56. Palatul Versailles (Franta)

Palatul Versailles este un palat regal construit la Versailles, in Franta. A fost reşedinţa regilor Franţei Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea si Ludovic al XVI-lea. Acest palat se înscrie printre cele mai remarcabile monumente din Franţa, nu numai prin frumuseţe, ci şi prin prisma evenimentelor al căror teatru a fost. Devine reşedinţă regală permanentă începând cu anul 1682, când regele Ludovic al XIV-lea a mutat curtea de la Paris, până în 1789, când familia regală a fost forţată să se întoarcă în capitală, cu excepţia câtorva ani din timpul Regentei. Palatul Versailles reprezintă un simbol al sistemului monarhiei absolute adoptat de către Ludovic al XIV-lea.

În acest castel, în Camera Oglinzilor, a fost semnat Tratatul de la Versailles. În 1837 palatul a devenit primul muzeu de istorie al Franţei.

Sursa

57. Big Ben (Anglia)

Ceasul, care cântăreşte 13 tone, a fost realizat pe 10 aprilie 1858 în topitoria de la Whitechapel, estul Londrei, însă abia la un an după a fost plasat în turnul palatului Westminster.

La câteva luni după instalare, ceasul s-a stricat, dar a putut fi reparat şi a continuat să sune.

Big Ben îşi datorează numele creatorului său, Benjamin Hall, a cărui corpolenţă i-a adus acestuia porecla de “Big Ben” (“marele Ben”).

Cititi mai multe aici.

58. Meteora (Grecia)

Meteora este o aşezare monastică, constituind cel mai important Centru Monastic Ortodox al teritoriului grecesc, după Muntele Athos.

Meteora se află în partea de nord-vest a Campiei Tesaliei, în apropiere de Kalambaka, la ieşirea râului Pinios din frumoasa câmpie Tessaliana şi la aproape 300 m deasupra văii. Ca fenomen fizic este unic în toată lumea. Această formaţiune a luat naştere datorită unui con în formă de delta, constituit din pietre de râu şi nămol, care se vărsau în vechiul lac tessalic. După separaţia geologică a masivilor muntoşi ai Olimpului si ai Ossei, apele lacului au găsit ieşire la Marea Egee prin valea Tembi. Atunci, acest masiv în formă de deltă s-a scindat în pietre şi uriaşe stânci compacte cu înălţimi de până la 4000 metri.

Cititi mai multe aici.

59. Mont Saint-Michel (Franta)

Deja am scris despre acest loc. Gasiti aici multe informatii, poze personale si altele.

60. Wat Phra Kaew (Thailanda)

Cititi aici despre palatul regal Wat Phra Kaew.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.