hotel-bellevueV-am povestit în articolul precedent cum am ajuns să mergem în staţiunea bulgărească Sunny Beach. După ce m-am hotărât asupra pensiunii am început să caut pe site-ul celor de la Travel Planner hoteluri care să ne satisfacă cerinţele.

Căutam un hotel de minim 4 stele, situat pe plajă sau foarte aproape de plajă, cu parcare, cu sistem all inclusive care să presupună şi şezlonguri şi umbrelă gratuite. De asemenea am verificat şi ca respectivele hoteluri să aibă libere 3 camere în perioada pe care ne-o doream. Şi după toate aceste verificări, am ajuns la o listă de 3-5 hoteluri, am citit toate review-urile pe care le-am putut găsi şi ne-am oprit asupra hotelului Bellevue.

Hotelul Bellevue este situat în partea de nord a staţiunii, fix lângă plajă, traversezi o străduţă îngustă de vreo 2 m lăţime ca să ajungi pe plajă. Acea străduţă duce şi către centrul staţiunii, care este şi el foarte aproape, la 5-10 minute de mers pe jos.

Noi am fost la sfârşitul lui august şi ne-a costat camera 55.5 euro/noapte/persoană. Fix după ce-am plecat noi, camerele s-au ieftinit (s-a intrat în altă perioada), s-au făcut 52 euro/noapte/persoană, reduse de agenţia Travel Planner până la 44 euro. Bine, nu mi-a părut rău după reducere, ştiam că e mai ieftin atunci, dar nu m-am riscat să merg prea târziu, mi-era frică să nu prind vreme proastă.

Acea sumă de bani a inclus cazare, masă în sistem all inclusive, şezlong şi umbrelă la plajă şi la piscină, acces la tot felul de sporturi (tenis de masă, darts), program animaţie şi internet wi-fi, care deşi pe site-ul Travel Planner scrie că este doar în lobby, de fapt se prinde bine peste tot, inclusiv în camere sau la piscină. Şi este gratuit pe toată perioada sejurului, ţi se oferă un cod individual care este valabil timp de 15 zile.

M-a surprins să văd că erau mai mulţi turişti englezi şi germani decât români. Probabil românii preferă ca destinaţii Albena şi Nisipuri, fiind mai aproape, iar turiştii Sunny Beach, fiind un aeroport în Burgas.

Camera

Camerele sunt spaţioase, cu un pat foarte mare, televizor LCD, aer condiţionat, frigider, măsuţe, fotolii, dulap. Balconul este şi el mărişor, cu masă şi 2 scaune + suport de atârnat rufe.

  DSC08064 DSC08066 DSC08065
DSC08071 DSC08072

Baia mi s-a părut curată, suficient de mare. Mi-a plăcut că zona de duş era încăpătoare, delimitată de restul băii, ca să nu se se umple toată de apă. Duşul avea presiune foarte bună, imediat scăpam de nisipul lipit pe piele. 🙂 Am avut parte de apă caldă mereu. Se schimbau zilnic prosoapele. În baie am găsit şi sticluţe cu şampon, gel de duş, foehn.

DSC08068 DSC08067 DSC08069

Noi am stat la etajul 2, aşa încât am urcat mereu pe scări. Erau 2 lifturi şi cred că sunt destul de aglomerate, în review-uri lumea se plângea că trebuie să aştepţi mult la ele. Acum nu ştiu dacă noi am fost norocoşi (nu erau de urcat prea multe scări) sau ghinionişti (de la etajul 2 nu ai cine ştie ce privelişte).

Mâncarea

Înainte să plec în vacanţă am spus oricui avea răbdare să mă asculte că nu am mari aşteptări de la mâncarea de la Bellevue, că la hotelurile cu all inclusive din Bulgaria mâncarea e ok, dar nu neapărat gustoasă, nu cât să mănânci cu poftă sau mai mult decât este strict necesar. Şi vorbeam din experienţa de anul trecut.

