Am o nouă pasiune. De fapt nu e chiar nouă, îmi plăcea şi înainte, dar acum, mai mult ca niciodată, mă văd atât de entuziasmată. Problema ar fi că această pasiune s-a născut într-un moment în care încerc să drămuiesc banii pentru vacanţă, aşa că nu mă pot bucura pe deplin şi nu pot să-mi fac toate poftele. Dar cine ştie, poate altfel s-ar fi stins pasiunea, aşa va rezista mai mult.

Despre ce tot vorbesc eu aici? Despre cele mai frumoase flori din lume (după părerea mea), orhideele.

M-am îndrăgostit. Mi se par atât de elegante, frumoase, sofisticate. Mi-aş dori să-mi cumpăr zeci de orhidee, să am în fiecare cameră câteva ghivece, de diverse culori şi forme. Însă până când voi putea să fac acest lucru, mă bucur de cele 4 ghivece pe care le deţin acum.

Între timp m-am lămurit şi cum e cu numele la orhidee. Familia Orchidaceae este o familie gigantică de flori monocotiledonate, însumând 880 de genuri, cum ar fi Phalaenopsis (momentan deţin doar acest tip de orhidee), cel mai popular şi cel mai uşor de întreţinut. Phalaenopsis conţine aproximativ 60 de specii de diferite forme şi culori.

Prima orhidee am cumpărat-o în 2012. Am dat o mulţime de bani pe ea, cam 100 lei, fără ghiveci. Într-adevăr, a meritat bănuţii, avea 3 tulpine şi mi-a înflorit în fiecare an. Momentan nu mai am flori de la ea, dar am observat că se dezvoltă o nouă tulpină, ceea ce înseamnă că în câteva luni mă voi bucura din nou de ea. Numele ei este Phalaenopsis Little Gem Stripes.

DSC01271 300x225 Floare dragă

La începutul lui 2014 am observat că au început să vândă în Carrefour şi apoi şi în celelalte hipermarket-uri flori la ghiveci. Şi nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că se vindeau orhidee la 20-30 lei, aşadar mult mai ieftine ca în magazinele de flori. Atunci am văzut posibilitatea de a-mi umple casa de orhidee.

Aşa că am cumpărat prima orhidee din Carrefour, la modicul preţ de 20 lei. Am ales un ghiveci cu o tulpină, cu flori de un roz intens. Cumpărată în februarie, orhideea încă mai este înflorită.

 orhidee-roz-inchis

Am visat la o orhidee albastră şi în sfârşit mi-am cumpărat una. Orhidee albastre am văzut doar în Dedeman până acum şi costă aproximativ 70 lei una. Este mai scumpă, mai ales că are o singură tulpină, dar este înaltă, are flori mari şi bineînţeles, o culoare superbă. Sunt conştientă că este tratată, mai ales că am şi observat că bobocii care au înflorit între timp au o culoare din ce în ce mai deschisă şi probabil la a doua înflorire vor ieşi orhidee albe.

În ultimul timp m-am documentat şi am citit mai multe despre aceste orhidee albastre şi am aflat că nu sunt apreciate de către iubitorii de flori pentru că nu reprezinte orhidee naturale, ci sunt o variantă injectată cu simplu scop comercial.

orhidee-albastra orhidee

Ultima achiziţie este o orhidee cu o tulpină, ce are o culoare minunată, un roz cu tente de galben. Deşi are o singură tulpină este foarte bogată, are multe flori + câţiva boboci, deci mă voi bucura de ea câteva luni bune. Am cumpărat-o de la Carrefour cu doar 25 de lei.

orhidee-roz orhidee-roz-galbena

Cu toate aceste orhidee în casă, tot nu sunt mulţumită. Visul meu este să am câte o orhidee de fiecare culoare şi culori sunt multe. Dintre toate aceste nuanţe îmi doresc să aduc în casă cât mai curând o orhidee cu flori galbene şi una cu flori verzulii – da, am văzut în Carrefour orhidee de un galben spre verde, foarte frumoase!

Dacă visul mi se îndeplineşte sper să vă prezint peste vreo 3 luni încă 3-4 ghivece cu orhidee. 🙂

14 Comments on M-am îndrăgostit

 1. Si eu am facut o pasiune pentru ele de ceva ani in coace. Dupa o vizita in Olanda unde am vazut zeci de ordhidee pe la geamuri am decis sa imi iau si eu cat mai multe si cu bucurie pot spune ca sunt f multumita. Floarea lor tine mult, sunt colorate, aduc bucurie casei si sunt usor de intretinut.

  O zi faina!

  • Da, florile tin foarte mult. Chiar se merita sa ai o orhidee in casa. Daca cumperi un buchet, te tin florile maxim o saptamana. Un ghiveci de orhidee, cumparat la acelasi pret sau chiar mai mic (20-25 lei), te tine si cateva luni bune, plus ca dupa alte cateva luni infloreste din nou.

 2. Si mie imi plac foarte mult, am acum 6 bucari si sunt pe pervazul de pe hol, cand urci scarile de la intrare se vad frumos in geam!
  Mie mi se par cele mai elegante flori! Din cand in cand, le dau ingrasamant special pentru a le ajuta sa infloreasca mai repede!

 3. Eu am trei orhidee, dar doua dintre ele incep sa se ofileasca. Am incercat toate metodele posibile ca sa le fac sa-si revina si inca mai incerc. Daca ai vreun sfat pentru mine, poate resusesc sa le salvez.

  • In cazul meu si-au revenit ele singure aproape. In afara de faptul ca le-am udat o data pe saptamana, nu am facut nimic. Si dupa cateva luni si-au revenit. Asa ca sfatul meu este sa ai rabdare si sa continui sa le uzi o data pe saptamana (pui ghiveciul in apa, lasi 30 de minute, nu uzi cu stropitoarea, nu uzi frunzele).

 4. Avantajul orhideelor este ca stau mult timp inflorite si ne lumineaza incaperea. Insa mi-as fi dori sa fie si mai parfumate 😀

 5. Si mie imi plac orhideele, mi se par niste flori foarte rafinate, sofisticate, elegante si extrem de rezistente(atuul lor cel mai important dupa parerea mea, asta apreciez eu la o floare dincolo de aspect care trebuie sa fie unul relativ placut). 😀
  Sunt foarte suparata momentan, trista mai bine zis si usor dezamagita, caci am primit prin martie un ghiveci cu o orhidee superba, alba si de cateva zile am observat ca ii cad florile. Ma obisnuisem s-o admir zilnic… Nu stiu ce sa zic, mi-e teama ca nu va mai inflori niciodata. 🙁
  Iti doresc sa-ti complezi colectia cu cat mai multe orhidee speciale si de ce nu, chiar sa primesti cat mai multe astfel de flori. 🙂

  • O sa mai infloreasca Nice, e normal sa-i cada florile. Si mie imi cad florile acum la orhideea albastra…Tu continua sa o uzi o data pe saptamana si daca totul merge bine, in vreo 3-4 luni o sa infloreasca din nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.