Am scris putin zilele astea..m-am intors la serviciu si nu mai am asa de mult timp liber. Oricum, ma bucur ca am scapat de sesiune…nu ma mai duc la nici o marire (restanta nu am nevoie) ca m-am saturat. Nu-mi mai pasa. Sunt alte probleme mai importante decat ca in loc de 10 ai luat 9. Zilele astea astept sa primesc bani, din cauza crizei multi nu au bani, deci nu ai ce primi. Facturile in schimb trebuie platite. Noroc de bursa de la scoala, m-a ajutat un pic. Oricum, o sa treaca si perioada asta mai incarcata. Pana luni sper sa rezolv cu toate facturile. A fost o problema si cu factura la gaz, care nu a mai fost adusa de postas…bineinteles, fiind prea ocupat. Cand l-am intrebat, a zis ca se ocupa ei…si nu a mai zis nimic. Era foarte tacut acum, nu ca acum cativa ani, cand eram la liceu si in scara blocului ma lua cu “Ce faci papusa?” Pedofilul naibii…

E bine totusi ca ma confrunt cu aceste probleme de acum, ca invat sa le rezolv. Am locuit singura inca din primul an de facultate si incerc sa ma descurc cat mai bine pe cont propriu. Cateodata mi-e dor de momentele cand locuiam cu familia, nu aveam alte preocupari decat scoala si viata sentimentala..si nu ma durea ca n-am bani sa platesc facturi, sau ca trebuie sa ma duc cu treaba intr-o parte sau alta. Multi colegi inca locuiesc acasa si nu stiu sa aprecieze munca parintilor…nu stiu ca banii aia sunt munciti, deci nu trebuie risipiti pe orice prostie. Toti tinerii din ziua asta nu pot fara Ipod, Iphone, laptopuri care de care mai scumpe, haine de fitze. In rest nu le pasa…O sa se confrunte acusi si sper sa nu fie trecerea prea dura pentru ei. Inca sunt copii, nu stiu ce este viata reala, nu stiu ca in aceasta perioada nu mai merge aproape nimic, ca se fac disponibilizari la greu…Cateodata imi vine sa rad cand aud o colega preocupandu-se ca vai…nu are media 10, are media 9. Pe unele le inteleg, ca au nevoie de medii cat mai mari ca sa ramana la buget si sa aiba in continuare bursa, deoarece sunt singurii lor bani de distractie. Dar cei care nu au nevoie de bani, se pot relaxa…si bursa M2 e buna. Si fara bursa se poate trai…nu se merita atat stres si nervi pentru posibilitatea sa iei bursa. (si sa te trezesti ca tu de fapt nici nu iei bursa, ca ai fost primul sub linie).  Oricum…relax.

Si incercati sa va angajati. Nu stati toata facultatea degeaba cu gandul: Stau acasa anii acestia ca sa pot lua note cat mai mari, sa fiu cel mai bun si apoi sa ma angajeze o mare companie pe un salariu imens! Nu e adevarat..nu se uita nimeni la ce note ati avut si daca nu aveti experienta…naspa. Vorbesc in special pentru cei care invata la FEAA, Facultatea de Informatica, Litere. Pentru cei de la Medicina si Drept este mai greu, deoarece nu se pot angaja in domeniul lor. (doar ca asistent intr-un cabinet notarial..dar asta doar daca ai cunostinte).

Nu este usor sa te angajezi cand esti student…dar se poate. Cand esti incepator si nu stii sa faci nimic, ar trebui chiar tu sa-l platesti pe angajator ca te invata. Dupa aceea, cu ce ai invatat, o sa te intretii toata viata. Oricum, acest lucru nu este posibil, dar macar nu cere un salariu mare pe care stii ca nu-l meriti, ca nu-ti da nimeni. Succes!

1 Comment on Money

  1. Eu inteleg ce zici tu. Stau acasa cu ai mei, dar mi-as dori foarte mult sa ma mut in curand, cu toate ca stiu ca asta implica o gramada de responsabilitati. Ieri am fost la Mercur, spre exemplu, ca sa iau niste chestii de mancare. Aveam lista facuta, si mi-am luat si eu 100 ron la mine, desi nu ma asteptam sa trec peste 50 d ron cheltuieli. La casa am constatat ca imi luasem chestii de 80 si ceva de ron. Si am luat : 2 kg cartofi, 1 kg rosii, 1 ardei rosu, 1 kg faina, 3 esente, 1 axion si alte cateva chestii tot de uz casnic/culinar. Dar ..cm sa zic, in limita bunului simt. Inainte 82 de ron dadeam pe un cos plin [ de-ala mare ], acum nici la jumatate nu era umplut.. 😐

    Bine, a fost si greseala mea ca puteam lua din piata cartofi, rosii si ardelul..dar ma grabeam. Trebuie avuta mare grija de-acuma cu, cheltuielile..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.