Sambata11 decembrie, ora 12.00, se organizeaza o noua intalnire a Clubului de Carte. Am ales ca loc de intalnire cafeneaua Avant-Garde deoarece ne-am simtit foarte bine ultima data acolo. De-abia astept sa beau din nou un ceai Rose Marzipan! 🙂

Ii rog pe cei care vor sa vina la intalnire sa lase un comentariu la acest articol sau sa ma contacteze pe mail/messenger/telefon.

Ca de obicei, vom face si schimb de carti. Daca puteti, aduceti cu voi carti care v-au placut mult, pentru a le imprumuta unui alt membru. La fel, fiti pregatiti sa plecati cu bratele pline de carti (aduceti cu voi o punga, ca sa va fie mai usor cand plecati acasa). Daca va doriti o carte anume, scrieti titlul in comentariu pentru ca noi sa o cautam si sa o aducem la intalnire.

Cateva mentiuni:

– m-am gandit ca e mai bine sa revenim in anumite localuri decat sa schimbam permanent locatia, cu riscul de a nu ne simti bine. Pentru acest tip de intalnire avem nevoie de spatii bine luminate, fara fum, fara aglomeratie, de preferinta cu ceaiuri si carti in jurul nostru. 🙂 Daca insa aveti anumite sugestii, va rog sa ma contactati.

– experienta ultimelor intalniri m-a convins de necesitatea de a ne intalni in cerc restrans. Vom incerca pe cat posibil sa limitam participantii la 10 – 15/intalnire, pentru ca sa putem discuta mai usor. Cei care au venit pana acum la intalniri vor fi mereu bineveniti, indiferent de numarul participantilor.

– incepand cu urmatoarea intalnire toate cartile imprumutate vor fi notate, pentru a se tine o evidenta clara. Nu au aparut probleme pana acum, dar cel mai bine este sa ne asiguram.

Va asteptam cu drag!

Important: Daca va doriti anumite carti, lasati un comentariu. Anuntati ce carti aduceti/puteti aduce. Nu are nici un rost sa caram multe carti la intalnire degeaba. Nu e obligatoriu sa aduceti cu voi carti, daca nu doriti sau nu puteti.

Participanti (pana acum): Mihaela, Cristina, Simona, Simona S, Roxana, Anca, Raluca N.

Petronela si Adrian nu pot ajunge, sunt plecati din oras – voi lua eu cartile de la ei si le voi aduce la intalnire.

Din pacate colegele mele de facultate vor fi la un curs si nu vor putea veni, dar sper ca vor putea fi prezente la urmatoarea intalnire (ce va fi organizata cel mai probabil la mijlocul lui ianuarie sau chiar in februarie, dupa sesiune).

Ce carti voi aduce:

– imprumutate: “Insecta” de Claire Castillon, “Albastru pur” de Tracy Chevalier, “Mic dejun la Tiffany” de Truman Capote, “Sarah’s Key” de Tatiana de Rosnay, “Hotel Pastis” de Peter Mayle si “La rascruce de vanturi” de E.Bronte

– disponibile pentru a fi imprumutate: “Hotii de frumusete” – Pascal Bruckner, “Salonul rosu” – August Strindberg ; “Parinti si copii” – I.S.Turgheniev, “Insula pinguinilor” – Anatole France; “Epitaf pentru un spion” – Eric Ambler; “Cutia cu bomboane otravite” – Anthony Berkeley, “Nasterea lui Venus” – Sarah Dunant, “Greseala lordului Emsworth” – P.G.Wodehouse, “Al saptelea licorn” – Kelly Jones, “Scrisori catre fiul meu” – Gabriel Liiceanu, “Mirona” – Cella Serghi, “Confesiunile unui bancher toxic” – Cresus.

16 Comments on O noua intalnire a Clubului de Carte!

 1. Hello. Cu mare drag voi veni sa va cunosc. Eu nu am foarte multe carti, aici, în Iaşi caci tot ce am citit şi nu a fost îmrprumutat sunt acasă la mama. Disponibil pentru împrumutat am: Tracy Chevalier- Fata cu Cercel de Perla, Jean-Paul Carriere – Fantomele lui Goya şi Croicile Vampirilor (toate volumele) ale Annei Rice.
  Eu aş fi interesată de Mic dejun la Tiffany” de Truman Capote şi “Hotii de frumusete” – Pascal Bruckner. Momentan atât căci mai am nişte cărţi împrumutate pe care trebuie să le termin.

