Începând cu luna martie am redus aproape complet ieșirile în magazine, de nici nu mai știu cum este să mergi la supermarket, la piață sau în magazinele de haine. Asta e situația, nu pot spune că mi-a fost greu, mai ales că nu-mi place deloc aglomerația. Nu este la fel de interesant să faci (doar) cumpărături online, dar este mult mai economic, chiar și cu costurile de transport.

Așadar, alegerile mele pentru cumpărăturile online din această perioadă au fost următoarele:

Alimente și produse necesare zi de zi: Bringo (cumpărături din Carrefour), eMag, Auchan Online

Tot ce cumpăram înainte din magazinele fizice Lidl și Carrefour, am cumpărat acum tot din Carrefour, dar prin aplicația Bringo. În martie a fost cel mai greu, aplicația nu mai făcea față la numărul de clienți, mă chinuiam ore întregi să reușesc să dau o comandă, se acceptau doar 20 de tipuri de produse, trebuia să aleg ce să cumpăr astfel încât să iau tot ce era necesar, atât pentru familia mea, cât și pentru mama.

Deși acum aș putea să mă reîntorc la Lidl, unde mi-au plăcut mereu fructele și legumele, dulciurile ieftine și jucăriile pentru copii, aleg să comand tot online. Fac o comandă săptămânală și sunt foarte mulțumită de tot procesul. Livratorii sunt oameni politicoși, vorbesc mereu frumos cu tine, te sună dacă ceva din lista ta nu mai este, dacă vrei să schimbi ceva, nu se enervează dacă îți ia ceva timp să te decizi sau ba îi zici să pună la loc, ba să adauge. Mai mult, în ultimele săptămâni au avut oferte cu transport gratuit (20 lei e transportul, apropo).

Chiar și cu cei 20 lei plătiți pentru transport, fac economii. Când te duci în magazin mai pui mâna și pe una, pe alta, până la urmă ajungi să cumperi mai multe lucruri de care nici nu aveai nevoie sau pe care le arunci.

În martie, cu nebuneala de atunci, am făcut și o comandă online la Auchan, de produse neperisabile (conserve, dulciuri, paste, etc), care au ajuns cu curierul în vreo 2 zile (deși Auchan are magazin în Iași). Atunci nu se puteau comanda produse perisabile, au schimbat pe parcurs, dar deja mă împăcam bine cu Bringo și nu am mai avut nevoie.

De pe eMag am luat și acum, ca înainte, mâncare pentru câini (iau saci mari, de 15 kg), conserve pentru câini, detergenți sau alte produse de curățenie.

Produse naturale: Vegis

Pentru că nu prea găseam în aplicația Bringo, am ales să fac o primă comandă pe Vegis pentru fulgi de ovăz, fulgi de porumb fără zahăr, unt de arahide fără zahăr, nucă de cocos răzuită, condimente și fulgi de migdale.

Haine: H&M

Pe la sfârșitul primăverii a fost nevoie să îi cumpăr Ilincăi niște încălțăminte potrivită pentru sezonul cald, lenjerie, pălării pentru soare. Așa că am început să dau comenzi pe H&M și astfel am înnoit-o cu tot ce era nevoie. Bineînțeles că nu am nimerit totul bine, de exemplu la mărimi de încălțăminte sau chiar și la pălării, dar asta îmi place cel mai mult la H&M, returul e foarte simplu de făcut, banii ajung înapoi în maxim 14 zile. Tot de aici mi-am luat și mie haine și încălțăminte, la fel și soțului.

Cărți + jocuri copii: elefant, eMag, Univers Enciclopedic, Editura Casa, Noriel

Elefant este site-ul meu preferat de unde îmi cumpăr cărți, pentru că le pot lua la jumătate de preț. Aștept mereu ofertele lor (lunar este câte o zi de reduceri de 50%) și cumpăr la prețuri foarte bune. La ultima comandă de exemplu am comandat 20 de cărți, 2 pentru mine și 18 pentru Ilinca, la 300 de lei. Tot de aici am cumpărat în perioada aceasta și plastilină sau nisip kinetic.

De pe eMag am comandat un set Lego Duplo, atunci când l-am găsit la un preț foarte bun (era mai ieftin decât pe elefant sau alte site-uri).

