Torturile sunt extrem de importante pentru ziua fiecărui copil. Dacă în primii ani alegeam tortul în funcție de gusturile mele, acum treaba s-a complicat și nu mai este deloc ușor să fac alegerea potrivită.

Hai să vă arăt tortul ales de mine pentru aniversarea de 3 ani a Ilincăi. Este de la Cămara lui Baciu (Palas), cu cremă de vanilie, mere și glazură de ciocolată. Costă cam 90 lei/kg. Este extrem de delicios, îmi place la nebunie. Este tortul meu preferat. Se poate cumpăra și la felie.

Începând cu aniversarea a 4 ani știam că va conta mai mult decorarea tortului decât gustul, așa încât am căutat o cofetărie care să fie specializată pe torturi pentru copii. Am ales cofetăria Blanca și împreună cu Ilinca ne-am oprit la torturi cu poze imprimate (și comestibile). Am ales un tip de tort (cu mousse de ciocolată și fructe de pădure) și o poză potrivită (pe care am trimis-o pe mail) și ne-am bucurat de rezultat. Un tort a fost pentru grădiniță și unul pentru acasă. Au avut gust bun (fiind cu fructe de pădure nu este chiar mega dulce, ceea ce e foarte bine) și au arătat grozav. Ca preț a costat cam 170 lei/tortul de 1.8 kg. Posibil ca anul acesta să facem tot ceva asemănător.

Acum mulți ani am comandat și un tort cu personaje, îmbrăcat în marțipan, realizat de Cake Expert (Carrefour Felicia). Nu suntem însă mari fani marțipan, e mult prea dulce pentru gustul nostru.

Mi-ar plăcea și un tort tip unicorn/curcubeu, dar nu am găsit încă o cofetărie în Iași care să facă astfel de torturi și să arate foarte bine. Sunt sigură că sunt, dacă știți voi una, vă rog să-mi lăsați recomandări. Trebuie să poată oferi și certificat de conformitate pentru tort.

3 Comments on Idei de torturi pentru copii, realizate de cofetării din Iași

  1. Uita-te si pe pagina de facebook Vanille by Anca Obreja. Nu are cofetarie are insa laborator. Ofera certificat. Face niste torturi delicioase, usoare, potrivit de dulci, majoritatea cu o glazura de ciocolata subtire dar mai are si alte optiuni. Noi am luat de foarte multe ori de la ea, nu ne-a dezamagit.

  2. Unicorni si curcubeu (sortimentul red velvet cu cirese e preferatul nostru) am luat de la Cofetaria de acasa; au pagina de facebook si raspund rapid.
    De asemeni, si recomandarea anterioara, Vanille by Anca Obreja, e printre preferintele noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.