Cand iti faci un blog, prima modalitate de promovare pe care o folosesti este invariabil yahoo messenger. Prietenii tai, colegii, cunostintele, intra pe blog si iti spun parerea lor si acest lucru este de ajutor.

Insa, odata ce au trecut cateva luni, ani, de cand ai blogul, consider ca nu mai este chiar bine sa ai in fiecare zi la status blogul tau. E clar ca de la un timp nu o sa mai intre nimeni din lista (daca nu apreciaza blogul), iar daca chiar le place ce scrii tu acolo, o sa intre si fara sa le amintesti tu zilnic.

Eu imi promovez prin yahoo messenger doar articolele mai deosebite, la care am muncit mult sau care consider ca sunt importante de stiut…si asta doar o data pe luna sau chiar mai rar. Multi colegi mi-au spus ca, desi le place blogul meu, uita sa-l viziteze si intra pe el doar cand pun eu mesaj la status. Cu toate astea, prefer ca acesti colegi sa intre rar si sa citeasca mai mult, decat sa plictisesc lumea din lista. Si in plus piata tinta pentru blogul meu nu e formata numai din prieteni, ma intereseaza mai mult sa intre pe blog cei pe care nu-i cunosc, cei care intra pe blog nu ca sa-mi faca mie o placere ci pentru ca sunt interesati de articolele mele.

Aceasta este parerea mea, puteti sa ma contraziceti daca vreti. 🙂 Chiar mi-ar placea sa aud si alte opinii.

8 Comments on Promovarea blogului pe yahoo messenger

  1. Αi dreptate 🙂 fiindca numai asa iti dai seama daca blogul tau merita sau nu.Unii prieteni il pot vizita doar din politete 🙂 (eu nu ma numar printe acestia,sa fii sigura.Imi place blogul tau si l-am adaugat la favorites ca sa intru zilnic 😉

    • 🙂 Da,exact. Eu cel mai mult m-am bucurat cand mi-au spus anumiti colegi ce mult le place blogul meu. O prietena chiar mi-a sugerat sa lucrez in domeniul modei, ca ma pricep:)

  2. Noi nu ne cunoastem 🙂 dar intru aproape zilnic.Si eu am adaugat blogul tau la favorite numai ca sa vad cand postezi ceva nou,nu ca sa facem schimb de linkuri cum se intampla de obicei. :)) Imi plac majoritatea articolelor si imi dau idei.Sunt de acord cu tine ca nu trebuie sa-i “stresezi” pe cei din lista de mess pentru ca daca nu vor oricum nu intra.

  3. Opiniile sunt pertinente, măcar că, în ce mă priveşte, am separat cu totul blogul de messenger. Dar, câte-un status zilnic este obositor, mai bine e de semnalat scrierile deosebite.

  4. Eu am o varianta si mai buna, oferita de Yahoo Messenger.

    Daca folosesti noua facilitate Manage Updates I Broadcast, poti sa setezi de acolo, prin intermediul Mybloglog, sa afiseze automat ultimul tau de pe post pe blog. Cand scrii un articol, il afiseaza frumos la status. Altfel, afiseaza alte “updates”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.