De fapt către Doha, apoi către Coreea de Sud și înapoi. 4 zboruri lungi, cele mai lungi din viața mea, cu cea mai bună companie aeriană din lume, la Economy Class, că nu suntem milionari. 🙂 Cu acest articol încep seria de povești despre excursia în Coreea de Sud, care sper să vă placă și să vă lămurească în privința acestei țări.

Zborul cu avionul până în Coreea de Sud a fost o parte importantă a acestei excursii, eram curioasă cum este să zbori atât de multe ore și cum este zborul cu Qatar Airways, despre care am auzit atât de multe lucruri bune. Despre prețul biletului de avion nu vă pot spune nimic, excursia a fost una de tip circuit și a fost cumpărată de la agenția de turism Dal Travel. 

Bucuresti – Doha cu Airbus A320

Am plecat spre Doha la ora 17.15, zborul a durat 4 ore și jumătate. Avionul a fost unul mic, cu 2 rânduri a câte 3 scaune. Am găsit pe scaun o pernă, pătură, căști și o mică punguță cu o mască de dormit, șosete, pastă și periuță de dinți. Mi-am petrecut timpul folosind sistemul de divertisment de la bord, a fost primul meu zbor în care am regăsit așa ceva. Aveai la dispoziție filme, seriale, muzică și jocuri. Ecranul era cu touchscreen, nu era perfect, trebuie să apeși uneori de mai multe ori, să insiști, ca să dai click pe ceva, dar per total era ok. Printre filmele prezente era și ultimul Top Gun, cu Tom Cruise. Eu însă am preferat să mă uit la un episod din Dr House (doar unul era disponibil) și la câteva episoade din The Office (erau vreo 8, nu sunt episoade consecutive).

Mâncarea a fost decentă, puteai alege între orez cu pui, noodles cu ceva și încă o mâncare vegetariană. Dar la acest prim zbor, pentru că stăteam tocmai în spate, până au ajuns la noi, mai era disponibilă doar mâncarea cu orez. Așadar am primit orez, pui cu sos, o cutiuță cu ceva salată de legume (un fel de salată boeuf), o cutiuță cu un fel de cheesecake, o felie de pâine pufoasă și o sticlă cu apă. Bineînțeles că dacă doreai puteai cere suc, bere, vin, cafea.

Îmi plăcea să urmăresc pe ecran cum decurgea zborul. La acest zbor mai mic puteai alege ce fel de hartă să vezi, mie îmi plăcea fix cea din imaginea de jos. Băile erau foarte curate, spațioase. Serviciile de nota 10.

Doha – Seoul cu Boeing 777-300ER

Am ajuns în Doha la 21.45 și am avut de așteptat până la ora 02.10, când decola avionul spre Seoul. Ne-am plimbat puțin prin aeroport, ne-am fotografiat cu celebrul Lamp Bear. Aeroportul este imens, cu nenumărate magazine, case de schimb valutar, restaurante, toalete, locuri pentru fumat. Era inclusiv un mic tren interior, care te ducea de la o poartă la alta. Am fost și cu așa ceva într-o mică plimbare. Erau și niște automate unde puteai să-ți schimbi locul din avion de pe bilet, dacă să zicem nu-ți convenea ce ai primit. Puteai alege doar dintre locurile care au rămas libere, bineînțeles.

Am decolat către Seoul cu un avion mai mare, avea 3 rânduri de scaune, două cu 3 locuri și cel din mijloc cu 4 locuri. La fel, am găsit pe scaun pernă, pătură, căști și punguța cu mască de dormit, pastă și periuță de dinți și șosete. Din fericire am nimerit loc la geam, așa că m-am pregătit să dorm mare parte din cele 8 ore și 45 de minute de zbor. Locul la geam e și bun, și rău, problema e că atunci când ai de mers la baie ai de deranjat 2 persoane. Și noaptea, când acestea dorm, nu este chiar un lucru grozav. Partea bună e că parcă nu stai la fel de înghesuit, te poți rezema pe geam.

Imediat după decolare eu eram pregătită să dorm. Am rămas suprinsa că după o ora-două, deja eram întrebați ce vrem să mâncăm. Sinceră să fiu, eram adormită, cred că am refuzat acea mâncare, nu mai țin minte. Pe telefon am găsit doar poze cu mâncarea de mai jos, cred că este singura pe care am dorit-o. Iarăși orez, cu ceva pui și legume, o cutiuță cu ceva paste, un desert, o pâine pufoasă și apă plata.

Cât n-am dormit, am urmărit ce episoade din The Office nu urmărisem în primul zbor. Sistemul de divertisment din acest zbor avea și o telecomandă, dar nu am folosit-o. Acum nu puteai alege ce fel de hartă să vezi, erau derulate imagini cu hărți, cu informații despre zbor, reclame, apăreau atât în engleză cât și în arabă. 

Când s-a luminat afară am putut deschide rulourile de la geam (până atunci mai erau persoane care dormeau și voiau întuneric), și m-am bucurat de vedere. Insulițele Coreei de Sud se văd tare frumos.

Seoul – Doha cu Boeing 777-300ER

Acest zbor mi s-a părut mai dificil, poate și din cauza locului pe care am stat în avion. De data aceasta am stat pe rândul din mijloc, la mijloc. Din punctul meu de vedere cel mai nasol loc posibil. Avionul a fost cu 3 rânduri, două cu 3 scaune și cel din mijloc cu 4 scaune, dar acum mi s-a părut cel mai înghesuit. La geam clar nu se simte la fel. Dar per total a fost ok, asta e situația, vrei mai mult spațiu plătești mai mult.

Am plecat la 01.30 dimineața iar zborul a durat 10 ore și 25 de minute.

Mi-am petrecut cele peste 10 ore de zbor încercând să dorm și am reușit cumva să fac asta. Am dormit vreo 6 ore. În rest am urmărit harta de pe ecran. Am urmărit și ceva seriale, cred că American Housewife, dacă-mi amintesc bine.

Mâncarea a fost asemănătoare cu cele de dinainte. Puteai alege între omletă cu cartofi prăjiți, ceva cu vită și o mâncare vegetariană. În poză de mai jos este meniul ales de mine, omletă cu legume, roșie, cartofi prăjiți, o cutiuță cu fructe, o cutiuță cu ceva dulce, un fel de budincă, croissant, gem și o sticlă cu apă.

Doha – Bucuresti cu Airbus A320

Nu am avut foarte mult timp de stat în aeroport, am așteptat cam o oră – o oră și jumătate, și ne-am îmbarcat pentru ultimul zbor. Am plecat la 08.40 dimineața și am ajuns la 13.35.

De data aceasta vă pot prezenta poze cu 2 propuneri pentru masă. Prima este dulce, un fel de tartă cu piersici și zmeură, o cutiuță cu fructe, o cutiuță cu ceva budincă, gem și croissant. A doua este cu omletă, legume, ceva carne, cutiuță cu fructe, cu budincă, gem și apă plată.

Pe acest zbor nu prea am reușit să dorm, am ascultat muzică, am mai urmărit ceva video-uri. Am așteptat cu nerăbdare să ajung acasă. 

Concluzii?

Mi-a plăcut cu Qatar Airways, așa înghesuit cum a fost. Aș mai călători cu ei, îmi dau un sentiment de siguranță, serviciile lor sunt impecabile, băile extrem de curate. Mâncarea a fost așa și așa, dar recunosc că sunt foarte mofturoasă la mâncare. N-am avut probleme cu bagajele, nu au fost întârzieri cu zborurile, aterizările și decolările au fost line. Nu degeaba sunt considerați cea mai bună companie aeriană din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.