Dar se pare că m-am înşelat. Mâncarea mi s-a părut diversă şi foarte gustoasă. Nu ştiu ce se plâng unii în review-uri că n-aveau ce să mănânce sau că nu era suficient de diversă. Nu înţeleg ce şi-ar fi dorit ei să existe, pentru că din punctul meu de vedere au fost de toate.

 • Mic dejun

Cel mai tare era că deja erau făcute clătitele, te aşteptau fierbinţi, cu zecile, pe nişte farfurii. În toate celelalte locuri unde am mai fost pentru una-două clătite trebuia să stai la coadă o grămadă, terminau toţi prietenii tăi de mâncat până veneai tu cu clătita la masă. Acum nu a mai fost nevoie să aştept şi am putut să mă bucur în fiecare zi de clătite fierbinţi şi super gustoase. 🙂

În afară de clătite, se găseau la discreţie, la orice oră ai fi ajuns la micul dejun: ouă scramble, ouă prăjite, ouă fierte tari, mezeluri de mai multe tipuri, brânzeturi de mai multe tipuri, cereale de mai multe tipuri, lapte, ceaiuri, cafea, sucuri, pâine de mai multe tipuri pe care o şi puteai prăji acolo dacă doreai, crenvuşti de porc şi de pui, bacon, french toast (pâine prăjită cu ou), dulceaţă de mai multe tipuri, cremă de ciocolată, croissant de o mulţime de feluri, cu caşcaval, ciocolată sau dulceaţă, legume şi fructe, prăjituri. Sper că n-am uitat nimic.

photo 2 (10) photo 4 (9)

 • Prânz şi cină

Pe terasă se preparau grătare, în special de porc din câte am înţeles. În rest se oferea: ciorbe şi supe, cartofi prăjiţi, cartofi la cuptor, orez de vreo 2 tipuri, tot felul de legume pentru salată, salată orientală, salate cu maioneză, salate cu paste (erau tot felul, nu m-am uitat prea mult asupra lor), peşte pane, alte tipuri de peşte, mâncăruri cu carne de vită (Stroganoff, cu mazăre, cu alte garnituri), mâncăruri cu carne de curcan, preparate cu carne de porc sau de pui (cele de pui erau mai rare). Se mai găseau paste, cu sos bolognese, ouă prăjite şi multe alte feluri de mâncare, chiar nu m-am uitat la fiecare în parte să văd ce este. Pentru desert se găsea îngheţată (minim 5 sortimente diferite), prăjituri (cel puţin 5 sortimente), baclavale (delicioase, am mâncat zilnic), fructe (pepene galben, pepene verde, struguri, piersici şi altele). Băuturi disponibile: apă, sucuri, cafea.

Scuzaţi pozele, probabil mâncarea nu pare foarte apetisantă în pozele mele, dar vă spun că era foarte gustoasă. Am pus şi noi la un loc în farfurii mâncarea, luam să gustăm din mai multe câte puţin, nu am stat să le aranjez prea frumos.

photo 5 (5) photo 3 (9)
photo 2 (9) photo 3 (10)

 • Gustări

Gustările de la Beach Bar erau mult mai diverse ca ce am primit anul trecut. Puteai servi hot dog, pizza şi dulciuri. Se terminau într-adevăr destul de repede, cam în 30 de minute nu mai rămânea nimic. Se serveau de la 11.00-12.00 şi de la 15.00-16.00. Însă prin comparaţie, anul trecut în Albena se servea pizza într-adevăr, dar stăteam la ditamai coada şi dacă mai apucam să iau o felie de pizza era mare lucru (fiind a treia sau a patra la coadă). Acum chiar am apucat să mănânc şi hot dog, şi pizza, şi nu numai eu, ci şi cei din grupul cu care am fost.

Gustările de la Lobby Bar nu le-am văzut, nu le-am încercat, am văzut însă într-o zi că stătea lumea la coadă să-şi ia îngheţată de acolo.

 • Bautări

Băuturile de la Beach Bar erau destul de diverse: apă, cocktailuri, bere, sucuri, tării. Însă nu prea cred că aveau alcool, în special berile, băieţii au băut destule şi nu s-au ameţit deloc. Posibil să fie diluate. De aici am băut cocktailuri (Tequila Sunrise şi gin tonic cu mentă), sucuri şi apă.

