Am citit toate comentariile, au fost câteva care mi-au plăcut foarte mult, dar am putut alege un singur câştigător. Şi acesta este Raluca Patrolea, felicitări!

Comentariul tău mi s-a părut natural şi interesant. Nu am ales câştigătorul în funcţie de locaţia cât mai fancy, ci de descriere, de autenticitate. Cu atât mai mult m-am bucurat să citesc despre Palma de Mallorca, o destinaţie pe care am luat-o în considerare vara aceasta, numai că a rămas în stadiu de proiect neavând la dispoziţie bugetul necesar.

Încă o dată, felicitări Raluca! Şi vă invit şi pe voi să citiţi comentariul ei, e bun de guest post. 🙂

Cea mai frumoasă vacanţă am petrecut-o în Palma de Mallorca, insula perlelor şi insula iubirii dintre fabulosul compozitor şi pianist Frederic Chopin şi scriitoarea George Sand.

A fost o excursie de 7 zile extraordinară, împreună cu mama mea, din care am venit mai obosită decât am plecat, însă a meritat la maxim!

Îmi plac excursiile în care am multe locuri frumoase de vizitat, aşa că în fiecare zi am făcut un circuit, astfel că, la sfârşitul sejurului, am reuşit să văd cele mai minunate locuri ale insulei.

Am stat în Ca’n Pastilla, o zona plină de englezi, ruşi şi nemţi puşi pe distracţie, cu palmieri şi spectacole de stradă şi Sangria delicioasă servită cu paie uriaşe, colorate şi mâncăruri cu miros îmbietor de peşte şi fructe de mare.

Am mers în croazieră până aproape de Ibiza, ne-am oprit pe insule “secrete” de o frumuseţe cum n-am mai văzut niciodată, cu apă turcoaz şi limpede de-ţi venea să nu mai ieşi din ea. M-am îndrăgostit iremediabil de acele insule intime, liniştite, unde te puteai bucura de o carte bună şi de compania celui iubit, de sunetul valurilor, de pescăruşii vorbăreţi. Acolo am găsit un magazin cu haine atât de frumoase, încât cred că aş fi lăsat la ei toţi banii de vacanţă, rochiţe albe şi ii vaporoase, cusute fin, deosebite, haine pe care le-am luat mereu cu mine în vacanţele următoare.

În croazieră am mâncat cea mai bună paella cu fructe de mare, făcută la ceaun, bună să te lingi pe degete, merită experienţă sută la sută.

Am vizitat şi fabrica de perle Orquidea, unde se produc bijuterii extrem de frumoase. Mi-am luat şi eu 2 perechi de cercei, în formă de scoică şi de fontita, cu perle fine în mijloc, ca şi amintire.

Am ajuns şi în Porto Portals, un port unde ancorează doar ambarcaţiuni de lux: yacht-uri şi vaporaşe şi maşini cum vezi doar în filme. Am fost în oraşul Palma, unde am vizitat catedrala şi m-am plimbat prin centrul plin de magazine, care mai de care mai de lux.

Dintre toate excursiile ce le-am făcut în Palma de Mallorca, cel mai mult mi-a plăcut turul insulei. Drumuri cu serpentine, opriri la magazine cu parfumuri, degustare de dulciuri (Turon-ul lor este genial) au făcut ca turul insulei să fie plăcut şi atractiv, însă nimic nu se compară cu frumuseţea unui mic sat, Valldemossa, unde Chopin şi Sand şi-au trăit povestea de dragoste, unde casele sunt mici, simple şi frumoase, cu ghivece cu flori lipite pe zidurile caselor, cu pisici leneşe pe scări, cu străzi înguste şi cu ceva-n aer care te face să te îndrăgosteşti de acest loc şi să-ţi doreşti să vii aici iar şi iar.

A fost cea mai frumoasă excursie din viaţa mea de până acum şi îmi doresc să o repet, împreună cu logodnicul meu, de data aceasta. Vreau să trăiască şi el dragostea de Insulele Spaniei, să înţeleagă dorul de frumos. Şi asta vă doresc tuturor.

P.S. Îţi mulţumesc pentru acest concurs minunat, care m-a făcut să-mi reamintesc şi să retrăiesc cu drag clipe frumoase din viaţa mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.