A inceput cea mai aglomerata perioada a anului: sesiunea + licenta bat la usa si nu ma simt deloc pregatita. In afara de asta, acusi vine si cursul festiv (12 iunie) si banchetul.
Cand toate acestea se vor termina, vor fi inscrierile la master…La care am auzit ca nu se poate lipsi, prezenta conteaza, se dau proiecte, orele sunt in timpul saptamanii si ziua (chiar si de la 12 ziua) – acesta este sistemul Bologna si astea sunt conditiile. Sunt extrem de dezamagita de acest sistem care nu permite studentilor sa-si inceapa serios cariera – ce angajator (cu care nu te cunosti, nu ti-e ruda, prieten, etc) iti va permite de cateva ori pe saptamana sa pleci la 12, la ore, apoi sa te intorci, apoi la 5 sa pleci din nou la ore? Parca sistemul impinge tinerii sa devina niste pierde-vara, care sa stea pe banii parintilor pana la 30 de ani, dar sa se laude ca au masteratul sau doctoratul. Sa nu lucrezi deloc, dar la 26 de ani sa te duci sa te angajezi si sa ceri mult peste salariul minim pe economie e deja ceva obisnuit pentru zilele astea. Tu ce ii oferi angajatorului? Nimic…ca nu stii sa faci practic nimic. Dar el sa iti ofere o gramada.
Daca va trebui sa aleg intre a lucra sau a avea note bune la master (chiar daca asta implica si economisirea a vreo 10-15 milioane, cat costa taxa), voi alege mereu sa lucrez. Toata lumea stie ca nici un angajator nu se uita la notele tale, putin le pasa. Trebuie sa ai alte calitati. Plus ca cine garanteaza ca notele alea au fost luate corect? Cine stie ca nu ai copiat, nu ai platit la facultate?
Oricum, sunt nervoasa. ­čÖé De ce nu este ca inainte, cu ore la master de la 5 seara,nu stiu. Asta e. O saptamana placuta!

1 Comment on Master – no work, just study

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.