Prima dată am auzit de cărțile autoarei Colleen Hoover pe Instagram. Era plin cu postări despre Ugly Love, despre cât de interesantă e, cum te ține cu sufletul la gură. Mult timp am evitat să cumpăr cartea, nu mi se părea genul meu. Mult timp chiar am crezut că este un roman polițist și când colo, era cu totul altceva. Mi-a plăcut și apoi am încercat și alte cărți, care mi-au plăcut și mai mult.

Așadar, top 3 cărți scrise de Colleen Hoover (după părerea și gustul meu):

  1. Totul se termină cu noi

Preferata mea este și cea care mi-a stors cele mai multe lacrimi. Autoarea a scris această carte vorbind și din proprie experiență, aceea de copil care a crescut într-o familie cu un tată violent, așa încât acțiunea cărții pare foarte “vie” și în ton cu realitatea. Practic cartea, deși una de dragoste, este despre violența domestică, despre femeile care suferă și care iau sau nu măsuri pentru a se proteja pe ele și pe copiii lor. Citind această carte chiar simți că înțelegi un pic mai bine situația lor, parcă nu-ți mai vine să judeci așa ușor o femeie care nu pleacă după prima palmă.

Uneori, cei care te iubesc te rănesc cel mai tare. Lily Bloom nu a avut întotdeauna o viață ușoară, dar asta nu a oprit-o niciodată să muncească din greu pentru a-și îndeplini țelurile. A evoluat foarte mult: a absolvit liceul, s-a mutat la Boston și și-a început propria afacere. Când Lily îl cunoaște pe Ryle Kincaid, un chipeș neurochirurg, se simte imediat foarte atrasă de el și viața i se schimbă brusc. Pe măsură ce întrebările legate de noua ei relație o copleșesc, apar și gândurile cu privire la Atlas Corrigan, prima ei iubire, cu care a avut o legătură deosebită. Atunci când Atlas reapare brusc în viața lui Lily, tot ce a clădit împreună cu Ryle amenință să se destrame.

2. Verity

Se pare că autoarea nu scrie numai cărți de dragoste/sex, ci și cărți pline de suspans, cum e aceasta. Cred că ar trebui să se facă și un film după această carte, e exact în categoria de thriller romantic. M-a ținut cu sufletul la gură, nu știi deznodământul poveștii până la sfârșit. Ba mi-era frică, ba eram doar curioasă, ba eram complet dezgustată de ceea ce citeam.

Lowen este o scriitoare debutantă, cu mari dificultăți financiare. De aceea, când Jeremy, soțul celebrei autoare Verity Crawford, îi propune să completeze seria de romane pe care soția lui, grav vătămată într-un accident, nu mai este capabilă s-o ducă la bun sfârșit, Lowen nu poate să refuze oferta. În biroul soției, Lowen găsește un manuscris ascuns. O autobiografie conținând mărturii îngrozitoare, inclusiv adevărul din spatele evenimentelor care le-au distrus familia. Adevăr care, dacă i-ar ajunge la cunoștință lui Jeremy, l-ar zdrobi complet pe tatăl deja îndurerat.

3. Ugly Love

Ugly Love e un roman de dragoste, cu muuult sex (gen Fifty Shades of Grey, dar fără fantezii ciudate). Într-adevăr povestea este frumoasă, emoționantă, nu poți lăsa din mâini cartea. Dar față de cărțile de mai sus mi se pare că aceasta e doar un roman de dragoste, nu are aceeași sensibilitate, deși și aici personajele suferă, și aici au un trecut trist, dramatic chiar.

Atunci când Tate Collins îl întâlnește pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bântuit de un trecut întunecat, ea e conștientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au în comun este o atracție fizică de netăgăduit. După ce dorințele lor ies la iveală, cei doi își dau seama că tocmai au găsit soluția perfectă pentru o relație fără alte implicații. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru așa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcător, dacă Tate ar putea să respecte cele două reguli impuse de Miles: nu pune întrebări despre trecut; nu te aștepta la un viitor împreună. 

Colleen Hoover a scris și alte cărți, mai puțin celebre, dar pe care mi-am propus să le citesc și voi reveni cu recenzii. Spor la citit! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.