Pentru că am văzut că articolul despre retururile de produse H&M este foarte căutat (și sper că v-a ajutat), m-am gândit să împărtășesc și experiența mea cu retururile de produse Sinsay cumpărate online.

De-a lungul timpului am făcut 6 comenzi și am returnat 6 produse. 3 dintre aceste comenzi au implicat o singură pereche de pantofi (acceași pereche). Prima dată erau prea mici, apoi erau prea mari, iar la a treia comandă, când erau buni, am realizat că sunt incomozi. La o altă comandă am cumpărat 3 perechi de pantofi, aceeași mărime, pentru fetița mea. Unii erau prea mici, alții prea mari iar ultima pereche era tocmai bună. I-am returnat pe cei care nu ii veneau.

Solicitarea curierului pentru retur & Documente necesare pentru retur 

Aici mi se pare mult mai simplu ca la H&M. Nu mai trebuie să dai niciun telefon, doar intri în contul tău pe site, la Comenzile mele, apeși pe Detalii, apare extinderea comenzii, jos ai Returnează produse, alegi ce produse vrei să returnezi și motivul (prea mic, prea mare, etc), completezi formularul de comandă prin curier (alegi dacă vrei să returnezi în magazin sau prin curier), selectezi data de sosire a curierului și completezi cu datele bancare (unde vrei să primești banii înapoi). Ulterior pregătești coletul, îl ambalezi cât mai bine, printezi factura (o găsești tot în contul tău pe site) și o pui în colet. Nu este obligatoriu să printezi factura, dar îi ajută pe ei să identifice mai repede comanda și să rezolve returul. Spre deosebire de H&M, nu ai vreun AWB pe care îl poți lipi pe cutie. Când va sosi curierul, va lipi el documentele pe cutie iar ție îți va da o chitanță (dovadă că ai trimis coletul).

O dată mi s-a întâmplat să chem curierul într-o zi și să nu fiu disponibilă atunci să îi înmânez coletul. Am încercat să mut programarea pe site, dar nu se putea. Am sunat la relații cu clienții, am explicat situația și m-au ajutat să programez în altă zi.

Sosirea coletului înapoi la furnizor & Returnarea banilor

În general nu durează mult. Vă dau ca exemplu ultimul retur efectuat. Pe 2 mai am solicitat că vreau să fac retur, pe 4 mai a fost programat curierul să vină să ridice coletul. Pe 8 mai am fost anunțată că returul a fost acceptat iar pe 10 mai am primit banii înapoi în cont. Returul este gratuit.

Concluzii

Am fost foarte mulțumită de modul de rezolvare a retururilor pe sinsay. Mi-e și jenă uneori știind că returul e gratuit iar eu returnez câte un produs de 20-30 lei, dar asta e situația. Nu vreau nici să acumulez în casă produse pe care nu le folosesc.

Comand cu încredere de pe Sinsay știind că nu vor fi niciun fel de probleme, dacă produsele nu-mi plac sau nu-mi vin. Oricum, se vede că s-au mai schimbat lucrurile în ultimii ani, nu am mai întâmpinat probleme cu retururile pe niciun site, nu mai este ca la început când ți se refuza returul, când căutau motive să nu-ți dea banii înapoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.