Zilele trecute am aflat o serie de link-uri utile pentru posesorii de autoturisme. Acum poți afla o mulțime de informații legate de mașină de la calculator, având datele necesare. Cum ar fi:

 • dacă ai sau nu RCA

https://www.rcam.ro/ro/polite-rca

De ce este util: dacă nu ai polița cu data de expirare la îndemână și vrei să afli dacă și când îți expiră RCA-ul. E interesant că poți vedea baza de date cu asiguratorii pe care i-ai folosit, din 2004 și până acum.

Merge perfect, am încercat mai multe mașini, atât a mea cât și a unor prieteni. Am dat link-ul și cunoscuților mei, să-l folosească și ei. N-am văzut informații greșite. Și se actualizează foarte repede. Îmi expira RCA-ul pe 30, l-am plătit pe 28 și tot atunci, peste doar câteva ore, deja îmi arăta o perioadă prelungită până la următoarea expirare.

 • istoric daune

http://www.asfromania.ro/consumatori/baza-de-date-cedam/interogare-istoric-daunalitate

Puteți verifica aici prejudiciile asociate unei mașini. Dacă ați lovit o altă mașină, o să vă apară data accidentului și când a fost trimisă suma de bani de către asiguratorul vostru (RCA) la persoana prejudiciată.

 • verificare rovinietă

http://cnadnr.ro/pagina.php?idg=184

N-am testat acest progrămel, așa că nu garantez că funcționează. Oricum, e util și el, mai ales că acum nu mai primești nimic când cumperi rovinieta, doar bon, nimic de pus în geam. Eu uit mereu aceste date de expirare, le mai verific o dată la câteva luni ca să fiu sigură.

 • disponibilitate număînmatriculare

http://www.drpciv.ro/info-portal/plateAvailability.do

Îți faci cont și…te joci. Eu am încercat o grămadă de numere într-o seară, gândindu-mă la cum aș vrea să arate o viitoare plăcuță de înmatriculare. Partea nasoală e că nu era disponibil nimic din ce mi-aș fi dorit eu. 🙂 E util pentru că te poți duce pregătit, îți faci o listă cu numere și ești sigur că sunt libere. N-ai surpriza să constați acolo că nu e disponibil nici unul din numerele la care te gândeai.

 • stare emitere permis, stare emitere certificat, calculator taxa specială de înmatriculare

http://www.drpciv.ro

Găsești aici toate aceste informații.

Sunt curioasă acum dacă sunt printre voi persoane care, după ce fac niște verificări pe aceste site-uri, realizează că aveau expirată rovinieta sau RCA-ul. 🙂

Later edit:

De la Alina

 • poți verifica valabilitatea ITP-ului, introducând seria cărții de identitate a vehiculului

http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Comments on Link-uri utile pentru conducătorii auto

  • 🙂 Eu asa am anuntat un prieten ca ii expira RCA-ul peste cateva zile. :)) El habar n-avea. Ca daca nu folosesti acelasi agent de asigurari nu te anunta nimeni. Doar sa tii tu minte sau sa ai un document cu toate datele de expirare.

   • Din fericire, cei la care am facut RCA-ul si CASCO au grija sa ma anunte din timp ca-mi expira :). Chiar sunt norocoasa din punctul asta de vedere.

    • Super atunci. 🙂 Si eu am o doamna care mi le face si ma anunta. Dar nu ma bazez mereu pe ea, cel mai bine e sa stii tu…ca daca uita?

 1. partea proasta cand cauti numere este ca iti trimite mail dupa fiecare incercare:))
  Foarte utile linkurile pe care le-ai dat, stiam cam jumatate din ele:)

  • Da, stiu. :)) Asa m-am trezit eu cu vreo 20 de mailuri, de nu stiam ce e cu ele. 😛 Asta e.
   Ma bucur ca am venit cu ceva nou. 🙂

 2. Site-ul care verifică disponibilitatea numărului de înmatriculare mai dă și rateuri, o spun din experiență. Am verificat disponibilitatea unui număr, îmi zicea că e luat… Ok, aleg altul și merg la poliție sa depun dosarul. Ajung la partea cu “ce număr doriti?”, îi spun că vreau AB 02 ABC (exemplu fictiv) pentru că AB 01 ABC e luat și ma întreabă “de unde știți că e luat, ați verificat pe site?” și îi spun că da. Iar domnul zice că site-ul mai dă și rateuri, adică spune că un număr e luat deși e disponibil și viceversa. Până la urmă, am plecat cu numărul pe care îl vroiam inițial. Deci, s-ar putea să aveți suprize plăcute sau neplăcute. Oricum, ar fi bine să aveți mai multe variante pregătite, la care să apelați în caz de nevoie.

  Și aici http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp poți verifica valabilitatea ITP-ul, introducând seria cărții de identitate a vehiculului.

  Zi frumoasă tuturor!

  P.S. Mihaela, îmi place mult plugin-ul pentru comment-uri :). Faptul că le poți edita după postare e foarte util.

  • Alina, mersi ptr link! O sa-l introduc in articol.
   Si ma bucur ca-ti place pluginul. 😛

   Si mersi si ptr informatia cu nr de inmatriculare. E bine de stiut. Atunci mergem la politie si cu un dosar cu acele numere care apar luate dar noi totusi le dorim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.