Cei care mă urmăresc pe Instagram, ştiu că mi-am petrecut mare parte din luna octombrie vizitând Italia. Mai exact Roma, Vatican, Napoli, Sicilia, Capri, Ischia, Amalfi. Credeam că această excursie îmi va da un imbold să revin pe blog cu forţe proaspete, dar adevărul e că îmi este foarte, foarte greu să mai scriu ceva aici. Dar voi încerca.

Seria de articole despre Italia nu va avea vreo ordine, voi scrie în funcţie de chef, de ce-mi amintesc şi de impresia pe care mi-au făcut-o anumite locuri.

isola-bella-sicilia

Încep cu Isola Bella – e primul loc care mi-a venit în cap când m-am gândit la excursie. Isola Bella este o insulă mică, mică, situată lângă Taormina, în Sicilia.

Isola Bella a fost dăruită de către Regele Ferdinand I al Siciliei oraşului Taormina în 1806. Ulterior a fost cumpărată de o doamnă Trevelyan, care a construit o casă şi a importat diverse plante exotice, care s-au dezvoltat frumos cu ajutorul climei mediteraneene. Ultimul proprietar al insulei a dat faliment şi a fost nevoit să vândă insula în 1990, când a fost cumpărată de Sicilia şi transformată într-o rezervaţie naturală.

isola-bella-sicily

Farmecul ei, din punctul meu de vedere, este localizarea ei foarte aproape de mal, se poate ajunge pe insulă intrând în mare şi făcând doi paşi. Accesul se face pe o mică cărare (a se vedea imaginea de mai sus), unde se sparg valuri ce vin din ambele părţi. Este o fâşie de pământ cu nisip şi pietre, de aceea ar fi bine de străbătut cu nişte papuci de cauciuc.

cum-ajungi-pe-isola-bella carare-isola-bella

Pe insulă este o mică plajă, în mare parte cu pietre. Şi acea casă de care scriam mai sus, proprietate privată, care teoretic se poate vizita, contra cost, însă când am ajuns acolo, poarta era închisă.
vizitare-isola-bella

După cum se poate observa din poze, nu eram îmbrăcată corespunzător pentru o zi la plajă, aşa încât a trebuit să mă mulţumesc să mă plimb pe plajă, să intru cu picioarele în apă limpede şi caldă şi în general să mă uit cu jind la cei în costume de baie care puteau să se răcorească aşa cum trebuie la cele 27 de grade care erau afară.

isola-bella isola-bella

Vedere de pe plajă spre Isola Bella / vedere de pe Isola Bella spre plajă:

spre-isola-bella vedere-de-pe-isola-bella

Un loc magic, aşa aş putea caracteriza Isola Bella. Dacă ajungeţi prin Sicilia, neapărat să mergeţi la Taormina. Şi dacă ajungeţi în Taormina, neapărat mergeţi şi vedeţi Isola Bella. Puteţi ajunge cu furnicularul sau coborând şi urcând (un milion) de scări, indiferent de metoda aleasă, merită!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments on Vizitând Italia: Isola Bella

  1. Really, ai gasit temperaturi de 27 de grade in luna octombrie in Italia? Super! Nu stiam ca insula asta e asa aproape de tarm, inedita pozitionare.
    Mihaela, nu stiam ca ai vizitat Italia, ma intereseaza foarte mult cum ai gasit preturile din Amalfi. Mie mi se par foarte mari!

    • Da, era foarte cald, dar asta in Sicilia. La Roma erau temperaturile aproximativ ca in Bucuresti. Scumpel cam peste tot Nice, daca compari cu preturile noastre. In Amalfi nu mi s-a parut mai scump ca in restul Italiei, parca totusi in Capri era cel mai scump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.