Astăzi vă voi prezenta cele 4 hoteluri în care am stat în Coreea de Sud, poate vor servi ca inspirație pentru cei care vor să meargă acolo.

Four Points By Sheraton – Seoul (4*)

Mi-a plăcut prima cazare din Coreea de Sud, la Four Points By Sheraton în Seoul. Aici am stat în total 3 zile, cel mai mult dintre toate hotelurile. Hotelul era situat într-un zgârie-nori, recepția era la etajul 19 iar camerele de hotel erau de la etajul 20 în sus, până pe la etajul 28-29, n-am reținut exact.

Camera era foarte mică, acesta era singurul minus. De-abia aveai loc să-ți lași valiza undeva și să te strecori pe lângă. Paturile erau comode, aveau fiecare câte 2 perne. Nu lipsea tv-ul, aerul condiționat, frigiderul, fierbător pentru ceai/cafea.

Baia mi-a plăcut foarte mult. În special toaleta, cu tot felul de funcții (cum ar fi colac încălzit) și din fericire scria și în engleză, înțelegeai ce ai de făcut, pe ce apeși și pentru ce. Aveai la dispoziție halat, papuci de casă, sticluțe cu săpun, șampon, balsam, pieptene, șervețele, perie și pastă de dinți și alte mici lucruri necesare. 

Micul dejun a fost decent, erau și câteva mâncăruri mai occidentale.

Am mâncat ouă jumări, orez cu omletă, noodles, gofre. Am reușit să fac câteva fotografii, ca să vedeți cam ce se servește în Coreea de Sud la micul dejun, cam la toate hotelurile era la fel. Mâncare picantă, multe legume populare la ei, diverse supe (de exemplu supă de conopidă).

Hotelul avea un view foarte frumos, în special noaptea. Geamurile nu se puteau deschide complet, doar foarte puțin.

Și cam așa arăta de afară. Un hotel cu camere micuțe, dar cochete și confortabile. Perfect, mai ales pentru un hotel din capitala aglomerată.

Ocean Suites Hotel – Jeju (4*)

Dintre toate hotelurile unde am stat, acesta mi-a plăcut cel mai puțin. Îmi amintea de hotelurile de pe litoralul românesc, cu mobilă veche, comunistă, eventual degradată în anumite zone, și umezeală în aer. Însă, spre surprinderea mea, au fost persoane din grupul nostru care au apreciat hotelul și au zis că e mai bun ca cel din Seoul. Deci clar…gusturile diferă.

Hotelul este cu vedere la mare, este exact vis-a-vis de plajă și faleză, o străduță le desparte. Camerele erau foarte mari, cu un dormitor imens + încă o cameră goală (fără nicio piesă de mobilier) + o baie. În dormitor era un pat dublu + un pat de o persoană, care probabil a fost adus din camera goală. Era prezent tv-ul, frigider, aer condiționat, un fierbător de apă, foehn + toaletă cu funcții suplimentare, întâlnită peste tot în hotelurile din Coreea.

Nu se vede bine în poze, dar camera avea niște geamuri foarte mari, cât tot peretele (în dreapta patului dublu din fiecare poză), de unde se vedea marea. Geamurile nu se pot deschide complet, aveau plasă.

Nu mi-a plăcut în mod deosebit micul dejun, de data asta nu am mai fotografiat. Erau cam aceleași lucruri, destul de puține feluri de mâncare occidentale. Am încercat ouă jumări (scrambled eggs), erau mai lichide decât mi-ar fi plăcut mie, pâine cu unt și dulceață, suc de portocale.

Ghida noastră ne-a mărturisit că acest hotel din insula Jeju a fost mult mai scump decât cel din Seoul, doar pentru că insula a devenit foarte populară odată cu pandemia. Coreenii nu au mai putut pleca prin alte țări asiatice în vacanță, au început să vină aici, așa că toate prețurile au crescut în Jeju.

Crown Harbor – Busan (4*)

După ce-am plecat din insula Jeju, ne-am îndreptat către Busan, al doilea cel mai mare oraș din Coreea de Sud. Aici ne-am cazat la hotelul Crown Harbor, un hotel modern, elegant, cu camere mai spațioase ca cele din hotelul din Seoul. După cum se poate vedea, camera avea toate cele necesare, tv, frigider, foehn, fierbător pentru apă. 

Hotelul avea o vedere frumoasă, nu mai rețin la ce etaj ne-am cazat. Nici aici nu se deschideau geamurile, cred că e o chestie general valabilă. Despre micul dejun nu am multe de spus, era la fel ca și la celelalte hoteluri din Coreea de Sud.

Gyeongju Commodore – Gyeongju (4*)

Gyeongju este un oraș situat în provincia North Gyeongsang, fosta capitală a Regatului Antic Silla, care a guvernat mare parte a peninsulei coreene între secolele VII – IX, cunoscut şi sub denumirea de „muzeul fără ziduri”, ce găzduieşte unele dintre cele mai mari comori de artă budistă din Coreea.

Hotelul Commodore era într-o zonă mai rurală, lângă un lac artificial, aveai vedere din cameră către un parc de distracții (dar nu era zgomot). Zona era destul de abandonată, celelalte hoteluri din zonă erau goale, unele închise (din cauza pandemiei și a lipsei de turiști). Dar hotelul în care ne-am cazat arăta foarte bine, era modern, cu paturi confortabile, cu tot ce aveai nevoie. Zona îmi amintea de stațiunile noastre montane (chiar dacă nu era situată la munte), te puteai plimba pe lângă lac, era liniște, puțină lume.

Acestea au fost cazarile din Coreea de Sud, sper că vi s-a părut interesant. Le recomand cu toate, cu excepția hotelului din Jeju – dar este posibil și să nu găsiți vreo altă variantă mai bună pentru insulă, la un preț decent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.