Orice eveniment frumos şi important din viaţa unui om ar trebui să-i aducă acestuia numai bucurie. Nu stres, nu nervi, nu ceartă. Nu încurcături, nu tradiţii impuse, nu obiceiuri care nu se doresc implementate.

Nunţile şi botezurile sunt astfel de evenimente de care ar trebui să ne bucurăm cu toţii. Să ne amintim cu plăcere, să putem spune că într-adevăr au fost printre cele mai frumoase zile din viaţa noastră. Dar adevărul este că după ce o astfel de petrecere se termină, puţini pot spune că au avut timp să se bucure, că s-au distrat cu adevărat şi că totul a decurs aşa cum şi-au dorit. Şi asta din multiple cauze, un motiv fiind organizarea defectuoasă.

Până la urmă nu toţi suntem experţi în organizare nunţi. Nu toţi ştim etapele care trebuie parcurse în organizarea unui eveniment. Nu ştim la ce furnizori să apelăm, nu ştim care sunt soluţiile cele mai bune, nu ştim nimic despre tradiţii şi obiceiuri. Şi poate nici nu vrem să ştim, poate nu avem timp, poate nu ne interesează, poate nu ne place să ne ocupăm de aşa ceva. Şi de aceea, pentru liniştea noastră şi pentru organizarea unui eveniment de succes, avem posibilitatea să apelăm la o firmă de organizare evenimente.

O astfel de firmă se ocupă de tot ceea ce este necesar, cum ar fi: elaborarea conceptului evenimentului, asigurarea aspectelor logistice, realizarea şi susţinerea momentelor artistice, scenografie şi coregrafie, producţia materialelor promoţionale, asigurarea mediatizării evenimentului (în cazul petrecerilor cu public), campanii de promovare, asigurare resurse umane (artişti, modele, hosting, etc.), alegerea locaţiei, crearea decorului, sonorizarea şi înregistrările foto-video. De exemplu pot asigura dansatori la nuntă, că tot este la modă acum să se organizeze diverse spectacole în timpul petrecerii.

Eu aş prefera să apelez la specialişti decât să mă ocup eu de organizare. Mi se pare foarte obositoare toată căutarea asta, toate drumurile făcute, toate întâlnirile şi negocierile. Chiar dacă e vorba de un eveniment frumos şi aşteptat ca o nuntă. Altcineva să facă toată treaba şi eu doar să vin şi să mă distrez? De vis!

6 Comments on Organizarea de evenimente – fără stres, fără timp pierdut

 1. În 2013 “liniștea” se cumpără cu bani – MULȚI

  “toată căutarea asta, toate drumurile făcute, toate întâlnirile şi negocierile” au un scop comun – minimizarea costurilor; nu toți își permit să angajeze o firmă specializată.

  Te-am pupat !

  🙂

 2. Noi ne-am organizat nunta singuri. Am prietene care au apelat la firme de organizari de evenimente si nu au fost multumite – bani multi, servicii slabe… iti spun DA la orice si fac tot cu stiu ei. Sau nu fac. Pentru ca tu te vei implica mai mult, stiind ca toate lucrurile pe care le faci conteaza pentru tine. Pentru firme e doar un job…

  • Pentru unele fete organizarea nuntii este chiar o placere. Le place sa alerge, sa caute, sa aleaga. Eu sunt mai comoda de felul meu, as vrea sa stau acasa, sa spun doar ceea ce-mi place si sa faca altul. 🙂

 3. Eu am ales să-mi organizez singură nunta şi sunt mândră de cum a ieşit nunta. Mie mi-a plăcut tare mult să mă plimb după fel de fel de accesorii, să discut cu tipa care s-a ocupat de flori, să mă sfătuiesc cu tipa de la prăjituri. M-am lovit de oameni buni şi de oameni răi, am învăţat că diplomaţia face mai mult decât orice.
  După ce am terminat cu nunta, pot să spun că aş fi un foarte bun wedding planner 😀

 4. Si pe cand nunta Mihaela? 🙂 Iti doresc casa de piatra de pe acum!

  Eu am avut doua evenimente de asemenea importanta — nunta si botez. Pe ambele le-am organizat singuri, eu si sotul meu. Nunta a fost in 2002, eram amandoi foarte tineri, si nunta a iesit in general bine, lumea s-a distrat si s-a simtit foarte bine. Doar au fost 2-3 chestii care nu mi-au convenit, ca s-a cam bagat soacra mare, ma rog. In rest totul a fost perfect. N-am mai apelat atunci la firma de organizare, ca pe vremea aia cred ca nici nu era moda cu firme de organizare, toata lumea isi organiza nunta singura. Iar pe de alta parte, in aceeasi vara s-au casatorit mai multi prieteni de-ai nostri, la diferenta de cateva saptamani unii de altii (de ziceai c-am intrat toti odata in saptamana chioara 😀 ) si ne-am sfatuit si ajutat intre noi. Chiar faceam iesiri seara in oras si ne puneam nuntile la cale, fiecare spunea cum procedeaza si se sfatuia cu ceilalti.

  Botezul copilului l-am facut in 2009, tot singuri. Fiind mai putin complicat decat o nunta, n-am simtit nevoia sa angajam o firma. Si daca la nunta au fost cateva scapari, ca eram mai tineri si cum spui tu nu stiam nimic despre organizarea unui eveniment, si a trebui sa invatam totul din mers, botezul in schimb a fost perfect si s-a desfasurat fara niciun cusur. Nunta a fost in Romania, botezul in Canada.

  Spor la pregatirile de nunta!

 5. Nu toti isi permit sa plateasca o agentie de organizari evenimente si-n plus, sunt destule persoane care isi doresc sa programeze totul dupa bunul plac, chit ca e mai anevoios. Eu sunt de acord cu astfel de servicii pentru ca sunt profesionale si te scutesc de stres si timp pierdut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.