până acum, cred că Ilinca încă e prea mică, nu are încă cunoștințe suficiente, dar par interesante. La aceste cluburi de conversație participă un profesor și mai mulți copii și se discută despre un anumit subiect, de exemplu se uită la un desen cu Peppa Pig și discută pe baza lui. Interesante mai sunt și lecțiile cu profesori nativi, dar mi se par potrivite pentru copii mai mari.

Cam asta e părerea mea despre această platformă. Știu că au apărut mai multe asemenea școli online unde poți învăța limbi străine, eu însă am dat peste allright și am rămas aici, nu am mai căutat alte oferte. Sper să vă ajute, spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.