The Curious Case of Benjamin Button

the_curious_case_of_benjamin_button_1232725190_2008

Un film foarte lung (2 ore şi 40 minute)..dar bun. La început mi se părea că prea seamănă cu Forest Gump, dar pe la mijloc nu au mai fost asemănări.

Este vorba despre viaţa un bărbat, Benjamin Button, pentru care viaţa merge în sensul opus : s-a născut bătrân şi va muri un bebeluş.

Rezumatul filmului:

Filmul începe cu o scenă din spital unde o femeie bătrână o roagă pe fiica sa să-i citească dintr-un jurnal.

“Într-o noapte soţia unui om de afaceri moare la naştere. Soţul, înebunit de durere, ia copilul (despre care credea că e un monstru – avea faţă zbârcită, ca a unui om bătrân) şi îl lasă pe scările unui azil de bătrâni. Acolo va fi descoperit de o negresă, Queenie, care îl va creşte ca şi cum ar fi copilul ei.

Ni se prezintă anii de început, când Benjamin nu se putea deplasa singur, stătea într-un scaun cu roţile, Queenie având grijă de el permanent. La azil o cunoaşte pe Daisy, nepoata unei bătrâne. Se împrietenesc, având practic aceeaşi vârstă.

Benjamin îşi mai revine, începe să meargă şi singur. Tatăl său trece pe la azil şi vorbeşte cu el, dar nu-i dezvăluie cine este. La 18 ani, Benjamin pleacă din azil. Se duce pe un vas, unde va lucra sub conducerea unui căpitan. (aici mi se părea că seamănă cu Forest Gump…bine, şi din modul de a povesti). Începe războiul, merg şi ei cu vasul…mor aproape toţi de pe vas, în afară de Benjamin.

Acesta continuă să întinerească. Se întâlneşte cu Daisy, care a devenit o foarte bună dansatoare. Ea însă are o altă relaţie. Totuşi Daisy va avea un accident şi nu va mai putea dansa. Se va întâlni apoi cu Benjamin şi vor fi împreună. Tatăl lui Benjamin îi mărturiseşte acestuia cine este. Îi lasă toată averea şi din cauza unei complicaţii la picior, moare.

Până la urmă Benjamin şi Daisy fac un copil, o fetiţă. Când fetiţă avea un an, Benjamin pleacă.”

După vreo 15 ani, se întoarce, vorbeşte cu Daisy..şi iarăşi dispare…şi apoi Daisy este chemată la azil deoarece fusese găsit un copil de 12 ani care nu ştia nimic despre el,dar avea acel jurnal în care apărea foarte des numele ei. Daisy are grijă de copil..până când acesta devine bebeluş şi moare.

La sfârşit moare şi bâtrâna în spital.

The End.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓4 Comments on The Curious Case of Benjamin Button

 1. Andreea
  February 7, 2009 at 2:23 pm (9 years ago)

  Mie mi-a placut filmul…Nu imi place,in schimb,de Brad Pitt! 😀

  Reply
 2. IlluzoricDream
  February 9, 2009 at 7:38 pm (9 years ago)

  M E R I T A ! e tot ce am de spus… te face sa te gandesti la tot ce ai langa tine…si poate sa pretuiesti mai mult…clipa!

  Reply
 3. Alexandra
  November 9, 2010 at 10:37 am (7 years ago)

  am vazut filmul de 2 ori, si am plans de fiecare data…..am citit si cartea si m-a dezamagit pt ca nu seamana cu ecranizarea

  Reply
  • Mihaela
   November 9, 2010 at 10:43 am (7 years ago)

   Eu n-am citit inca cartea, dar am auzit ca nu seamana deloc.

   Reply

Leave a Reply

More in filme
Thank you for smoking

Purtătorul de cuvânt Nick Naylor este Vice-Preşedintele Academiei de studii de tutun. Este un foarte bun orator şi aduce tot...

Close