Tot îmi propun să fac asta, cred că-s ani întregi de când zic că azi fac curăţenie, azi arunc hainele pe care nu le-am mai purtat în ultimii 3 ani. Am mai avut tentative dar acum gata, nu se mai poate.

Am început încet încet să strâng haine vechi. Toate sunt în stare relativ bună, că altfel le aruncam de mult, aşa încât îmi doresc să le donez.

Ei, şi uitându-mă eu prin hainele vechi, pe care nu le-am mai purtat de mulţi ani, am constatat că deţin următoarele:

 • o mulţime de pulovere fără mâneci sau cu mâneci scurte. S-au tot purtat într-o perioadă, doar aşa găseai, şi prin urmare am cumpărat destule. Haine mai inutile că astea n-am mai întâlnit. Ce să fac eu iarna cu un pulover cu mânecă scurtă? Cu astfel de haine îţi este şi cald şi rece în acelaşi timp. Îmi şi pare rău de ele, că-s haine bune, le-aş purta dacă ar avea şi ele nişte mâneci. A trecut şi iarna asta şi nu le-am purtat deloc aşa încât mă voi lipsi de ele. Ocupă spaţiu inutil.
 • haine de ocazie în stare bună, dar demodate, cumpărate acum o mulţime de ani. Pentru că-mi vin în continuare am păstrat tot felul de bluziţe scurte, negre, strălucitoare, de pe vremea liceului, sau rochii de ocazie tot de pe atunci. Nu le-am aruncat că mă gândeam că revine moda sau că cine ştie ce se întâmplă şi o să am nevoie de ele. Puţin probabil aşa încât…mă voi lipsi şi de ele.
 • tricouri şi bluze de când aveam 14 ani. Nu le-am aruncat pentru că-s încă bune de purtat în casă. Cu toate acestea, nu le-am purtat în casă de ani buni. Şi gata, le dau de acum.
 • haine de iarnă nepurtate de minim 3 ani. Nu s-au aruncat pentru că cine ştie, poate îmi va veni vreodată cheful să le port din nou. Lucru care nu se întâmplă niciodată.
 • genţi pe care nu le-am purtat niciodată pentru că nu mi-au plăcut. Dar pe care le păstrez pentru că poate o să înceapă brusc să-mi placă. Gata şi cu asta, că nu se mai poate.

Curios lucru, este dificil să încerci să te despărţi de anumite obiecte, chiar dacă nu-ţi plac, nu-ţi folosesc, nu-ţi mai trebuie. Te trezeşti că simţi că faci risipă, că arunci lucruri bune, că dacă o să ai nevoie de ele în viitor. Dar dacă reuşeşti să treci peste toate acestea, să aduni lucrurile şi să le donezi (în cel mai fericit caz) sau să le arunci, ai să constaţi că te simţi mai bine ca înainte, parcă mai uşor şi mai mulţumit.

P.S. Dacă ştiţi pe cineva care are nevoie şi este dispus să vină la domiciliul meu să ia pungi întregi cu haine, genţi şi încălţăminte în stare bună (eventual mai trebuie cusute sau le mai trebuie un nasture), vă rog să mă contactaţi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on Curăţenie prin garderobă

 1. A trebuit sa sortez hainele. In primul rand pentru ca prima data în muuulti ani am realizat ca nu ma mai încap cele purtate o data, de doua ori, haine noi la care tineam mult. Mi s-a parut ca nu mai am nimic bun si potrivit.

  Unelele-am dat. Altele le păstrez pentru ca nu renunt la ideea ca voi reveni la M

 2. Pastram haine dragi, haine care ne amintesc de un eveniment frumos. Renunt foarte greu la lucrurile mele. Cel mai rau imi pare ca nu gasesc pe nimeni care sa le vrea si sa le pretuiasca.

  • Da, si asta. La hainele care imi amintesc de evenimente dragi, chiar daca este putin probabil sa le mai port vreodata, nu renunt nici eu.

 3. Aveam si eu problema hainelor, curatenia defapt in garderoba, am scapat de ea, si acum in fiecare an la schimbare de sezon, fac curat, si donez. Acum incerc si pe sotul meu sa il fac sa accepte ca e normal sa mai dai din hainele pe care nu le porti:))!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.