Am fost ieri, pentru prima data, la patinoar…Da, este patinoar in Iasi (a intrebat cineva intr-un comentariu) si arata chiar bine. Si se mai deschide unul artificial, cu suprafata uscata, luni, la Baza Sportiva Gradinari.

Patinoarul Ice Mania este situat pe Soseaua Bucium, vis-a-vis de Hanul Trei Sarmale. Pe site-ul lor, www.icemania.ro, gasiti toate informatiile necesare: harta, mijloace de transport disponibile, tarife, program, s.a. Noi am ales sa mergem joi, de la 16.30, deoarece este mai liber. In weekend e destul de aglomerat iar tarifele sunt mai ridicate.

Pentru accesul pe gheata veti plati 12 lei (in weekend 14 lei), iar pentru inchiriat patine 10 lei. Au toate marimile, nu veti avea probleme daca purtati o marime foarte mare sau una foarte mica. Eu am patit odata sa nu gasesc patine marimea 36 si astfel am stat si m-am uitat. 🙂 Patinele mi se par cam de proasta calitate, daca aveti propriile patine nu ezitati sa veniti cu ele.

Sfaturi pentru cei care merg pentru prima data la patinoar:

  • Imbracati-va gros, e foarte frig acolo. Daca stiti sa patinati, va veti incalzi dupa un timp…dar mai bine va imbracati gros. Sa aveti ceva si pe cap si neaparat manusi. Purtati sosete groase, veti ingheta in patine altfel (cum am patit eu ieri, nu imi mai simteam degetele). Nu va duceti in haine prea scumpe, deosebite, noi…riscati sa le rupeti. Eu am fost ieri cu o pereche noua de blugi, dar am avut noroc, nu s-a intamplat nimic rau.
  • Luati-va patine cu o marime mai mare decat ceea ce purtati de obicei. Eu port 36 si am luat patine 35- 36 si imi erau mici…dupa jumatate de ora nu am mai putut continua in ele. Data viitoare imi voi lua patine 37 – 38 (asa au marimile, cate 2), sper sa nu-mi fie prea mari in schimb.
  • Daca obositi, puteti sa va asezati si sa beti o ciocolata calda (e foarte buna). Nu se poate fuma in incinta patinoarului si nici nu poti sa iesi in timpul programului si apoi sa te intorci. Aviz fumatorilor.

Ce am facut eu la patinoar?

Nu am cazut. 🙂 M-am tinut de margine, am incercat sa invat cum sa merg – cu ajutorul prietenilor nostri foarte rabdatori si a lui Felix (nu am experienta deloc, nici macar pe role nu am mers vreodata), dupa care mi s-au dezghetat degetele de la picioare si mi-am dat seama cat de tare ma strang patinele si nu am mai putut continua. Dar 45 de minute tot m-am jucat pe acolo. 🙂

8 Comments on Patinoarul Ice Mania

  1. tot ieri am avut si eu prima experienta pe patine 🙂 daca la inceput am fost sustinut moral si mai ales fizic, apoi m-am avantat si singur si bineinteles am si cazut, pacat ca am stat o ora jumate din cele trei cat dura programul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.