Băuturile de la Lobby Bar mi s-au părut mai calitative, parcă aveau alt gust. De aici am încercat Tequila Sunrise şi Sex on the Beach, cel din urmă fiind chiar bun la gust. Tot de aici am luat şi bere pentru băieţi. Erau disponibile diverse tării, noi n-am încercat, dar englezii din hotel luau cu zecile de pahare.

Staff

Prietenos şi amabil. Cei de la recepţie înţelegeau şi vorbeau bine engleza, îţi explicau, te ajutau pe cât posibil.

Cei de la restaurant erau mereu zâmbitori şi suficient de mulţi încât să strângă şi să cureţe mesele în timp record. Niciodată n-am stat să aşteptăm să se elibereze o masă. Farfuriile se strângeau din timpul mesei, cum aveai 2-3 farfurii goale pe masă, cum venea un chelner şi le strângea. În linişte, nici nu-l simţeai pe lângă tine.

Barmanul de la Lobby Bar era prietenos, glumeţ…cam prea glumeţ după părerea mea. Vă imaginaţi cu ce glume ne aştepta când eu şi o fată din grup mergeam să comandăm cocktailuri Sex on the beach. Ba mai mult, repeta glumele. Dacă mă duceam după 30 de minute să mai comand un cocktail, îmi zicea fix aceeaşi glumă.

Parcarea

Se plăteşte de la începutul sejurului, 10 leva/zi (cam 20-25 lei, în funcţie de unde schimbi banii). Când am ajuns noi parcarea era plină, dar paznicul ne-a ajutat să găsim locuri, fără să-i dăm şpagă cum am mai citit pe site-uri că s-a făcut. Nici n-a trebuit să ne rugăm de el, ne-a zis la început că parcarea e plină dar s-a dus, a căutat, şi ne-a găsit nu unul, ci două locuri de parcare.

Schimb valutar

Este un schimb valutar în hotel, cursul nu este chiar dintre cele mai bune din staţiune, dar dacă vrei siguranţă, schimbi aici. Am mai citit poveşti cu schimburile valutare din staţiunile bulgăreşti, cu ţepe, cu comisioane ascunse, aşa că am preferat să nu mă complic.

Prietenii noştri au reuşit însă să găsească un curs valutar mai bun în staţiune şi au schimbat acolo nişte bani, dar nu ştiu exact unde, ştiu totuşi că era la ceva distanţă de hotel, 10-15 minute de mers pe jos.

Piscina

Nu am stat deloc la piscină. Eu nu văd rostul piscinei când ai marea lângă tine, caldă şi bună. Mai ales ştiind de la cineva din grup că apa din piscină e foarte rece. Singurele momente când am văzut piscina erau seara, când stăteam la o vorbă şi un pahar de cocktail lângă ea, pe şezlonguri.

Aveţi mai jos nişte poze, una cu piscina văzută de sus, din cameră, şi cu piscina pentru copii. Piscina hotelului Bellevue este împărţită cu clienţii hotelului Slavyanski. Clienţii celor 2 hoteluri pot folosi şezlonguri şi umbrele, în limita locurilor disponibile. Din câte am văzut erau suficiente locuri.

photo 1 (11) photo 5 (6)
Sistemul All Inclusive

Tariful include: masă în regim All Inclusive (mic dejun + prânz + cină în sistem bufet); băuturi alcoolice şi non-alcoolice locale la mesele principale şi între mese servite în lobby bar şi la barul de la piscină; gustări reci şi calde între mese (pizza, snacks, îngheţată); şezlonguri şi umbrele la piscina exterioară în limita disponibilităţii; 2 şezlonguri şi 1 umbrelă pe cameră la plaja privată a hotelului, sală de fitness, tenis de masă, darts, boccia, program animaţie, acces internet wireless (în lobby)

Tariful nu include: pătuţ pentru bebeluş (aproximativ 2.5 euro/zi), parcare în limita disponibilităţii (10 leva/zi), biliard, internet cafe, seif în camere.

