Am avut această carte în wishlist luni de zile, nu mă puteam hotărî dacă s-o cumpăr sau nu. Unele review-uri citite pe GoodReads nu erau grozave, așa că am preferat să mai aștept. Un timp nici nu se mai găsea de cumpărat. Dar am găsit-o din întâmplare la bibliotecă, așa că m-am hotărât că a venit timpul să o citesc.

Descrierea oficială a cărții:

Un spărgător de bănci înarmat fuge de la locul faptei și ajunge într-un apartament scos la vânzare, unde are loc o vizionare. Pentru că poliția e pe urmele sale, se baricadează înăuntru și îi ia ostatici pe cei șapte potențiali cumpărători, aparent normali și inofensivi, printre care doi “rechini” imobiliari, un cuplu de lesbiene, o multimilionară cu tendințe suicidare și un sabotor de vizionari deghizat în iepure. Dar lucrurile o iau razna atunci când ostaticii și spărgătorul încep să-și dezvăluie dramele personale și anxietățile. Când spărgătorul le dă drumul ostaticilor și oamenii legii năvălesc înăuntru, nici urmă de infractor, iar depozițiile halucinante ale martorilor nu fac decât să-i bulverseze și mai mult pe polițiști: Unde e infractorul și ce nu-i în regulă cu oamenii ăștia?

Am citit aproape toate cărțile traduse în română scrise de autor iar aceasta pot spune că e cel puțin la fel de bună că și celelalte. Merită să o cumpărați, să o împrumutați, să o citiți.

Se citește ușor, este interesantă, nu conține momente plictisitoare. Și în afară de suspansul creat de misterul dispariției spărgătorului, conține și multe idei profunde, care-ți dau de gândit.

” Dar care-i sensul vieții, după ține? Să ai un scop. O menire. O direcție. Și, vrei să știi adevărul? Adevărul e că majoritatea oamenilor vor mai degrabă să fie bogați decât fericiți în viață.”

” S-a gândit că trebuie să fii bun cu alții, chiar și cu idioții – pentru că nu știi cât de grea e povara fiecăruia. Și-a dat seama devreme că, în adâncul sufletului, aproape orice om își pune aceleași întrebări: ” Am vreo valoare ca om? E cineva mândru de mine? Contribui și eu cu ceva în societatea asta? Mă pricep să-mi fac treaba? Sunt generos și îngăduitor cu alții? Sunt bun în pat? Ar vrea cineva să-mi fie prieten? Sunt un părinte bun? Sunt un om bun?” În adâncul sufletului, oricine își dorește să fie bun. Să fie gentil cu alții. “

” Facem și noi ce putem. Încercăm să fim maturi și să ne iubim unul pe altul și să înțelegem cum naiba se conectează cablurile USB. Căutăm ceva de care să ne ținem, ceva pentru care să ne luptăm și ceva la care să visam. “

Sună bine, nu? Pe elefant nu prea o găsiți disponibilă, este însă pe emag. Sau o puteți împrumuta de la bibliotecă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.