Am vorbit pe aici despre jocuri educative pentru copii, dar cum rămâne cu jocurile pentru adulţi? Sunt ele educative sau sunt doar pentru relaxare? Eu una cred că orice joc poate fi numit educativ, orice joc îţi pune în mişcare memoria, creativitatea, imaginaţia.

Catan – n-am mai jucat de mult timp, dar era o vreme când mergeam pe la prieteni în fiecare săptămână şi stăteam câteva ore bune, până strângeam măcar o victorie de fiecare. Catan este un joc de strategie, influenţat într-o anumită măsură şi de noroc, dar unde mai mult contează să-ţi stabileşti de la început un plan de bătaie, să gândeşti foarte bine mutările, să fii atent şi la ce fac ceilalţi jucători.

Joc de cărţi Mafia – se joacă în grupuri mai mari, de cel puţin 8 persoane. Fiecare jucător interpretează un rol: povestitor, doctor, poliţist, mafiot şi cetăţean cinstit. Ca să câştigi la acest joc, trebuie să îţi dai toată silinţa să fii un actor cât mai bun. Dacă ai nimerit rolul mafiotului, cu atât mai mult trebuie să manipulezi, să convingi, să îţi susţii nevinovăţia, pentru a nu fi depistat. De asemenea trebuie să fii foarte atent la toţi jucătorii, să încerci să le citeşti adevăratele intenţii, să nu te laşi manipulat, să încerci pe cât posibilul să identifici dacă cineva minte.

Bingo – seara, în pat, obişnuiesc să mai joc pe telefon jocuri tip Bingo. Eu personal joc cu câte 4 table de joc deodată, dar se poate şi cu una, două, trei sau chiar şi 8 deodată. Ca să nu ratezi vreun număr când joci cu mai multe table de joc, trebuie să ai o bună coordonare ochi-mână. În acelaşi timp trebuie să fii atent la cum se transformă tabla de joc, ca să depistezi în timp util dacă ai făcut combinaţia necesară pentru Bingo.

Sudoku – cred că nimeni nu poate contesta faptul că Sudoku este un joc educativ. Am început să joc sudoku după călătoria în Italia, m-a inspirat cineva acolo şi m-am gândit să încerc şi eu şi mi-a plăcut. Sudoku este un joc de gândire, care îţi solicită atenţia la maxim. Se spune despre Sudoku că îmbunătăţeşte memoria şi chiar că îţi dezvoltă inteligenţa.

Integrame – obişnuiesc să fac integrame de când eram mică, obicei preluat de la bunicul meu. La fel că Sudoku, este un joc de gândire, de memorie şi în plus te ajută să-ţi dezvolţi şi vocabularul.

În afară de acestea, merită să amintesc şi de rummy (disponibil la Noriel), Monopoly, şah, table, scrabble.

Voi cu ce jocuri vă umpleţi timpul liber?

2 Comments on Jocuri educative pentru adulţi

  1. Mi se par super frumoase, ai de unde alege iar pentru o familie sau în vacanțe sunt ideale.
    Eu de exemplu nu suport jocul de cărți, n-am idee de ce, mai bine mă pui să sar coarda 🙂

    • Mie imi place orice joc, cu exceptia Mim. Nu-mi place deloc sa stau in fata unor oameni si sa mimez chestii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.