Prima parte

A doua parte

11. Angkor (Cambodgia)

Sursa pozei.

Regatul Cambodgiei, anterior cunoscut sub denumirea Kampuchea, este o ţară în sud-estul Asiei cu o populaţie de peste 13 milioane, având capitala la Phnom Penh. Cambodgia este statul succesor al odată puternicului Imperiu Khmer hinduist si budist, care stăpânea cea mai mare parte a Peninsulei Indochineze intre secolul XI-lea si XIV-lea.

Ruinele de la Angkor fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Cititi mai multe aici.

12. Padurea amazoniana (Brazilia, Peru)

Sub denumirea de Pădure tropicală se înţelege vegetaţia care creşte în zonele cuclima tropicala umeda. Caracteristic acestei vegetaţii este o vegetaţie foarte deasă aproape de nepătruns, cu o climă caldă şi umedă, după atolul de corali urmează din punct de vedere a densităţii florei şi faunei pădurea tropicală. Regiunile pădurilor tropicale cu o vegetaţie verde tot timpul anului, alcătuiesc un sistem ecologic adaptat la clima caldă cu o temperatură medie anuală de 25 °C, cu oscilaţii de temperatură medie anuală de 0,5 – 0,6 °C şi o cantitate de precipitaţii de 2.500 mm.

Mai multe aici.

13. Cascada Niagara (Canada, Statele Unite ale Americii)

Cascada Niagara este un ansamblu de căderi de apă situate la graniţa dintre statul nord american New York din SUA şi provincia Ontario din Canada, in limba engleză cascada fiind denumită “Cascada Niagara (New York)” respectiv “Cascada Niagara (Ontario)” la fel ca şi oraşele din apropiere. Pe partea nord americană cascada are o lăţime de de 363 m, apele cascadei cad de la 21 m înălţime, iar pe cea canadiană cu o lăţime 792 m (în formă de potcoavă), înălţimea căderii de apă fiind 51 m. Debitul de apă fiind între 2.832 şi 5.720 m³/s, în medie 4.200 m³/s.

Sursa.

14. Salar de Uyuni (Bolivia)

Salar de Uyuni, o mare de sare, o sare de deşert, în sud-vestul Bolivia, a fost odată o mare, dar apa a dispărut. Tot ceea ce rămâne este sarea, zeci de metri grosime.

Informatii aici.

15. Templul Abu Simbel (Egipt)

Complexul arheologic de la Abu Simbel, situat în Nubia, este format din două temple tăiate direct în piatră în timpul domniei faraonului Ramses al II-lea. Complexul, remarcabil prin masivele statui de piatră ale lui Ramses şi ale soţiei sale, Nefertari, face parte din Nubian Monuments UNESCO World Heritage Site.

Mai multe cititi aici.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Cele mai frumoase locuri din lume (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.