Am un “noroc” teribil la vecini.

In afara de povestea cu vecinul de vis-a-vis si masina lui, mai sunt si alte intamplari demne de povestit.

Cred ca cea mai interesanta este cu vecina de sus. Era batrana tare, putin senila, dar in general de treaba. Problema era ca asculta radio/tv cand se culca, iar intr-o noapte a uitat deschis radioul sau l-a deschis pe la 3 dimineata deoarece eu pe la 4 m-am trezit din somn din cauza galagiei. Fiind chiar sub apartamentul ei iar peretii foarte subtiri, se auzea de parca eu dadusem drumul la radio. Era o emisiune, aproape auzeam toate cuvintele pe care le spunea prezentatorul. Nu stiam ce sa mai fac…am batut in perete..nimic. Am incercat sa adorm..nu puteam. Era prea tare dat. Intr-un final m-am enervat si am urcat la 4.30 dimineata la ea. Am batut in usa, cu putere, cred ca 20 minute. Se trezisera si vecinii de vis-a-vis de ea. Intr-un final mi-a deschis, somnoroasa. I-am zis sa inchida radioul…si s-a conformat. Nu dupa mult timp saraca de ea a murit.

O alta intamplare ii priveste pe toti vecinii mei. Acum 2 ani aveam internet de la MBIT sau cum se mai numeste mai nou firma aia. Nu eram multumita, bineinteles dar alta solutie nu aveam…doar Romtelecom. Asa ca atunci cand RDS a venit in bloc, sa obtina semnaturile pentru a putea cabla blocul, eram super incantata. Pana cand mi-a zis domnisoara care strangea semnaturile ca n-am semnat decat eu si vecinii de jos (adica cam singurii tineri din blocul asta). Fiind 8 apartamente ii trebuiau 5 semnaturi. I-am zis ca merg cu ea, sa vedem de ce nu semneaza lumea.

Intai am fost la vecinii de vis-a-vis (cei cu masina). Mosul era de treaba, dar a venit repede baba. Ea nu semneaza, ca ce e asta, ca nu…dupa 30 minute in care m-am rugat de ea a semnat…
M-am dus apoi la vecina de jos care era destul de draguta. Am crezut ca va fi usor, dar m-am inselat. Dupa ce am batut la usa, a deschis, a tipat la noi ca nu semneaza nimic si ne-a inchis usa in fata. Probabil credea ca o pun sa semneze sa-mi doneze casa…sau ca trebuie sa plateasca ceva.
Apoi am fost la vecina de sus. Am stat tot cam 30 minute pana am convins-o sa semneze..si au semnat doar ca ma cunosteau pe mine. Daca se ducea doar domnisoara de la RDS nu rezolva nimic.
Eram deci 4 care au semnat…domnisoara a mai reusit sa faca pe cineva sa semneze a doua zi, ca in ziua aia nu mai raspundea nimeni la usa. Si astfel am reusit sa-mi pun internet de la RDS.

In afara de problemele astea, mai sunt probleme de zi cu zi cum ar fi zgomotul de la renovarea apartamentelor. Nu stiu cum se nimereste, dar mai ales cand sunt eu in sesiune se fac modificari in casa.

In general tin la vecinii mei, ma impac bine cu ei. E bine ca sunt batrani ca in general nu fac zgomot, nu fac mizerie. Pacat ca sunt atat de ingusti la minte si nu vor sa inteleaga anumite chestii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.