De pe site-ul celor 2 edituri, Editura Casa și Univers Enciclopedic, am cumpărat cărți din seria Conni și respectiv cărți din seria Usborne, la prețuri destul de bune. La Editura Casa în perioada asta sunt reduceri de 20% iar la Univers Enciclopedic sunt reduceri chiar și mai mari, de 50%. Am cumpărat aceste cărți de aici pentru că pe elefant nu sunt disponibile.

De la Noriel am cumpărat o trotinetă, cadou de 1 iunie pentru Ilinca.

Produse de îngrijire + suplimente: Farmacia la preț mic, Farmacia Tei, Notino

În martie am apelat la Farmacia la preț mic pentru că livrau rapid, în 2-3 zile, spre deosebire de Farmacia Tei, care anunțau că poate dura chiar și 2-3 săptămâni livrarea. Iar prețurile sunt la fel pe cele două site-uri, doar că Farmacia Tei pare să aibă o ofertă mai bogată.

Am comandat de la Farmacia la preț mic suplimente Baraka, șervețele umede pentru bebeluși, spray cu apă de mare, pastă de dinți pentru copii, gel de duș pentru copii, ser fiziologic, plasturi, cremă cu factor de protecție + diverse pentru mama.

De la Farmacia Tei am comandat în iunie tocmai: iarăși șervețele umede (dacă nu mai pot cumpăra șervețelele umede de la Lidl, preferatele mele, m-am obișnuit cu Huggies cu Aloe Vera și sunt super, iar pe cele 2 farmacii online sunt la jumătate de preț, 4 lei/bucata), șampon Dercos, vitamine (zinc, calciu, vitamina D), creme cu factor de protecție, creme pentru îngrijirea tenului, gel de duș pentru copii.

De pe Notino am comandat în mai, când era în vigoare o promoție cu transport gratuit, indiferent de valoarea comenzii. Am luat paste de dinți pentru copii, deodorant (aici nu am fost atentă, pe farmaciile online deodorantul era aproape la jumătate de preț față de Notino), săpun lichid și spumant de baie Avon (White Lily e favoritul meu, încă de când eram reprezentant Avon, mi-era dor să-i simt mirosul).

Scutece, măști de protecție, mănuși, geluri dezinfectante: eMag

Scutece am continuat să iau de pe eMag, fiind singurul loc unde găseam cutii cu cât mai multe bucăți. Pe parcurs am început să luăm de aici și măști de protecție, întâi la 100 și ceva de lei/pachetul de 50 bucăți, apoi la vreo 75 lei/50 bucăți iar acum am luat la 40 lei/50 bucăți.

Pentru mama am luat și o cutie de mănuși (de la un partener emag ce-i drept, dar nu i-am reținut numele).

Acestea sunt locurile la care am apelat pentru toate cumpărăturile din această perioadă. Am fost mulțumită de absolut toate comenzile făcute, nu am de ce să mă plâng. Am realizat cât de ușor e să foloseșți cardul pentru cumpărături online, nu mai ai grijă să scoți de la bancomat bani, să ai la tine suficienți, să mai stai cu curierul să îți scrie chitanță, să-ti dea restul. Acum când mă sună îi zic pur și simplu să-mi lase coletul la ușa, îi dau eventual PIN-ul primit prin SMS, și nu e nevoie de nicio altă interacțiune.

Și la final, având în vedere că cine știe când voi mai scrie pe aici, vă doresc sănătate, aveți grijă de voi și de cei din jur. Să ne auzim cu bine!

9 Comments on Cumpărături online pe timp de pandemie

  1. Eu am ajuns la concluzia că e mai fain să cumperi online, mai ales că există opțiunea de retur dacă nu e ceva în regulă.

  2. Buna Mihaela. Sunt George de la site-ul saMargelim.ro. As dori sa discutam despre o colaborare si nu am gasit o alta cale sa te contactez. Imi scrii te rog pe adresa de email ? Multumesc.

  3. Foarte util articolul, pe perioada pandemiei am folosit mai mult magazinele online si a fost un lucru bun, am descoperit producatori locali de care nu auzisem. Sunt foarte multe oferte perioada asta in magazinele online.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.