Plaja

Plaja din Sunny Beach este ok, nu mi s-a părut diferită celei din Albena sau Nisipuri. Am mai citit că plaja din Nisipuri e cu nisip foarte fin, că aia din Sunny Beach are şi ea nu ştiu ce…nu, toate-s la fel, asemănătoare cu plajele noastre, singura diferenţă e că sunt curate şi organizate. Şi asta îi dă tot farmecul.

Noi am stat la plajă pe porţiunea aferentă hotelului Bellevue, dar seara ne-am plimbat mai mult şi am văzut că toate hotelele îşi îngrijesc bine plajele, sunt curate, au personal care să aibă grijă de zonă, să cureţe şezlongurile, să strângă umbrelele şi saltelele, să aibă grijă în timpul zilei ca doar oaspeţii de la hotel să se aşeze pe şezlonguri.

În pozele de mai jos veţi putea vedea plaja pe care ne-am petrecut noi timpul. Pozele sunt făcute dis-de-dimineaţă, când şezlongurile nu erau încă aranjate sau umbrelele desfăcute.

Cât despre apă, am nimerit şi zile când era plină de alge. La un moment dat te simţeai ca într-o supă, apă era foarte caldă, foarte plăcută, dar ţi se lipeau alge peste tot. 🙂 Nu e vina nimănui aici, erau valuri, au mai fost cred furtuni pe mare, şi aduceau algele la mal. Însă a doua zi dimineaţă nu mai erau. De obicei după-amiaza ne trezeam cu alge pe mal. În afară de alge nu am văzut niciun fel de mizerii în apă, aşa cum din păcate am tot văzut la noi la mare.

DSC08140 DSC08141 DSC08106 DSC08107

În concluzie am fost foarte mulţumită de hotelul Bellevue. Bineînţeles că se putea şi mai bine, mi-ar fi plăcut să primim o cameră cu vedere frontală la mare, prietenii noştri ar fi dorit să le meargă şi apa rece, nu numai caldă (da, au avut numai apă caldă tot sejurul, fără rece 🙂 ). Dar astea sunt nimicuri. Recomand hotelul.

Pentru cei care vor totuşi să meargă la Albena sau Nisipurile de Aur, citiţi impresiile mele despre hotelurile unde am fost cazată:

6 Comments on Cazare în Sunny Beach: hotel Bellevue

  • Da. E fain cu all inclusive, dar cred ca ar fi suficient si o demipensiune. Cu all inclusive e prea multa mancare, simteam la un moment dat e ca tot ce fac e sa mananc. La un moment dat nici n-am mai luat pranzul.

 1. Offf….daca tot v-ati apucat de povestit despre vacante, va rog sa invatati si limba romana !!!!! HOTELE ?????!!!!! Really?!?!
  “HOTÉL, hoteluri, s. n. Clădire mare cu multe camere sau apartamente mobilate, care se închiriază de obicei cu ziua (călătorilor). [Pl. și: hotele. – Var.: otél s. n.] – Din fr. hôtel.”

  • Adriana, sunt acceptate ambele variante de plural. Scrie si in definitia data de tine [Pl. și: hotele. – Var.: otél s. n.]. http://ro.wiktionary.org/wiki/hotel alta sursa
   Intr-adevar, sunt discutii referitoare la cele doua forme de plural, dar nu scrie nicaieri ca “hotele” nu este corect.

   Si ca idee, ca tot ai inceput cu “daca tot v-ati apucat de povestit despre vacante”, eu speram ca articolul meu sa-i ajute pe cei care in viitor cauta cazare. Am muncit mult la acest articol si il consider mult mai complet decat review-urile de pe diferite site-uri. Nu a fost un articol platit, nu am avut nimic de castigat de pe urma sa. Tu ai intrat pe blog cautand ceva in legatura cu acest hotel sau cazarea in Sunny Beach, presupun ca te intereseaza acest subiect. Regret ca tot ce ai avut de comentat, in urma muncii mele, e pluralul la un cuvant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.