În afară de învățat, învățat, învățat, și muncit, mi-am mai ocupat timpul cu diverse activități, unele plăcute și relaxante, altele plictisitoare, dar necesare. Cum ar fi:

 • plată impozite – la primărie, Pașcani, Finanțe. Cozi peste tot și bani de dat…la stat. Așa că luna asta am lăsat-o mai lejer cu motivatul. 🙂
 • ITP + alte activități legate de mașină – la ITP am stat câteva ore bune și nu pentru că ar fi avut mașina ceva, de fapt e chiar într-o stare foarte bună, a trecut ITP-ul cu brio, ci pentru că a fost selectată aleatoriu să i se facă verificarea și de către RAR. Așa că a trecut prin două ITP-uri, unul făcut de mecanicii de la Peugeot și altul de către RAR. Mi-am schimbat și cd player-ul din mașină, cel vechi avea niște probleme, nu mai funcționa deloc, am plătit și asigurările, am și spălat-o. Am pregătit-o pentru vară și mult mers, cum s-ar zice.

La astea se adaugă și:

 • plătitul întreținerii, care nu se poate plăti prin bancă, trebuie neapărat să mergi tu, programul se modifică în fiecare zi, uneori nu o găsești pe casieră nici în acest interval, trebuie să stai să o aștepți, să încerci să ghicești dacă mai vine sau nu. De aceea plătesc eu întreținerea o dată la câteva luni.
Sau activități de genul (deși nu e cazul la mine, nu acum):
 • eliberare documente de la școală/facultate;
 • realizare/schimbare acte de identitate (carte de identitate, pașaport, permis de conducere);
 • etc

Până nu te apuci să umbli să-ți rezolvi astfel de probleme, nici nu-ți dai seama cât timp îți pot răpi. Majoritatea trebuie realizate în cursul zilei, când ai și serviciu. Și sunt toate obligatorii, te costă o mulțime de bani, stres și nervi. O altă caracteristică comună e că ești tratat prost în mai toate aceste locuri și ești și penalizat dacă întârzii.

Eh, acum nu pot spune decât că bine că le-am rezolvat și am scăpat de ele. Nu mai am decât două astfel de probleme, dar nu-s mari mâncătoare de bani, ceea ce e bine.

12 Comments on Ce-am mai făcut

 1. Iti urez multa putere de munca si rabdare, Mihaela. 🙂 Nu stiu cum ai tu chef de invatat, ca eu de cand a venit primavara nu mai pot sta deloc in casa, vreau sa ies, sa simt si sa ma bucur de cel mai frumos anotimp al anului. 😀
  Acum realizez ca eu nu platesc nimic online, netul, telefonul, intretinerea si lumina le achit la ghisee.

  • Multumesc. 🙂 Pai ce primavara e asta, ca e prea frig afara. 🙂
   Eu platesc multe online…daca mai trebuia sa merg sa stau la ghisee sa platesc gaz, lumina, telefon, internet…pai nu stiu ce faceam.

  • Nicoleta, nu te pot ajuta, nu mi-am schimbat inca permisul. In post l-am dat doar de exemplu, ca rapeste mult timp. Dar suna la politie si-ti zic ei exact. Sau intra pe site-ul lor.

 2. Oh, tare as vrea ca toate platile sa se faca online! Si binenteles, sa existe un sistem bine pus la punct, ca nu cumva sa blocheze platile sau sa nu le poti duce pana la bun sfarsit.

  Oricum pacat ca traim vremuri in care cardul de plastic inseamna sa eviti cozi lungi si plictisitoare, insa pentru unii si a avea un calculator si a face un document in Excel e prea mult (aici vorbesc de intretinere unde adminul de la asociatie inca umbla cu caietelul).

  • Da, problema e ca am si multa treaba in perioada asta si numai de stat pe drumuri n-am timp. Si e si problema asta, ca trebuie facute dimineata, cand tu esti la servici. Trebuie sa pleci de acolo, sa lasi treburile, doar ca sa-ti platesti impozitul pe masina/casa/venit, s.a.

 3. Intr-o “saptamana mare” ai rezolvat multe treburi mari: Ce ne mai ocupa timpul aste lucruri care par mici, dar chiar trebuie facute. Sper sa ai parte de odihna, pace si liniste , de sarbtoarea Invierii Domnului Hristos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.