De mult timp mi-am propus să învăţ să trag cu arma. Am vrut să merg la lecţii de tir, m-am interesat în Iaşi pe unde aş putea merge şi bineînţeles că n-am găsit nimic. De fapt am găsit un loc, am sunat, ca să aflu că lecţiile se făceau cu copii, dar eram şi noi bineveniţi. Vă puteţi imagina că n-am mai mers, ce era să fac, să iau lecţii de tir alături de copii de 7 ani? Am fost dezamăgită şi am renunţat…

Dar uite că s-a ivit altă posibilitate pentru a-mi face acest hatâr. Aşa că primăvara asta, pentru prima dată în viaţa mea, am tras cu arma. Am învăţat să încarc o armă, să trag atât cu pistol, cât şi cu carabină (shotgun), să nimeresc ţinte. Şi aşa cum mă aşteptam, mi-a plăcut foarte mult şi de-abia aştept să repet experienţa.

Soluţia s-a numit airsoft. Sigur aţi auzit de airsoft, dar dacă nu, aflaţi că este un joc în care se simulează un conflict militar. Se utilizează echipamente care sunt replice ale echipamentelor militare (pistoale, carabine, aruncătoare, lansatoare, grenade, etc), iar acestea trag cu bile. “Jocul” se petrece în locuri special amenajate, participanţii poartă echipament de protecţie şi pot fi diferite scenarii de joc (capturare steag, dezamorsare bombă, lupta între cele 2 echipe, s.a.). Este ca un joc video, de genul Counter-Strike, numai că se desfăşoară live, faci şi nişte efort fizic, înveţi să foloseşti o armă şi să loveşti la ţintă, îţi dezvolţi îndemânarea. Şi este foarte distractiv, pe mine m-a încântat mai ales că am avut posibilitatea de a-mi dovedi forţa fizică fără să fiu practic mai puternică, ci doar nimerind ţinta. Şi m-am bucurat mai ales când ţinta era o persoană de sex opus. 🙂 Cât despre acele bile din plastic, să ştiţi că nu sunt dureroase. Bine, pişcă un pic, dar nu tare, nu se întâmplă nimic rău, atât timp cât folosiţi măcar ochelari de protecţie nu există riscul să vă răniţi. Eu oricum când am jucat nici nu am ţintit spre cap sau zona intimă.

Ca să joci airsoft ai nevoie de echipament de protecţie (ochelarii de protecţie sunt obligatorii), pistoale airsoft, bile pentru airsoft. Când spun pistoale de airsoft, mă refer la acele replici de airsoft, care pot fi şi carabine (shotgun, eu cu asta m-am jucat cel mai mult), grenade sau altele. Toate aceste produse, precum şi altele pentru cei cu adevărat pasionaţi de joc, le găsiţi pe Airsoft6, un magazin online din Constanţa, ce comercializează produse de airsoft la preţuri bune. Tot la ei puteţi citi în detaliu despre airsoft, ce înseamnă, legislaţie, reguli, tipuri de joc de airsoft, echipament, termeni, strategii. Este bine să vă documentaţi un pic înainte, eu n-am făcut-o şi de-abia acum am aflat chestii destul de importante. Şi foarte important, din punctul meu de vedere, e că ei fac şi service pentru replicile de airsoft.

Aşadar, dacă în weekend staţi bosumflaţi şi plictisiţi, amintiţi-vă de airsoft. Sunaţi câţiva prieteni, pregătiţi-vă echipament şi treceţi la treabă. Distracţia şi eliberarea de frustrări e garantată!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Cum să te joci de-a războiul

  1. Eu am tras cu arme de foc, nu se compară cu airsoftul. Iți recomenad pentru dezvoltarea ta alte sporturi care să iți dezvolte capabilitățile: echitație, tir cu arcul, escaladă la perete. Toate acestea iți vor accentua partea de echilibru și precizie, dezavantajul este că organismul iși va primi partea de adrenalină cu consecințele de rigoare care pot fi și negative. O zi bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.