Când mă întreabă cineva ce şi-ar dori nepoata mea cadou (de Crăciun, de ziua ei, nu contează ocazia), mi-e simplu să răspund: lego. E înnebunită după jocurile lego, ca majoritatea copiilor de vârsta ei.

De când a început nebunia cu lego în România? Din 2011. Firma Lego este însă mult mai veche, fiind înfiinţată în anul 1932 de către danezul Ole Kirk Christiansen. În România Lego a avut şi are mare succes, având o cifră de afaceri impresionantă. Dacă în 2012 cifra de afaceri era de 26994498 lei, în 2014 au ajuns la 56139883 lei. O creştere cu 107% în doar 2 ani!

Mi-a fost un pic greu la început să înţeleg de ce aceste jucării au aşa mult lipici la copii. De ce sunt mai dorite ca păpuşile Barbie, jucăriile de pluş sau maşinuţele? Cred că farmecul lor constă în faptul că fac apel la creativitate, că sunt actuale, că apar permanent colecţii cu personaje noi sau din contră, foarte cunoscute şi iubite de către cei mici.

Jucăriile Lego sunt împărţite în mai multe colecţii. La Noriel am găsit disponibile colecţii precum Lego Friends, Lego City, Lego Star Wars, Lego Minecraft, Lego Jurassic World, Lego Disney Princess, Lego Elves. Nepoţica mea e fan Lego Friends, are multe din seturile din colecţie. Lego Friends este destinat fetiţelor, se axează pe “aventurile” a 5 prietene: Olivia, Stephanie, Emma, Mia şi Andrea. Apar şi personaje secundare, animăluţe, plus case, destinaţii turistice, autovehicule.

Jucăriile tip Lego nu sunt printre cele mai ieftine jucării de pe piaţă, dar preţul se justifică prin calitatea materialelor, prin faptul că producătorii se asigură ca jucăriile să fie lipsite de pericol pentru copii. Ştiaţi că şi capurile figurinelor de Lego sunt găurite complet, pentru că în caz de înghiţire/blocare în gât, copilul să poată continua să respire?

Preţurile pentru un set Lego pornesc de la 40 lei şi pot urca până la 600 lei, poate şi mai mult. Bineînţeles că seturile de peste 200 lei sunt mult mai mari decât cele mai ieftine, dar chiar şi cele mici sunt foarte frumoase, mai ales că în timp ele pot fi combinate şi se poate crea astfel un set mai deosebit.

Singurul motiv pentru care n-aş cumpăra jucării Lego e că nu ştiu exact ce seturi au copiii, ce le lipseşte. Dar asta se rezolvă simplu, vorbesc înainte cu părinţii şi-i rog pe ei să-mi recomande exact ce să cumpăr. Şi aşa ştiu sigur că aleg ceva ce va fi cu adevărat apreciat.

Mie mi-au atras atenţia seturile de mai jos, din colecţiile Friends şi Disney Princess. Mi-ar fi plăcut să-i cumpăr de Crăciun nepoatei mele setul cu Frozen, ea fiind mare fan al acestui film, dar am aflat că l-a primit cadou în octombrie, de ziua ei de naştere. O să găsesc altceva. 🙂

pop-star-tour-bus_4 elsa-s-sparkling-ice-castle_2_1

Ce părere aveţi de jucăriile Lego? Copiii voştri sau ai prietenilor/rudelor sunt amatori de jocuri Lego?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.