A fost organizat pe 29 aprilie, nu 1 mai. Cred că de vreo 2 luni tot aștept un weekend suficient de călduros care să ne permită o astfel de ieșire în aer liber, dar până acum n-am avut noroc. Ba a fost frig, ba a plouat, ba a nins. Sper că de acum încolo să avem parte de weekenduri cu soare, mai ales că în sfârșit ne-am cumpărat propriul grătar și avem de gând să îl folosim cât mai des. 🙂

La primul grătar din acest an Albert nu a fost prezent, l-am lăsat acasă de frica căpușelor. Între timp i-am mai făcut o deparazitare externă așa că la următoarea ieșire va veni și el cu noi.

Ne-am dus într-un loc mai depărtat de Iași, cam la vreo 30 km (poate mai mult), pentru a găsi cât mai multă liniște. Erau câțiva oameni și acolo (așa că îmi imaginez ce aglomerat era în zonele clasice de grătar din Iași – C.A.Rosetti, Ciric, Bucium), dar din fericire nu erau zgomotoși și nici admiratori ai manelelor.

În locul ales de noi aveam parte și de umbră, dar și de o zonă la soare, și cel mai important, eram lângă un pârâu, așa că spre final am intrat puțin în apă și ne-am răcorit. Tare rău mi-a părut că nu l-am putut aduce și pe Albert, i-ar fi plăcut să se joace în apă…

Am avut noroc cu prietenii noștri, ei s-au ocupat cu pregătirea grătarului, noi mai mult ne-am relaxat. A fost o ieșire frumoasă și de-abia aștept să organizăm alta…ador aceste ieșiri în aer liber. Timp să avem, că de acum vremea cred că o să fie frumoasă.

  

  

  

16 Comments on Primul grătar din acest an

 1. E fain ca aveti si masina si va puteti deplasa oriunde doriti.. Noi anul acesta nu am servit gratar pentru ca spatii special amenajate nu sunt decat intr-un singur parc si acolo toata lumea ocupa gratarele de la 6 dimineata si trebuie sa stai la coada sa iti faci un mic doi,3.
  In schimb ne-am plimbat zilele astea de ma resimt si acum la nivelul fizicului si psihicului, as dormi 2 zile! :))

  • E bun ca te-ai plimbat, e mai sanatos decat la stat si infulecat mici. 🙂 Si eu ma simt obosita, m-am culcat ieri relativ devreme si voiam sa ma trezesc la 6 ca sa mai lucrez, da n-am reusit…de-abia la 8 m-am putut ridica din pat.

  • Era plin peste tot cu oameni care faceau gratare…Nici nu stiam de legea asta, am citit acum cate ceva despre ea si mi se pare absurda. Au recunoscut si ei ca in Iasi cel putin nu exista zone amenajate corespunzator. Mai sunt gratare amenajate prin vreo 2 locuri, dar toalete ecologice nu-s nicaieri (de ex). Plus ca cica legea asta nu e doar pentru gratare ci si pentru mancat in aer liber. Mi se pare aberant sa nu poti sa mananci o bucata de paine in aer liber, intr-o padure sau pe o campie, ca gata, primesti amenda, ca locul nu e amenajat pentru asta. Hai sa fim seriosi…

 2. Da, si mie mi-e frica de capuse si sunt chiar ingrijorata in privinta Ronei. I-am facut si noi o deparazitare externa, dar cand am mai mers la padure am dat-o cu un spary special, ca sa aiba protectie dubla.

  • E suficienta deparazitarea externa. Zic din experienta de anii trecuti. Se apropia capusa si apoi cadea moarta. Nu se mai prindea de el. Recomand Frontline, mi se pare f bun.

 3. Ce bine mai arata, am facut si eu gratar pe 29 dar cu siguranta o sa mai fac si saptamana asta, in weekend acum daca o sa fie vremea frumoasa.

  • Ziceam ca o sa facem si noi gratar weekendul asta dar mi-am cam pierdut cheful, prefer niste plimbari in aer liber si mancat la terasa. E mai comod. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.