Stăteam eu azi dimineaţă şi mă gândeam că n-am nimic despre care aş vrea să scriu pe blog. Ei, după o vizită la Finanţe, am şi subiect pentru blog, pentru că simt nevoia să mă descarc, să-mi treacă nervii, ca să nu mă duc mâine şi să le fac ditamai panarama.

Ce căutam la Finanţe? Aveam nevoie de o fişă de plătitor pentru o societate comercială. Contabila mi-a zis că trebuie să mă prezint personal la ghişeul 5 (pentru persoane juridice) la etajul 1 la Finanţe (Iaşi), cu CUI-ul, buletinul şi un stick, că ei nu îi dă fără împuternicire acel document.

Ok, m-am dus. Stau la coadă şi când mi-a venit rândul, tipa de la finanţe (dacă îi aflu numele zău că îl pun aici, să fie pe Google), cu o atitudine superioară, îmi zice că fişa de plătitor se trimite pe mail. Eu continuam să îi pun întrebări, gen la ce adresă de mail, ce trebuie să menţionez în mail, da ea n-avea chef să-mi explice. Îşi tot dădea ochii peste cap şi-mi răspundea în doi peri. O sun între timp şi pe contabilă, să o cert că mă trimite aiurea pe la Finanţe, şi ea îmi zice că totuşi ar trebui depusă o adresă la Registratură. O întreb iarăi pe tipa de la ghişeu, sigur trebuie doar email? Nu trebuie depusă şi o adresă la Registratură? Ţipă că nu, nu trebuie, contabila habar n-are, contabila nu e bună.

Bun. Ajung la calculator, trimit mail. După vreo 6 ore ce răspuns primesc? “Va rugăm trimiteţi scanată adresa depusă!”

Deci citind acest mail, cu un răspuns de altfel logic, că ar fi fost ciudat să primească o cerere pe mail şi să răspundă fără să fie nevoie de vreo dovadă ceva, nu ştiam dacă să râd sau să plâng de nervi. De nervi că îmi pierd timpul aiurea pentru un rahat de document, pentru că nişte proaste n-au chef să-şi facă meseria.

Mâine mă duc iarăşi la Finanţe. Mă duc să depun adresa şi apoi, în funcţie de dispoziţia în care mă voi afla, mă voi duce (sau nu) la ghişeu, să-i arăt şi doamnei mailul primit şi să îi zic câte ceva de bine. Sunt sigură că nu mă va ţine minte, că va zice că ea nu a zis aşa ceva şi că de fapt ea credea că mă refer la altă adresă, nu la asta.

Later edit:

Am fost dimineaţă la Registratură cu adresa pentru a fi înregistrată. De acolo ghiciţi unde m-au trimis. Exact, înapoi la ghişeul 5! Acolo se înregistrează aceste adrese. Să înnebunesc nu alta.

Stând la coadă la ghişeul 5 am auzit ce mai ziceau cei din faţa mea. “Doamnă, m-aţi trimis la Registratură dar acolo mi-au zis că de fapt trebuie să merg la ghişeul 5”. Te trimit dintr-o parte în alta, nici ele nu ştiu ce fac acolo.

Partea bună e că doamna de la ghişeu (alta decât cea de ieri) era chiar de treabă, nu avea nervi, s-a purtat politicos. Mare lucru! O raritate în zilele noastre. Am înregistrat adresa, am trimis mailul şi victorie, acum sunt în posesia fişei de plătitor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.