Am descoperit un loc minunat în vacanță și vreau să vi-l prezint și vouă – Conacul lui Maldăr. Situat în Măldărești, județul Vâlcea (lângă Horezu), Conacul lui Maldăr este o veche culă oltenească, cu ziduri groase, exterior văruit în alb, turn înalt și scări interioare, ieșiri “de taină” și cerdac cu arcade, aflat pe toată fațada catului superior.

Conacul lui Maldăr are disponibile 18 camere pentru cazare, restaurant, piscină exterioară, loc pentru evenimente și o grădină extraordinară. Mi s-a părut a fi un loc foarte “instagramabil”, cu decoruri pentru poze perfecte la tot pasul.

Împrejurimi – Conacul lui Maldăr

Totul este frumos aici, de la conac, la păduricea ce o înconjoară (pe aleea pietruită ajung mașinile la conac), la livada cu meri, unde se găsește o altă casă veche, împrejmuită de flori. O minunăție!

Cazare la Conacul lui Maldăr

Camerele sunt amenajate tradițional, dar cu tot ce este nevoie pentru a te simți confortabil. Pozele cred că spun totul. Patul este mare, confortabil; este prezent și tv-ul, frigider, foehn în baie, halat de baie, s.a. , tot ce este caracteristic pentru un hotel de 4 stele. Camera dublă costă 80 euro/noapte. 

Timp liber la Conacul lui Maldăr

Noi am petrecut timpul liber la piscină. Apa nu este încălzită, dar pentru că era sfârșit de august, era foarte caldă, curată, tocmai bună de înotat și relaxare. Sunt și șezlonguri suficiente, umbrele, prosoape curate, tot ce este nevoie. 

Mâncarea la Conacul lui Maldăr

Absolut grozavă! La micul dejun (inclus în prețul cazării) se aduc la masă tot felul de mâncăruri, cum ar fi pâine prăjită cu salată de vinete, cu roșii, cu ciuperci (poza de mai jos), tigaie cu brânză, smântână și mămăligă la cuptor, brânzeturi, mezeluri, ouă, prăjituri de casă, cafea. Poate și altele, dar nu-mi amintesc acum. Noi am fost un grup de 10 persoane, și nu am reușit să mâncăm cred nici jumătate din câte ni s-a adus la masă.

La prânz și la cină erau meniuri mici, a câte 2-3 variante din care trebuia să alegi. De exemplu într-o zi puteai alege între coconeți cu dovlecei și sos de verdețuri (un fel de paste) și pâine țărănească cu pui aromat și boia; între rață cu salată de varză și medalioane de cartofi și biban cu ciuperci și lămâie; prăjitură cu mere și înghețată sau prăjitură cu nuci, ciocolată și frișcă. Antreurile erau 36 lei, felul principal 65 lei, deșertul 29 lei. Bineînțeles că poți alege doar un fel de mâncare, nu trebuie și antreu, și fel principal și desert. În altă zi erau următoarele variante: salată de vară cu roșii și brânză; supă de roșii cu bulgur sau ciorbă de văcuță; pui la cuptor cu ardei gras, roșii și cartofi sau mușchiuleț de porc cu ovăz, spanac și ou de prepeliță; prăjitură cu afine și lămâie sau indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Minunății, vă zic. De asemenea puteai servi limonadă, șocată, ambele delicioase!

Nu am reușit să văd tot conacul, sper să revenim vreodată, mi se pare că un muzeu, fiecare părticică din el este interesantă. Uitați doar cum arată bibilioteca și o mică sală de așteptare de la parterul conacului. Cred că este una dintre puținele cazări care mi-au rămas la suflet și unde cu toții vrem să revenim și să stăm mai multe zile.

1 Comment on Vizită la Conacul lui Maldăr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.