Zilele trecute am tot citit articole vechi de pe blog. Şi printre altele am observat că eu în 2015 n-am scris nici aici, nici pe Tea Mug, vreun articol despre ceaiuri! Aşa încât vreau să corectez acest lucru zilele acestea, prezentându-vă un ceai deosebit, de la Tea Forte.

Până atunci, vreau să menţionez ceva legat de această pauză a mea. Am rămas în continuare fan ceai, am cumpărat ceaiuri, am degustat sortimente noi, dar din păcate în număr mult mai mic faţă de anii anteriori. Şi asta pentru că am observat că nu se vine cu nimic nou în materie de ceaiuri în magazine. Înainte, în 2011, 2012, în fiecare lună apăreau sortimente noi de ceaiuri. În supermarket de exemplu descopeream ceaiuri noi de la Lipton la fiecare câteva luni. Ceaiuri interesante. La fel de la Teekanne sau alte branduri care se vând în supermarket. În magazinele de specialitate la fel. În fiecare lună apăreau sortimente noi. De fiecare dată când mă duceam în magazin descopeream ceva nou, un nou tip de oolong, combinaţii diferite, ceaiuri rare.

Din 2013 încoace parcă s-a pus stop. În supermarketuri, în magazinele de specialitate. Aceleaşi sortimente, aceleaşi ceaiuri, ba chiar în număr mai mic. Au dispărut foarte multe branduri din magazine (Dilmah, Pickwick, Milford), sortimentele de ceaiuri care mie mi-au plăcut cele mai mult nu mai sunt de vânzare, de la anumite branduri mari sunt disponibile doar ceaiuri negre, simple, care cel puţin pentru mine, n-au niciun farmec.

Singurele sortimente noi apărute în supermarketuri, de exemplu, sunt chestii neinteresante (cum scriam mai sus, ceaiuri negre simple sau ceaiuri din plante la preţuri exagerat de mari) sau eventual sortimente cu nume şi ambalaj schimbat, dar care conţin aceleaşi ingrediente ca alte ceaiuri mai vechi, de la acelaşi brand.

Există bineînţeles şi excepţii, şi anume ceaiurile vândute online, în România sau în străinătate. Sunt ceaiuri premium, deosebite, şi este absolut normal ca ele să fie vândute la preţuri mai mari, ceea ce nu le face foarte populare printre români.

Am observat asta şi în articolele mele despre ceaiuri, de aici sau de pe Tea Mug. Cele mai populare articole sunt cele despre ceaiuri disponibile în supermarket. Pentru că acelea sunt la îndemâna oricui, atât la preţ cât şi ca disponibilitate. Articole despre ceaiuri premiate, ceaiuri scumpe, ceaiuri rare, trec aproape neobservate. Bine că asta nu mă va face să mă opresc să le scriu, e suficient să ştiu că le va citi cine trebuie, cine se pricepe şi/sau poate cine apreciază. Dar e interesant de cunoscut şi acest fapt.

Aşadar, cam de aceea n-am mai scris eu despre ceaiuri. Pentru că nu (prea) am despre ce ceaiuri noi să mai scriu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments on De ce n-am mai scris despre ceaiuri

  1. Nici eu nu pot spune ca am scris prea mult pe Tea Mug in 2015 sau 2014.. Dar la mine nu-i vorba ca n-am despre ce ceaiuri sa scriu, ca am o gramada pe care le tot beau si cumpar iar si iar, daaaar nu pot scrie despre ceva daca nu am fotografii. Cam asa functionez eu, fara fotografii nu-mi vine inspiratia, nu pot sa incep niciun articol. Iar cum la mine-i bezna mai mereu, m-am lenevit complet si nu prea mai pozez ceaiuri, doar din lenea de a edita pozele mai apoi.

    • La mine e si lenea, bineinteles, dar mai mult faptul ca nu gasesc ceaiuri noi de cumparat. Cel putin nu din magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.