După zilele petrecute pe insula Jeju, ne-am îndreptat cu un zbor intern către Busan, principalul port al ţării şi al doilea oraş ca mărime din Coreea de Sud, care a devenit renumit odată cu găzduirea Jocurilor Asiatice din anul 2002.

Piaţa de pește Jagalchi

Unul dintre cele mai populare puncte de atracție din Busan este piața de pește Jagalchi. Este situată pe malul mării și este una dintre cele mai mari piețe de pește din Asia. Aici poți găsi o varietate largă de pește și alte fructe de mare proaspete, dar și restaurante care servesc mâncăruri tradiționale coreene din aceste ingrediente. N-aș putea spune că m-a încântat maxim această vizită, mănânc rar pește, nu-mi plac fructele de mare, nu-mi place mirosul. Dar ca experiență a fost interesant.

Casa APEC – sala de conferinţe APEC – Cooperarea Economică Asia – Pacific

Casa APEC Busan este un centru de conferințe și evenimente situat în orașul Busan, Coreea de Sud, care a fost construit special pentru summit-ul APEC din anul 2005. Casa APEC se află pe malul mării, într-o zonă pitorească și este construită în stilul tradițional coreean, cu un acoperiș în formă de liră și finisaje din lemn. Clădirea are o suprafață de aproximativ 39.000 de metri pătrați și este echipată cu cele mai moderne facilități și tehnologii, fiind astfel un loc ideal pentru organizarea de conferințe, expoziții și evenimente corporate.

Intrarea la Casa APEC este gratuită. Nu este un obiectiv turistic teribil de interesant, dar zona în care se află clădirea este frumoasă și merită o plimbare până acolo.

Plaja Haeundae

Plaja Haeundae este una dintre cele mai faimoase și mai populare plaje din Coreea de Sud, situată în orașul Busan. Este o plajă cu nisip fin și alb, care se întinde pe o lungime de aproximativ 2,5 kilometri și este înconjurată de clădiri înalte și hoteluri de lux. Noi când am vizitat-o, era o zi înnorată și nu m-a impresionat foarte mult, cu siguranță am văzut plaje mult mai frumoase.

Turnul Busan

Turnul Busan, cunoscut și sub numele de Yongdusan Tower, este o atracție turistică importantă din Busan. Turnul are o înălțime de 120 de metri și este situat în Parcul Yongdusan, pe un deal cu același nume, oferind o priveliște panoramică asupra orașului și a Mării de Est. Turnul Busan este un loc popular pentru fotografii, atât ziua, cât și noaptea, datorită priveliștii impresionante pe care o oferă. În timpul serilor, turnul este iluminat cu diferite culori, oferind o priveliște deosebită asupra orașului.

Biletul de intrare costă în jur de 10.000-12.000 de woni (7-8 euro). Cu asemenea panoramă, eu zic că merită.

Parcul Taejongdae

Parcul Taejongdae este situat pe un promontoriu împădurit. Oferă o priveliște panoramică asupra coastei de sud-est a Coreei de Sud și este un loc popular pentru plimbări în natură și picnic-uri. În parcul Taejongdae se află și un far vechi de 100 de ani, care oferă o priveliște panoramică asupra mării și a insulelor din jur.

Mi-a plăcut mult panorama iar biletul de intrare costă doar 2500 woni (2 euro). Există și un tren turistic care circulă prin parc (5000 woni).

Acestea au fost obiectivele turistice vizitate în Busan. Nu a fost locul meu preferat din Coreea de Sud, nu m-a entuziasmat la fel de mult ca insula Jeju, dar dacă faceți un tur al întregii țări, nu-l puteți rata.

1 Comment on Ce-am vizitat în Busan – Coreea de Sud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.