Fandoseli?

O comentatoare suparata mi-a reprosat ca sunt fandosita ca ma deranjeaza comportamentul unor clienti din supermarketuri.

Asa ca stau si ma intreb…am ajuns sa consideram bunul simt si gradul de civilizatie o fandoseala? Adica daca eu imi doresc ca un om sa se poarte corespunzator cu mine, sa nu ma impinga, sa nu se uite la codul pe care il tastez, sa nu imi sara in fata la coada, sa nu ma injure pe strada, etc inseamna ca sunt fandosita? Deci de exemplu austriecii (unii dintre cei mai civilizati oameni din Europa) sunt un popor de fandositi.

Sfatul domnisoarei probabil este sa ma obisnuiesc cu acest comportament, sa fiu de acord cu el, ba mai mult…sa fac si eu la fel. Da draga domnisoara! De acum iti promit ca in supermarketuri o sa ma imping in oameni si o sa ma uit insistent cand isi tasteaza codul (cine stie, poate ma aleg si eu cu ceva) si asa nu o sa mai fiu fandosita!

Mai era suparata ca am zis ca cei din familii intelectuale sau cu pregatire mai buna se comporta altfel. Pai asa si este. Nu trebuie sa fii neaparat dintr-o familie de intelectuali, dar daca te chinui tu si citesti niste carti iti garantez ca altfel te vei purta in societate. Nici nu trebuie sa ai bani de carti, te duci frumusel la biblioteca. Nu zic ca nu sunt si exceptii, sunt oameni simpli de la tara care se comporta mai bine ca multi oraseni.

Drept concluzie, ma scuzi ca sunt fandosita dar cred ca voi ramane asa. In continuare voi avea pretentia de la cei din jur sa se comporte civilizat. Deoarece daca eu le dau tot respectul cuvenit, astept si ei sa faca la fel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓7 Comments on Fandoseli?

 1. Cristina
  February 16, 2009 at 12:10 pm (9 years ago)

  🙂 Am citit si postul cu privire la diferenta dintre clasele sociale, diferenta care se face prin gradul de cultura. Si cred ca ai mare dreptate. Inainte nu gandeam asa, consideram toti oamenii egali, si avand aceleasi capacitati. Dar daca unii dintre noi au mai multa disponibilitate la studiu decat altii, nu vor avea decat de castigat, atat in societate, cat si mai ales in interiorul lor.

  In orice caz, te sustin 🙂 cred ca ce ai scris tu in ultimele posturi dezvolta, intr-adevar, problema bunului simt, si nu cred ca risti deloc sa fii fandosita daca ceri sa fii tratata asa cum tratezi si tu oamenii.

  Reply
 2. Cristina
  February 16, 2009 at 6:11 pm (9 years ago)

  Eu ma duc in Kaufland acuma… Wish me luck! :))

  Reply
 3. admin
  February 16, 2009 at 7:16 pm (9 years ago)

  🙂 Succes!

  Reply
 4. Cristina
  February 16, 2009 at 9:49 pm (9 years ago)

  Am fost… a fost exact cum ai descris tu. Multa lume, multa marfa pe jos, si foarte putin spatiu de impins caruciorul… Am pierdut vreo ora jumatate pe-acolo..si cateva minute bune incercand sa ajung cu al meu carucioru la casa.

  Reply
 5. admin
  February 16, 2009 at 9:51 pm (9 years ago)

  Da…de acum ma voi duce in Carrefour chiar daca e mai departe.

  Reply
 6. addicted
  March 21, 2011 at 11:43 pm (7 years ago)

  Mihaela, dar cum ti-ai permis sa fii fandosita? Ntz ntz … cum ti-ai permis sa ceri ca oamenii sa fie civilizati?
  Acum serios, uneori cred ca haosul si uratul chiar este placut si dorit de altii. 🙂

  Reply
  • Mihaela
   March 21, 2011 at 11:47 pm (7 years ago)

   :)))) Da…nu stiu de ce cer atatea de la oameni.

   Reply

Leave a Reply

More in personal
Cumpărături cu peripeţii – din nou

Astazi mi-am facut din nou cumparaturile in Kaufland deoarece este mai aproape de mine. Bineinteles ca iarasi marfa era depozitata...

Close