Prima parte
A doua parte
A treia parte
A patra parte
A cincea parte

26. Insula Bali (Indonezia)

Bali, insula celor 1000 de temple, tinutul Domnului. Modul de viata traditional in Bali a fost dintotdeauna legat de credinta religioasa. Orice fac localnicii, totul este pentru Dumnezeul Atotputernic. In fiecare zi, inainte de inceperea activitatii, se roaga pentru a fi binecuvântati, inaltând Domnului un mic altar in curte. Uneori puteti vedea altare mici sau sesajen pe drum, in apropierea unei intersectii, intr-un magazin sau in alte locuri. Niciodata sa nu calcati, sa loviti sau sa luati flori din aceste altare.
Daca Bali este renumita pentru cele 1000 de temple, Insula Lombok este faimoasa pentru ceele 1000 de moschee. Aceasta insula face parte din Nusa Tenggara Barat (NTB) si are capitala la Mataram. Grupul etnic majoritar este Sasak. Alaturi de acesta coexista grupuri etnice din Bali, Java si arabi.
Situata doar la 8 grade la sud de Ecuator si considerata ca fiind una dintre cele mai atractive destinatii turistice din Asia, insula Bali este cunoscuta sub denumirea de “Insula Zeilor” sau “Insula celor 1000 de temple”. Orice fac localnicii, totul este pentru Dumnezeul Atotputernic. In fiecare zi, inainte de inceperea activitatii, se roaga pentru a fi binecuvantati, inaltand Domnului un mic altar in curte.

Aflati mai multe aici.

27. Mecca (Arabia Saudita)

Mecca sau Mekka este un oraş cu 1.294.168 locuitori (cf. recensământului din 2004) situat în vestul Arabiei Saudite, într-un bazin încercuit de două lanţuri muntoase, la o distanţă de 80 km de Marea Rosie. Este capitala Provinciei Mecca din regiunea Hijaz (ar.: Hiğāz), situată pe un podiş. Coordonate: 21,42 N, 39,83 E.

Mecca, locul naşterii profestului Muhammad, este leagănul islamului. În perioada preislamică (înainte de secolul VII), Mecca era un puternic centru caravanier şi comercial, precum şi un loc de pelerinaj – la sanctuarul Ka’ba – pentru arabii idolatri care se închinau la pietre. Profetul Muhammad transformă Ka’ba în locul de pelerinaj ritual (hağğ) pentru musulmani.

Sursa

28. Guilin (China)

Aflati despre Guilin aici.

29. Arhipelagul Galapagos (Ecuador)

Insulele Galapagos sunt un grup de insule în Oceanul Pacific fiind administrate de către Ecuador.

Insulele Galapagos sunt situate la aproximativ 1.000 Km depărtare de teritoriul continental al statului sud-american Ecuador. Oficial poarta denumirea de “Colon Arhipelago” (arhipelagul lui Columb), însā cunoscute sunt ca Insulele Galapagos sau insulele ţestoaselor.

Arhipelagul este de natură vulcanică. Se mai pot vedea cratere vulcanice pe unele dintre insule, cum ar fi pe Insula Isabela. Datorită izolării, s-a putut dezvolta o lume vegetală şi animală aparte. Observaţiile asupra faunei insulelor Galapagos l-au condus pe naturalistul englez Charles Darwin la cunoscuta teorie evoluţionistă.

Insulele Galapagos din Oceanul Pacific sunt unele dintre cele mai izolate insule de pe glob. Izolarea lor a dus la dezvoltarea unei game largi de animale şi plante neobişnuite şi uneori unice care au avut un impact enorm în desluşirea evoluţiei biologice. În Oceanul Pacific, la 1000 km vest de ţărmul Americii de Sud, există un arhipelag unic de insule. Numite iniţial Insulele Vrăjite, arhipelagul adăposteşte o floră şi o faună unică pe Pământ, acest ansamblu fiind numit cel mai mare laborator natural al evoluţiei speciilor. Această biodiversitate unică l-a inspirat pe naturalistul Charles Darwin să scrie Originea speciilor, o lucrare ce a transformat modul în care omenirea privea istoria şi evoluţia vieţii pe Pamant. Arhipelagul este cunoscut azi sub denumirea de Insulele Galapagos.

Sursa informatiilor

30. Glacierul Perito Moreno (Argentina)

Informatii aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.