M-am hotărât în decembrie 2021 că ar cam fi timpul să comand o canapea pentru sufragerie. Am găsit un model care îmi plăcea la Ikea, dar din păcate nu era pe stoc. A revenit pe stoc cam după o lună, la timp să comand canapeaua + alte lucruri, și să le și primesc, fix de ziua mea. Bineînțeles, mai scumpe binișor decât erau în decembrie. De exemplu canapeaua se scumpise cam cu vreo 500 lei, dacă-mi amintesc bine. Și din ianuarie până acum, în iunie, s-a mai scumpit toate, veți vedea mai jos fiecare cu cât. Costul livrării a fost de 169 lei.

Așadar, ce-am comandat în ianuarie 2022, și la ce prețuri:

Coltar Gronlid cu 5 locuri cu șezlong – 7060 lei (acum costă 7750 lei )

Aveam nevoie de o canapea mare, suficient de înaltă, cu șezut mai tare, într-o culoare neutră. Am găsit colțarul Gronlid și pot spune că sunt mulțumită de el. Este comod și mare. Nu l-am montat eu (ci soțul), eu am pus husele la perne și nu a fost chiar ușor, mai ales că sunt o mulțime de perne. Acum ce-mi doresc este să găsesc un covor care să se potrivească bine cu canapeaua, să cumpăr și o măsuță de cafea (probabil cea din poza de mai jos) și câteva perne mai viu colorate, ca să adaug și o pată de culoare. Și momentan este suficient.

Taburet Gronlid cu depozitare – 799 lei (acum costă 899 lei)

Am zis să luăm și un taburet din aceeași gamă cu colțarul, atât pentru depozitare cât și pentru odihnit picioarele/așezat. Sunt și alte culori disponibile: alb, roșu, verde. 

Masă + 4 scaune Laneberg/Ekedalen – 1395 lei (acum costă 1715 lei)

Am vrut să schimb masa din bucătărie, să avem una mai mică, potrivită pentru noi 3. Am ales această masă, cu cele 4 scaune pe alb cu gri. Scaunele sunt comode, husa se poate scoate și spăla. Masa este încăpătoare și arată bine. Ce nu-mi place este înălțimea mesei sau a scaunelor, combinația dintre ele. Consider că era nevoie de o masă mai înaltă sau de scaune mai joase. Cel mai probabil o masă mai înaltă. Aceasta are înălțimea de 75 cm iar înălțimea până la șezutul scaunului este de 48 cm. Pentru Ilinca e perfect, ajunge foarte bine la masă, stând pe scaun. Pentru mine, care am doar 1.62 cm, este mai incomod, trebuie să stau ușor aplecată. Mă mir că nu s-a plâns nimeni în recenziile de pe Ikea de acest lucru. 

Noptiera Idanas – 429 lei (acum costă 449 lei)

Îmi place mai mult decât mă așteptam. Are o înălțime de 68 cm, vine puțin mai sus decât patul, așa cum îmi doream. Îmi place acel spațiu liber, acolo îmi țin cărțile, ajung ușor la ele și sunt protejate. În sertar țin diverse creme, de care nu am neapărat nevoie mereu. Ce nu-mi place la sertar e că se deschide greu, trebuie să tragi bine de el ca să-l deschizi, nu știu dacă așa e normal sau l-am montat noi prost. Sertarul este cu închidere silențioasă. Noptiera are un orificiu în spate pentru cabluri. Este disponibilă și pe negru.

Aceasta a fost comanda mea. Am plătit pe ea, fără costul de livrare, 9683 lei, iar acum văd că prețul lor este de 10813 lei. Așadar din ianuarie până în iunie s-au scumpit cu 1130 lei. Și știu sigur că în decembrie erau și mai ieftine decât am cumpărat eu în ianuarie, cel puțin cu 500 lei. Asta e situația. În perioada asta mă gândesc dacă e bine să amâni cumpărăturile necesare…pare că totul nu face decât să se scumpească, de redus nici gând.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.