 2. Eu voi aduce urmatoarele carti imprumutate: “Cum am devenit doamna Mao” (de la Mihaela), “Din nou in Provence” si “Intermitentele mortii” (ambele de la Cristina).
  In rest as mai putea aduce “Un an bun”, “Un an in Provence” si “Provence A-Z” (pentru Cristina) toate de Peter Mayle, “Parfumul” – Suskind, “Sa nu ma parasesti”- Kazuo Ishiguro, “Valurile” – Virginia Woolf, “Casa veseliei” -Edith Wharton, “Alexis Zorba”- Kazantzakis. Va rog sa imi spuneti ce doriti ca sa nu car toata biblioteca 😀
  Mi-as dori daca se poate de la tine, Mihaela “Al saptelea licorn” si “Valul pictat” (daca il ai acasa) si de la Cristina “Eseu despre orbire”.
  Oricat m-as stradui nu cred ca voi termina cele doua carti imprumutate sambata de la Cristina si Roxana. Sa nu va suparati pe mine! 🙂

 3. “Alexis Zorba”- Kazantzakis il vreau eu. 😀 Ufff deja 3 carti, dar nu ma descurajez.
  O sa ma abonez si eu la Valul Pictat, dar nu acum.

 4. Eu aduc Baiatul cu pijamale in dungi [pt Mihaela, daca o vrei] si Eseu despre orbire, pentru Simona.

  De asemenea, Simona, daca poti si vrei, te rog sa-mi aduci mie “Sa nu ma parasesti”, de Ishiguro. Astept Provence A-Z cu mare interes, am ajuns de-abia la pag. 60, citind-o asa, in forma electronica.

  Daca vreti ceva de la mine, mai bine intrati aici: http://cristina-v.blogspot.com/search/label/books . Mi-ar veni cam greu sa le inventariez pe toate…si mai am o gramada, in afara de cele deja citite. Poate pana la pensie reusesc sa termin stocul de carti facut :|. So many books, so little time!

 5. Ok, am adjudecat cele trei carti pentru Anca si Cristina! Merci mult, Cristina si Mihaela!
  Anca, sa stii ca se citeste foarte usor Zorba si e asa minunata incat nu o sa o vrei sa o lasi din mana pana o termini!
  Abia astept sa citesc iar ceva de Saramago, Cristina!

 6. Eu o sa caut prin biblioteca “Povestirile Evei Luna” – Isabel Allende. Voi mai aduce cartile imprumutate (“Lolita” – V.Nabokov, “Doamna si licornul” – Tracy Chevalier, “Leaganul pisicii” – Maurice Baring, “Ma numesc Salma” – Fadia Faqir).

  Am disponibile: “Misterul templierilor”- Lynn Picknett & Clive Prince, “Castelul” – Franz Kafka si “Nuvele” – Cehov.

  @Cristina te rog sa imi aduci daca poti “Un veac de singuratate” – Gabriel Garcia Marquez .

  @Mihaela Imi plac povestirile lui Turgheniev si as vrea sa citesc “Parinti si copii”. Te rog sa imi aduci aceasta carte daca poti.

 7. Sigur, Roxana, am sa pun “Un veac de singuratate” in traistuta chiar acum, ca sa nu uit.

  @ Adrian – daca treci pe aici, as vrea sa te intreb daca pot sa mai tin Sarpele cu pene, de D.H. Lawrence, pentru ca inca nu am terminat-o, si merge grelut..e cam statica, pe alocuri. 🙂

  Nu mai tin minte exact..ma intrebase cineva de 1984, daca o am sau daca o pot aduce?

  • Cristina: Adrian nu vine si nici nu mi-a zis nimic de cartile de la voi, asa ca presupun ca le mai puteti tine. Eventual lasa-i un comentariu pe blog in care sa-l intrebi: http://adrianglodoreanu.wordpress.com/
   Eu intrebasem de 1984 🙂 Daca o ai si poti sa mi-o aduci, ti-as fi recunoscatoare. 🙂 Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.