V-am mai povestit despre obisnuinta mea de a scrie mai multe articole deodata pe care le pastrez in drafts si le public dupa un anumit timp. Imi place ca nu ma simt obligata sa scriu atunci cand nu am chef sau timp si ca pot reveni asupra acelor subiecte pentru a adauga si pentru a pune la punct articolul.

Precum toate lucrurile de pe aceasta lume, si acest sistem are avantajele si dezavantajele sale, pe care le-am simtit din plin in ultimul timp.

Avantaje

 • poti scrie cand ai chef, timp si esti inspirat; atunci cand scrii din placere si nu din obligatie sunt mai mari sansele ca articolul sa fie unul reusit.
 • poti aranja ca articolele sa apara la ore de varf sau in anumite zile cand tu nici nu ai acces la calculator/internet.
 • ai timp sa aduci modificari sau sa renunti definitiv la articol.
 • poti publica articolele la distanta de cateva ore, nu pe masura ce le scrii, ca sa plictisesti lumea.

Dezavantaje

 • posibilitatea ca alt blogger sa publice un articol pe aceeasi tema in perioada cat tii tu articolul in drafts. Am patit-o de nenumarate ori si nu mai stiam ce sa fac dupa aia. Sa mai public articolul? Sa-l sterg de tot? Dar totusi am muncit la el. Dar daca il public, nu o sa se presupuna ca m-am inspirat dupa acea persoana? Inca nu am gasit raspunsul la aceasta intrebare. Acele articole stau si acum in drafts.

In ciuda acestui mare dezavantaj, nu voi renunta la acest obicei de-al meu. Nu ar avea nici un rost sa public intr-o zi cate 4, 5 articole si in urmatoarele zile nimic.

Stiu ca majoritatea dintre voi (ma refer bineinteles la bloggeri) procedati la fel ca mine. V-ati confruntat vreodata cu acest dezavantaj? Sa aveti un post in Drafts si sa vedeti ca apare ceva foarte asemanator pe alt blog? Daca da, cum ati procedat? L-ati sters, ati mai asteptat, l-ati publicat imediat?

5 Comments on Draft/Sheduled Posts – avantaje si dezavantaje

 1. Cred ca este foarte buna optiunea de a programa cand sa apara articolele. O mai folosesc si eu cand apuc sa scriu mai multe articole intr-o zi. Cu posturi asemanatoare nu prea am avut probleme, pt ca de obicei este vorba de lucruri create de Adra White.

 2. Pingback: polimedia.us/fain/
 3. Asa fac si eu pentru ca ma apuca inspiratia in toiul noptii si incep sa scriu mult dar desigur ca nu le public pe toate in acelasi timp. Asa ca le tin ca postari nefinalizate iar pe cele terminate le programez pentru zile in care stiu ca nu am acces la calculator sau stiu ca voi avea zile pline in care nu voi avea chef pentru scris.
  Mi s-a intamplat si mie sa am postari in asteptare care sa se potriveasca cu ceva scris de alte bloggerite si mi-am pus semne de intrebare daca sa le mai public sau nu dar in definitiv, articolul meu cuprindea parerea mea si cred ca niciodata nu va strica sa stim inca o parere in plus. 🙂

 4. Buna Mihaela,
  Felicitari pentru articol ! Referitor la posibilitatea duplicatului, atata timp cat ti-ai creat un stil personal, este putin probabil ca articolele sa se “confunde”, chiar daca sunt pe aceeasi tema.
  Cu prietenie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.