Avem tendinţa de a tot amâna, de a tot aştepta ceva mai bun sau mai potrivit, de a alege ce e mai uşor şi mai confortabil pentru acum. Şi aşa trece viaţa pe lângă noi, trec oportunităţile şi ne trezim că ajungem într-un punct în care nu mai putem da înapoi şi nu ne mai putem îndeplini visele.

Acum vreun an şi ceva am început să mă gândesc la ce îmi mai doresc să obţin în această viaţă. Mi-am făcut o listă, am luat în considerare toţi factorii, şi dintre toate am ales ceva. Nu contează ce-am ales şi de ce-am ales acel ceva, important e că am început din acel moment să lucrez la îndeplinirea acelui vis. Poţi visa să călătoreşti, să-ţi construieşti o casă, să faci nuntă, dar adevărul e că bugetul şi timpul nu-ţi vor permite să le faci pe toate, în acelaşi timp. Trebuie să-ţi setezi priorităţile.

Ce îţi doreşti acum? Ce experienţă îţi lipseşte?

Vrei să te căsătoreşti? Vă iubiţi, aveţi tot ce vă trebuie? Nu mai aşteptaţi 2 ani pentru o rezervare la un restaurant anume, nu mai aşteptaţi să slăbiţi, să vă găsiţi un job mai bun sau să faceţi şi mai mulţi bani, pentru a organiza nunta ideală. Lucrurile astea chiar nu vor conta în final, nu asta vă veţi aminti.

Vrei să călătoreşti? Păi călătoreşte. Nu amâna pe anul următor, nu mai găsi scuze legate de bani sau de timp. Când îţi doreşti cu adevărat ceva, găseşti resurse. Nu trebuie să stai numai în hoteluri de minim 4 stele, să călătoreşti doar cu avionul sau să mănânci la restaurant. Te descurci foarte bine şi cu variante low cost.

Îţi doreşti o promovare? O carieră înfloritoare? Munceşte, învaţă, luptă pentru asta. Acum, cât eşti încă tânăr, cât n-ai alte obligaţii.

Vrei să faci un copil? Fă-l atunci. Nu mai aşteapta să îţi construieşti întâi o casă, să ţi se mărească salariul sau să ai “bani suficienţi”. Nu te baza că poţi face copii până la 40 de ani. Nu-ţi garantează nimeni asta.

De ce să mai amâni? Viaţa e scurtă, e imprevizibilă. Oricând se poate termina. Ce-ţi doreşti să faci? Ce ai regreta cel mai mult dacă nu ai face în această viaţă? Găseşte răspunsul şi apucă-te de treabă. Azi, acum, în acest moment.

4 Comments on De ce mai amâni?

  1. Suntem preocupati de o viata mai buna si uitam uneori esentialul. Noi am invatat sa ne bucuram de viata. Problemele din ultimii 2 ani, ne-au invatat multe lectii. Au fost dureroase, dar a si fost momentul in care in loc sa clacam am preferat sa o luam de la capat, sa privim viata cu alti ochi. Vreau sa ma axez pe proiectele mele si sa las lucrurile sa vina de la sine!

    • Da, cred ca acesta este motivul. Ne ingropam in munca, in viata de zi cu zi si uitam ceea ce ne dorim cu adevarat, uitam sa ne bucuram de rezultatele muncii noastre.

  2. Amanarea este unula din cele mai urate lucruri. De curand mi-a fost dat sa vad o persoana care nu stie ce e aia amanare: descopera oportunitatea, se orienteaza, actioneaza. Si asta la nivel de viata, cu rezultate pur si simplu remarcabile. Si eu am amananat sa imi reinnoiesc buletinul 😉

  3. Depinde ce amâni. Nu-mi pare acelasi comparabila amanarea iesirii dintr-o relație cu amânarea zilei în care-ți faci programare la dentist.
    De multe ori e teama de consecinte, de necunoscut ba chiar de judecata celor din jur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.