thank-you-for-smoking-1-10241

Purtătorul de cuvânt Nick Naylor este Vice-Preşedintele Academiei de studii de tutun. Este un foarte bun orator şi aduce tot felul de  argumente pentru a apăra industria tutunului, în cele mai dificile situaţii.

În timpul liber, discută într-un bar cu Polly Bailey, care lucrează în Consiliului moderării de alcool  şi Bobby Jay Bliss, care lucrează într-un grup consultativ pentru siguranţă (în legătură cu muniţia), cei mai buni prieteni ai săi.

Ce mi-a plăcut mie în film a fost emisiunea lui Joan, unde a reuşit să scoată “cu basma curată” ţigările, întâlnirea cu cowboy-ul din reclama de la Marlboro şi cum a fost răpit şi ce i-au făcut răpitorii.

Dacă nu aţi văzut filmul încă, nu citiţi mai departe. Spoiler alert!

Foarte bun în meseria lui, Nick face însă o greşeală. Se destăinuie unei jurnaliste, Heather (rolul a fost jucat de Katie Holmes), care va scrie tot într-un articol (cum lucrează el în această industrie pentru a-şi plăti facturile, cum cei din Academia de studii de tutun l-au mituit pe cowboy-ul din reclama Marlboro, despre cum se întâlneşte cu Polly şi Bobby şi se ceartă care industrie omoară mai multe persoane). Ca urmare a acestui interviu, Nick este concediat. Însă…la sfârşit, datorită familiei şi prietenilor, reuşeşte să se reabiliteze, îl înfrunta pe senator, primeşte înapoi slujba, dar o refuză. Îşi face propria firmă de consultări. Academia de studii de tutun este închisă, deoarece companiile de ţigări sunt nevoite să plătească o sumă enormă (câteva sute de miliarde dolari) în instanţă.

Şi dacă sunteţi curioşi să aflaţi ce i-au făcut răpitorii…l-au dezbrăcat, i-au lipit patch-uri cu nicotină pe tot corpul…Dacă nu era fumător, ar fi murit, deoarece corpul nu ar fi rezistat la o cantitate aşa mare de nicotină. Însă, ca efect, nu mai avea voie să fumeze. Deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.