Iubesc să cumpăr cărți. Nu doar pentru mine, ci și pentru Ilinca. Pentru că tot eu le citesc și am observat că îmi face chiar plăcere și chiar sunt interesată de ceea ce scrie în ele. Altfel îi citesc o carte nouă, decât una pe care am parcurs-o de zeci de ori. Și simt o părere de rău când mă întrerupe din citit și nu pot afla pe moment deznodământul cărții. Sau când îmi cere să trec peste câteva pagini.

Am observat că în ceea ce mă privește, chiar simt o diferență între acele cărți recomandate de alți părinți și psihologi și cărțile cu personaje populare sau ieftine.

Astăzi vă recomand o serie de cărți, potrivite pentru copii de 2-3 ani, poate și mai mari, care mie și Ilincăi ne-au plăcut mult.

Seria de cărți “Prietena mea Conni” – le găsiți pe site-ul editurii, Libris sau pe eMag (aproximativ 11-14 lei/carte)

Până acum au apărut 30 de volume din seria Prietena mea Conni, cu titluri precum: Conni și olița, Conni merge la grădiniță, Conni o ajută pe mama, Conni la dentist. Toate sunt foarte frumoase, utile și disponibile la un preț foarte bun. Cărțile de la editura Casa nu sunt pe elefant, nu le găsiți mai ieftin de 11 lei nicăieri.

Seria de cărți Franklin – disponibile pe elefant,libris, eMag (prețuri între 15-30 lei)

Au apărut cred că peste 20 de volume din seria Franklin, cu titluri precum: Franklin spune te iubesc, Franklin s-a rătăcit, Franklin și păturica lui. Vă recomand să așteptați o reducere, le găsiți des cu 50% reducere. Așadar, un preț foarte bun. Franklin este o broască țestoasă și are diverse aventuri, în care copiii noștri se pot regăsi.

Seria de cărți Mog – disponibile pe elefant (prețuri între 19-25 lei)

Le-am descoperit de curând, sunt foarte drăguțe și cred că merg și la copii mai mici, începând cu 1 an și jumătate, pentru că nu sunt cu foarte mult text. Inițial am cumpărat doar 3, dar am ajuns să le cumpăr pe toate din colecție. Le găsiți pe elefant la reducere de 50%.

Cărțile scrise de Ioana Chicet-Macoveiciuc/Prințesa Urbană (prețuri între 20-44 lei)

Ador cărțile scrise de Ioana Chicet-Macoveiciuc, la fel și articolele de pe blogul său. Le recomand cu mare căldură! Le avem aproape pe toate și sunt printre preferatele Ilincăi. Cred că dintre toate pe care le avem, acestea sunt cele mai utile pentru că prezintă situații cu care ne putem întâlni zi de zi și soluții pentru acestea. Cu ajutorul acestor povestioare am învățat și eu cum să procedez, cum să explic mai bine, cum să mă port. Enumăr doar câteva aici: Adevărul gol-goluț, Te iubesc, orice-ai face!, Echipa de prieteni Măsimtbinescu, Ce, cum și de ce simt? Ema și Eric descoperă emoțiile.

Seria de cărți Jup, Alec Blanche – le găsiți pe elefant (preț aproximativ 38 lei)

O nouă serie descoperită de curând, nu avem decât primele 2 cărți, dar urmează să le comand și pe restul. Auzisem de mult de ea, dar nu știam dacă este potrivită pentru 2-3 ani sau are mai mult text. Se pare că e tocmai bună pentru 3 ani. O găsiți des la 50% reducere.

Norișorul Roz și Secretul Norișorului Roz, Cristina Donovici – disponibilă pe elefant (preț 50 lei)

Urmăresc de foarte mult timp cărțile și postările familiei Donovici (poate ați auzit de seria Țup) și voiam să cumpăr ceva scris de ei, dar Țup e pentru copii un pic mai mari. Așa că am ales Norișorul Roz (și primul volum Țup, dar mi-am confirmat că într-adevăr, e pentru copii mai mari, are mult text). Sunt foarte drăguțe cărțile. Recomand și site-ul familiei Donovici – povestilecristinei.ro, unde găsiți povești audio, oferite gratuit.

Ar mai fi încă multe cărți de recomandat, dar deocamdată mă opresc aici. Spor la citit!

2 Comments on Recomandări de cărți pentru copiii de 3 ani

  1. Cartile de copii sunt o varianta excelenta de ai scoate pe acestia cu ochii din tablete si telefoane. Felicitari pentru articol si recomandari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.