In acest film ni se pune tuturor o intrebare. Daca un om pune 3 bombe in orase din tara ta si ameninta sa le explodeze in 3 zile, pana unde ai merge pentru a-l opri? Este in fata ta si nu vrea sa marturiseasca insa iti ofera o dovada ca bombele chiar exista. Esti in pericol sa-ti pierzi viata, sa vezi sute sau mii de oameni murind. Incepi sa te gandesti ca viata unui singur om nu este la fel de importanta ca viata altor cateva mii.

Si incepi sa-l torturezi. Il curentezi, ii tai degetele, il uzi, il faci sa treaca prin cele mai groaznice momente. Si el tot nu zice nimic.

Acest scenariu de groaza are ca personaje principale pe cunoscutul Samuel L.Jackson, care joaca rolul lui Henry Humphries, cel care tortureaza si pe Carrie Anne Moss, care este personajul cu constiinta,  un agent FBI ce vrea sa-i salveze viata teroristului, nefiind de acord cu tortura.

Insa cele 2 personaje ajung la un acord atunci cand se apropie momentul exploziei si vor face lucruri pe care nu credeau ca le vor accepta vreodata. Lucruri de neimaginat.

Pentru cei care nu vor sa afle ce se intampla la final, ii rog sa nu citeasca in continuare.

Deci, ce urmeaza sa faci daca teroristul nu marturiseste nimic, chiar si in urma torturii? Apelezi la persoanele dragi lui, sotia si copiii sai. Acestia incercasera sa fuga din tara dar nu au reusit, asa ca se presupune ca sotia stie ce se va intampla.

Si teroristul tot nu zice nimic. Asa ca ii va fi omorata sotia in fata lui. Dintr-o singura miscare, fara nici o pregatire, de catre Henry, cel care are permisiune de la autoritati inalte sa faca tot ce este posibil pentru a afla locatia bombelor.

Dupa sotie ce urmeaza? Copiii. Cei 2 copii nevinovati sunt adusi in fata teroristului si acesta este amenintat cu moartea lor. Agentii nu intentioneaza sa le faca nimic, insa doar trauma la care sunt supusi acei copii, legati si amenintati in fata tatalui lor, este de neimaginat. In final teroristul marturiseste locatia celor 3 bombe pentru a-i salva pe copii si se sinucide. Insa ramane pericolul existentei unei a patra bombe, plasata ca rezerva.

Nota 8.5. Mi-a placut scenariul, nu mi-au placut in schimb scenele de tortura.

3 Comments on Unthinkable

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.