V-am cam înnebunit cu filmele în ultimul timp, aşa-i? Şi de data aceasta vă ofer încă o serie de recomandări (sau mai bine zis, prezentări), poate găsiţi ceva pe placul vostru. Vizionare plăcută!

Burlesque (2010)

Am auzit multe despre acest film atunci când încă se filma – şi asta datorită distribuţiei de excepţie pentru un muzical. Însă după nu am mai auzit nimic. Nu ştiu dacă a ajuns în cinematografele ieşene, nu ştiu dacă a avut succes sau nu (deşi presupun că nu, altfel ar fi fost mai promovat).

Mie însă mi-a plăcut. Nu a fost la fel de emoţionant ca Moulin Rouge, dar nu m-a plictisit, mi s-au părut ok melodiile şi prestaţia actorilor.

Ali (Christina Aguilera) visează să ajungă să cânte pe scenele din Los Angeles. Pleacă din Iowa şi se angajează în clubul The Burlesque Lounge, cu ajutorul barmanului Jack. După ce are loc o spargere în apartamentul ei, se mută cu Jack, şi încet, încep să se îndrăgostească.

Reuşeşte să o convingă pe proprietara Tess (Cher) şi pe managerul Sean (Stanley Tucci) să fie angajată ca şi dansatoare, iar după o mică răzbunare a unei colege, Nikki (Kristen Bell), ajunge să şi cânte. Talentul ei transformă clubul într-unul de succes, însă nu este de ajuns să-l salveze şi de la faliment.

Clubul are de plată o sumă foarte mare de bani iar ca ultimă opţiune, are o ofertă de cumpărare de la omul de afaceri Markus Gerber (Eric Dane). Tess însă nu vrea nici să-l piardă, nici să-l vândă, şi luptă cu toate puterile ei să-l salveze.

Unul din lucrurile care m-au impresionat la acest film este distribuţia: apar o mulţime de actori cunoscuţi. În afară de cei menţionaţi până acum, în film au roluri secundare sau episodice şi Julianne Hough, Dianna Agron (Glee), Peter Gallagher (The O.C.), Alan Cumming (The Good Wife), James Brolin.

Apollo 13 (1995)

Cu siguranţă majoritatea dintre voi aţi văzut deja Apollo 13. Eu doar auzisem despre el, nu-l urmărisem niciodată în întregime. Am dat peste el la TV, în a doua zi de Paşte, şi mai mult de plictiseală, am zis să-l vizionăm. Este clar că mi-a plăcut foarte mult, îl recomand cu mare drag tuturor celor care vor să afle despre misiunea Apollo 13 sau care doar vor să urmărească un film captivant, cu o distribuţie de excepţie.

Filmul are la bază povestea adevărată a navetei Apollo 13, cu astronauţii Lovell, Haise şi Swigert în prim plan, care, programaţi să zboare cu Apollo 14, pleacă în spaţiu cu naveta spaţială Apollo 13 în 1970.

Deoarece avuseseră loc alte aselenizări în 1969, atenţia oamenilor era îndreptată către alte subiecte, misiunea Apollo 13 nemaifiind ceva interesant. Doar după ce un rezervor al navetei explodează, mass-media şi publicul încep să le acorde importanţă. Însă cei 3 astronauţi au probleme mai mari decât asta, riscă să rămână fără oxigen, să îngheţe de frig sau să nu reuşească să ajungă înapoi pe Pământ, iar echipajul şi asistenţii de la NASA încearcă tot posibilul pentru a-i ajuta.

Despre Apollo 13 puteţi citi mai multe aici.

Şi dacă tot vă vorbeam de distribuţie, să vă enumăr câţiva actori ce joacă în film: Tom Hanks (Lovell), Kevin Bacon (Jack Swigert), Gary Sinise (Ken Mattingly), Ed Harris (Gene Kranz). Un film de nota 10, ce a primit numeroase premii prestigioase, printre care şi două premii Oscar.

The Tourist (2010)

Înainte de a viziona acest film am citit foarte multe review-uri negative la adresa sa. Aşa că pornisem cu ideea că este un film previzibil şi plictisitor, cu o Angelina ce pare tare îngâmfată. În mare am ajuns şi eu la aceleaşi concluzii, dar au fost şi câteva lucruri pe care le-am apreciat.

