Mult timp am fost adepta manichiurii cu gel, mai ales când eram mai tânără și-mi plăceau modelele cu multe înflorituri, eventual pe fiecare unghie. Dar gusturile se mai schimbă și în ultima perioadă alegeam culori nude, fără alte decorațiuni, totul cât mai simplu și mai asemănător unei manichiuri clasice.

În afară de gusturile care s-au schimbat, s-au schimbat și timpurile: pandemie, timp limitat, interacțiune limitată. Știți voi. Și am început să mă cam satur de manichiura cu gel. Programările la manichiură cu gel se fac foarte greu, chiar și cu 3-4 săptămâni înainte. Distanța lungă până la salonul preferat. Durata realizării unei manichiuri – aproximativ 2 ore! Plus consecințele pandemiei.

Așa că am luat decizia de a reveni la manichiura clasică și sunt foarte mulțumită de alegerea mea. Unghiile tot așa arată și în plus, am câștigat timp. Și bani, că deh, nu e neapărat foarte ieftină o manichiură cu gel.

Bineînțeles că pentru a începe să-mi fac manichiura acasă a trebuit să investesc în câteva produse. Cum ar fi acetona, pentru că nici măcar asta nu aveam acasă. Și de asemenea am început să caut o trusă manichiură profesională, să văd ce ar conține una, ce instrumente am nevoie, să compar între ele. A fost important pentru mine să poată fi folosite cu ușurință, pentru că se pare că nici măcar toate forfecutele nu sunt la fel. Asta am învățat-o comparând forfecutele pentru copii, dar asta e altă poveste.

Se pare că o trusă pentru manichiură ar fi bine să conțină o forfecuță de unghii, forfecuțe cuticule profesionale, pilă, pensetă, unghieră, chiuretă cu 2 capete. Există truse cu prețuri începând de la 10 lei și până la peste 500 lei, dar evident că dacă îți dorești o trusă pe care s-o folosești un timp mai îndelungat, cu rezultate mai bune, trebuie să investești o sumă mai mare de 10 lei. Și am înțeles că o trusa de manichiură nu este completă fără o forfecuță pentru cuticule. Eu am găsit o astfel de trusa de calitate la Solingen (Germania). Solingen este un brand specializat în producția de ustensile de cosmetică și manichiură-pedichiură, sunt renumiți pentru performantă și calitatea produselor. Ustensilele Solingen nu ruginesc, nu se pătează, nu se zgârie, putând fi folosite toată viața.

Trusele Solingen arată și foarte elegant, pot fi o idee și o idee de cadou pentru o doamnă care apreciază calitatea.

Așadar, la revedere manichiură cu gel, bine ai sosit, manichiură clasică. Sper să ne înțelegem bine, să avem parte de unghii sănătoase și frumoase!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.