the_young_victoria_1245395597_2009

The Young Victoria este un film absolut superb. Prezinta primii ani din viata reginei Victoria: relatia cu mama ei, cu regele Angliei, cu lordul Melbourne, cu supusii si apoi cu viitorul ei sot, Albert. Puteti citi mai multe despre regina pe wikipedia. Am observat ca filmul este destul de precis si respecta adevarul istoric.

Eu ador biografiile si filmele de epoca, asa ca ma intelegeti de ce am ramas impresionata. Ii dau nota 10 si sper sa se mai realizeze astfel de filme care desi nu castiga mult la box office, sunt o incantare pentru oameni ca mine:)

Descrierea realizata de www.cinemarx.ro:

Filmul “The young Victoria” este o drama istorica ce infatiseaza primii ani destul de turbulenti ai domniei reginei Victoria in Marea Britanie, precum si pasionala si trainica poveste de dragoste cu varul ei primar – atragatorul si fidelul print Albert. Incoronata regina in anul 1837 la varsta de numai 18 ani, Victoria a inteles ca destinul ei nu ii apartine si ca trebuie sa se dedice cu toata inima si cu toata energia de care dispune indeplinirii obligatiilor de monarh si pastoririi poporului care vedea in ea un simbol absolut al puterii.

Devastata sufleteste de moartea prematura a iubitului ei sot Albert, survenita in anul 1861, Victoria a imbracat haine cernite de doliu pana la sfarsitul zilelor sale si si-a petrecut cea mai mare parte a vietii in singuratate si izolare, jelind soarta nefericita a iubirii ei. Urmarind viata Victoriei din anul 1836 si pana in anul 1840, pelicula “The young Victoria” incearca sa schimbe perceptia publica asupra personalitatii reginei britanice, care a fost adeseori descrisa drept o vaduva acra si nesuferita, imbracata intotdeauna in vestminte de culoare neagra.

Mai multe poze, tot de pe cinemarx.ro:

the-young-victoria-381757-472

the_young_victoria_1247690004_2009

1 Comment on The Young Victoria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.