Jucăriile copilăriei mele erau cele de pluş. Aveam cu zecile şi nu mă mai săturam de ele. Acum pentru nepoatele mele sunt disponibile jocuri şi jucării educative, mult mai interesante şi mai captivante pentru vârsta lor.

Când eram eu mică, animăluţele de pluş poate nu erau poate cele mai fascinante jucării, dar nici nu te plictiseai imediat. Cream scenarii, poveşti, joaca avea loc mai mult în imaginaţia mea decât în realitate. Şi era bun pentru creativitate, pentru dezvoltare.

În prezent este mai uşor să găseşti ceva pentru copilul tău, astfel încât să simţi că se joacă cu un scop, că învaţă distrandu-se. Şi asta nu poate fi decât un lucru bun. Şi hai acum să vedem ce fel de jocuri educative se găsesc în magazinele pentru copii, gen Noriel.

  • Truse pentru lecţii de ştiinţe ale naturii: Trusa Fizicianului, Trusa Naturalistului, Trusa Electronistului.

noriel-trusa-naturalistului_2 noriel-trusa-fizicianului

Ce mi-ar fi plăcut astfel de jocuri în copilărie! Având în vedere că noi nici măcar în liceu n-am făcut experimente la chimie/fizică/biologie, pentru că nu aveam laborator, aş fi apreciat şi sigur aş fi învăţat multe.

Cu trusa fizicianului poţi face experimente legate de presiunea aerului, energie, molecule şi optică. Trusa electronistului conţine 4 activităţi legate de motorul electric, sonerie, codul Morse şi super motoare.

  • Bazele ştiinţei

bazele-stiintei-sistemul-solar bazele-stiintei-scheletul

Minunate şi ieftine jucării educative, cu ajutorul cărora poţi învăţa despre sistemul solar, codul Morse, energie, motoare, sonerie, formarea cristalelor, molecule, natură, şi nu în ultimul rând corpul uman (schelet, ochi, creier).

  • Joc Operaţie

joc-operatie-clasic joc-operatia-doctorita-plusica_3_1

Jocuri cu piese anatomice, pe care trebuie să le aduni fără să atingi marginile cavităţilor în care sunt plasate.

  • Kit-uri educative DIY

joc-amazing-dinozaurul-in-actiune joc-amazing-tun-de-aer

Cu aceste kit-uri “Do it yourself”, copilul poate să-şi creeze propriul circuit ştiinţific. Se asamblează piesele din kit şi se creează de exemplu un tun de aer, pentru a învăţa despre puterea aerului. Sau se formează un sistem de reciclare al apei.

  • Jocuri de cuvinte

noriel-joc-magnetic-crosswords noriel-jocul-cuvintelor-lux

Jocurile de cuvinte dezvoltă abilitatea de gândire, capacitatea de observare, îmbunătăţesc vocabularul celor mici. Şi de ce nu, spiritul de competitivitate.

  • Monopoly

monopoly-here-now-editie-globala_3 monopoly-standard

Când eram mici, sora mea a creat propriul joc de Monopoly. Cu ajutorul unui carton şi a unor hârtii, s-a apucat de decupat şi desenat şi astfel am avut şi noi un Monopoly.

Şi acum joc cu plăcere Monopoly, nu este un joc doar pentru copii, dar pot fi şi ei implicaţi, începând cu vârsta de 8 ani.

În afară de acestea mai sunt puzzle-urile, jocuri de construit tip lego, jocuri de cultură generală. Cu siguranţă, părinţii au de unde alege.

Dintre toate aceste modele de jocuri educative, preferatele mele sunt cele legate de ştiinţă şi cred că s-a văzut asta din descrierile mele. Însă trebuie să vezi şi ce-l interesează pe cel mic, nu poţi să-i impui anumite jocuri, sperând că-l va atrage spre o meserie sau alta. Asta aşa, ca învăţătură de minte pentru mine.

Spor la cumpărături!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.