În ultima seară petrecută în Seoul am fost să văd spectacolul de muzică și teatru Nanta, cel mai longeviv spectacol din Coreea de Sud.

Spectacolul Nanta este unul dintre cele mai populare spectacole din țară, atrăgând anual sute de mii de spectatori din întreaga lume. Spectacolul este cunoscut pentru combinarea elementelor tradiționale de teatru, muzică și dans, cu elemente de divertisment modern, cum ar fi muzica pop și efecte vizuale impresionante.

Spectacolul a fost creat în 1997 de către un grup de artiști coreeni care doreau să creeze un show care să aducă o atmosferă veselă și energică în rândul publicului. Astfel, ei au combinat muzica tradițională coreeană cu ritmuri moderne și elemente de comedie pentru a crea un spectacol unic și captivant. În timp, spectacolul a devenit extrem de popular, atrăgând fani din întreaga lume.

Spectacolul se desfășoară într-un teatru special construit, Myeondong Theatre, care este dotat cu echipamente de ultimă generație pentru a oferi o experiență de vizionare unică spectatorilor. În timpul show-ului, actorii interpretează diferite scene comice și muzicale, folosind diverse instrumente, cum ar fi tobe, viori și chitare. De asemenea, ei folosesc obiecte obișnuite, cum ar fi oale și linguri, pentru a crea muzică și ritmuri interesante. Muzica din show mi-a amintit de trupa Sistem, cei de vârsta mea poate își amintesc de ei, cei cu butoaie de metal și plastic, set de tobe mai neconvenționale.

Unul dintre elementele cele mai impresionante ale spectacolului este modul în care actorii creează efecte vizuale impresionante prin intermediul luminilor și fumului. Acestea creează iluzii optice care captează atenția publicului și îi fac să se simtă parte din acțiune. De asemenea, actorii interacționează frecvent cu spectatorii, ceea ce le permite să se simtă implicați și distrați în timpul spectacolului. Să fiu sinceră, mie mi-a cam dat emoții acest lucru, pentru că din când în când, actorii chemaau spectatori la întâmplare pe scenă, care erau implicați în spectacol într-un fel sau altul. Cum eu nu suport să fiu în centrul atenției, nu știam cum să stau mai mică în scaun, să nu cumva să mă fac remarcată în vreun fel. 🙂

Spectacolul este într-adevăr wow, nu știu cum de actorii reușesc să facă atât de multe lucruri în același timp, îl recomand oricui vrea să trăiască o experiență deosebită. Să luați în considerare că poate să nu fie pe placul persoanelor mai în vârstă, de la noi din grup unii au părăsit sala, nu suportau acest tip de muzică.

În general, spectacolul Nanta este un show unic care combină elemente tradiționale de teatru, dans și muzică cu elemente moderne de divertisment. Este un spectacol captivant care atrage fani din întreaga lume și care oferă o experiență unică și memorabilă publicului.

Poze sau filmări nu am din păcate, este interzis fotografiatul/filmatul în teatru, dar vă atașez o filmare găsită pe Youtube, ca să vă puteți face o părere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.