În primul rând nu mi s-a părut că Elise (personajul interpretat de Jolie) ar fi o persoană îngâmfată. Mi s-a părut chiar firavă, mai mult o fiinţă boemă, decât una cu multe aere. Da, în film s-a scos mult în evidenţă că Elise este o femeie foarte frumoasă, ce captează atenţia tuturor bărbaţilor din jur. Şi din rolul jucat am cunoscut o femeie ce are încredere în sine, care păşeşte cu capul sus, mai mult sau mai puţin conştientă de frumuseţea sa. Şi să ştiţi că nu-s vreun fan al actriţei de zic toate acestea – ba chiar nu-mi place de ea, de când cu episodul romantic din viaţa personală – da, tind să judec foarte aspru când e vorba de infidelitate, îmi fac o părere foarte proastă.

Ce am apreciat la film au fost peisajele superbe din Veneţia. Am fost şi eu acolo dar nu mi s-a părut la fel de frumos, ba chiar nu am văzut de ce ar fi acesta cel mai romantic oraş din lume. Poate l-aş fi apreciat mai mult dacă prindeam o vreme mai frumoasă sau dacă făceam o plimbare cu gondola.

Şi acum să vă povestesc câteva lucruri despre acţiunea filmului, care apropo, e într-adevăr previzibilă. Johnny Depp interpretează rolul unui turist american, Frank, care o întâlneşte în tren pe Elise (Angelina Jolie), şi ajung să meargă împreună în Veneţia. Ce nu ştie Frank este că Elise l-a ales intenţionat, pentru că seamănă cu soţul ei, căutat de poliţie. Aşa încearcă să distragă atenţia de la adevăratul Alexander. Nu vă povestesc mai multe, dar dacă vă uitaţi la primele 30 de minute veţi ghici finalul filmului.

Recomandarea mea este să-l vedeţi şi voi, măcar câteva minute, pentru a vă face o impresie proprie. Nu vă puteţi neapărat baza pe ce zic alţii deoarece gusturile diferă.

 

Cam atât pentru astăzi. Voi reveni cât de curând cu şi mai multe prezentări de filme. Nu ştiu ce m-a apucat de am chef să scriu numai despre asta. 🙂

14 Comments on Filme [2]

 1. The Tourist chiar e un film previzibil. Iar personajul lui Depp a fost atat de nauc si nu prea a facut mare lucru in film. Toata atentia a fost pe Angelina. Filmul merge pentru a te destinde intr-o seara, dar nu e cine stie ce. In schimb, Apollo 13 mi-a placut. L-am vazut acum cativa ani si chiar e interesant.

  • Nici unul din ei nu prea a facut mare lucru. Numai film de actiune nu e asta. 🙂
   Cat despre Apollo 13…cred ca fiecare din noi ar trebui sa-l vada, e un film deosebit.

 2. Apollo 13 a fost ceva special la vremea aceea. Merita revazut cel putin pentru distributie.
  Despre The tourist nu am cuvinte de lauda pentru ca e previzibil iar J. Depp mi s-a parut de decor. In privinta inganfarii cred ca ai dreptate. E mai degraba un personaj cochet, constient de forta frumusetii. Pe Jolie poti sa o vezi interpretand cu adevarat in Girl Interruped, sau Gia.

  • Am vazut si Girl Interrupted si Gia, intr-adevar, o prestatie excelenta din partea Angelinei. Nici nu stiu cum au acceptat sa joaca in The Tourist…scenariul e foarte slab. De aici si interpretarea lor. Ei nu sunt actori rai, deci nu cred ca e (doar) vina lor.

 3. Mi-am dorit tare mult sa vad “The Tourist”, dar cum l-am ratat la cinematograf, am incercat sa-l vad pe net…fara succes(din nou). Pe langa controversele create in jurul sau, as putea adauga ca motiv intemeiat pentru alegerea acestui film si marele regret ca nu am ajuns pana acum in Venetia. 🙁 Acum, se mai naste o intrebare, ce-mi doresc mai mult, sa vad filmul sau sa ajung la Venetia? Cred ca stim cu totii raspunsul. 😉

  • 🙂 Daca ajungi in Venetia, neaparat sa te plimbi cu gondola – noi nu am putut atunci, eram cu grupul si aveam program stabilit. Ne-am plimbat cu o barcuta, dar nu e acelasi lucru.

  • Eu iti recomand si Apollo 13 – e mult mai bun decat The Tourist, are o distributie de exceptie si e foarte captivant.

 4. Dupa ce am vazut The Tourist ne-am hotarat ca trebuie neaparat sa mergem in Venetia – si am fost anul acesta in timpul carnavalului, a fost foarte fain!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.