V-am povestit despre mania mea in ceea ce priveste modul in care arata un text pe un blog. Am ajuns sa fiu foarte atenta la astfel de detalii si chiar atrag atentia apropiatilor care au blog si uita sau nu stiu sa formateze un text. Insa de-abia zilele acestea am inteles ca totusi lumea nu lasa textul pozitionat aiurea din cauza ca asa le place sau sunt comozi, ci din cauza ca nu stiu de unde sa il formateze.

Este cazul bloggerilor incepatori dar nu numai. Eu avand blog de aproape 2 ani am cam umblat pe la toate butoanele din panoul de administrare sa vad fiecare ce face, dar nu toata lumea este asa de interesata. Asa ca, cu acest mini tutorial, sper sa va ajut sa scrieti frumos si ordonat. 🙂

Ganditi-va la proiectele de la scoala sau facultate…nu vi se cere sa asezati textul corect in pagina? Cand scrieti un document in Word nu il formatati? Chiar va place cum arata blogul vostru atunci cand nu aranjati textul si pozele bine?

Este atat de simplu. Puteti sa selectati tot textul si sa apasati Alt+Shift+J (Align Full) sau sa apasati pe acel buton pe care l-am evidentiat in imaginea de mai jos.

Odata apasat se va mai deschide o bara de meniu. De la aceste butoane puteti schimba culoarea textului, puteti sublinia, puteti da Undo sau Redo, puteti adauga diferite caractere si bineinteles puteti folosi Align Full, pentru a aranja corespunzator textul.

Nu uitati sa aranjati si pozele. Puteti folosi simplu Align Center sau, daca doriti sa adaugati text langa imagine, atunci cand copiati poza pe blog folositi Alignment. Left, daca vreti ca textul sa fie in dreapta, Right daca vreti ca textul sa fie in stanga.

Sper sa va fie de ajutor. 🙂

2 Comments on Tutorial despre aranjarea in pagina a textului pe blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.