Ieri seara am facut niste cumparaturi in Kaufland. Era destul de aglomerat, fiind ora 6. Oamenii ies de la serviciu si vin sa-si faca cumparaturile.

In aceste conditii, angajatii Kaufland descarcau marfa si o aranjau pe marfuri. Da, in acea aglomeratie! Mai era si marfa nedesfacuta intre gondole ca sa nu ai loc sa treci cu carutul. (apropo…de ce la Kaufland nu sunt decat caruturi din alea mari?) De asemenea angajatii incurcau clientii, incercand sa aranjeze marfa.

Aprovizionarea cu marfa se realizeaza inainte de inceputul programului sau la sfarsitul programului. Cel putin asa trebuie facut. Nu erau rafturile goale ca sa necesite marfa urgent. Clientii nu trebuie incurcati, ca daca nu reusesc sa ajunga la raftul respectiv, o sa plece si o sa cumpere acele produse din alta parte. Dar asta e de acum teorie, daca nu o respecta, pierderea lor.

De asemenea la Kaufland m-am confruntat si cu clientii tzarani. (asa i-am numit eu) Ii recunosti usor. Sunt cei care te imping cand stai la coada la casa, desi nu ai unde sa avansezi. Sunt acei care atunci cand platesti cu cardul, sta lipit de tine. Sau acela care inainte sa apuci sa platesti, atunci cand de-abia iti asezi produsele, iese din coada si sta langa tine, de parca daca se asaza acolo vanzatoarea o sa termine mai repede de scanat produsele.

Concluzia: mersul la cumparaturi streseaza!

1 Comment on Kaufland

  1. Stiu de ce clienti nesimtiti vorbesti. Si cunosc si faza cu incarcatul descarcatul marfei in timpul programului…asa fac si in Selgros si blocheaza trecerea cu totul spre un raion.

    Dar in Kaufland sunt si alte nereguli. Cum ar fi, de exemplu, faptul ca daca te uiti cu atentie pe bon dupa ce-ai iesit de la casa, s-ar putea sa constati ca ti-au trecut de 2 ori acelasi produs, desi tu ai luat unul singur. De asemenea, spatiile alea de la casa in care trebuie sa intri cu tot cu carucior sunt extrem de inguste ­čśÉ foarte frustrant. Daca mai prinzi si o casierita cu viteza melcului turbat.. iti strica toata ziua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.